FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name The Ontario City
Quiz about Name The Ontario City

Name The Ontario City Trivia Quiz


In this quiz, I will tell you something about an Ontario city - such as a building, like the CN Tower - and you have to name the city! =)

A multiple-choice quiz by smiley_face12. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Canada
  8. »
  9. Ontario

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
86,571
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
5119
Last 3 plays: Guest 107 (11/15), Guest 156 (11/15), elmslea (10/15).
- -
Question 1 of 15
1. Which city is home to the tallest hydraulic liftlocks in the world? Hint


Question 2 of 15
2. Which small northern town is the home to the statue of Winnie the Pooh? Hint


Question 3 of 15
3. Before being surpassed by Burj Khalifa in Dubai, UAE, which city was extremely well-known for being home to the tallest free standing tower in the world? Hint


Question 4 of 15
4. In which city can one find Canada's General Motors' headquarters? Hint


Question 5 of 15
5. From which Ontario city can you see a vast mountain that resembles a sleeping giant? Hint


Question 6 of 15
6. Which city is home of the much appreciated Fort Henry? Hint


Question 7 of 15
7. Which park is located on Canada's most southern point? Hint


Question 8 of 15
8. In winter, which Ontario city can boast one of the longest skating rinks in the world? Hint


Question 9 of 15
9. Which southern town connects to the USA by way of the Ambassador Bridge? Hint


Question 10 of 15
10. Which northern city can boast the "Big Nickel?" Hint


Question 11 of 15
11. From the highway, one can see a large Canada goose while passing which small northern town? Hint


Question 12 of 15
12. Which city does the Centennial Flame call home? Hint


Question 13 of 15
13. Which Ontario Park held German captives in the war? Hint


Question 14 of 15
14. Through which Ontario city does the St. Mary's river flow? Hint


Question 15 of 15
15. Which northern village can boast a huge snowman statue, with a fishing rod and sun glasses? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 27 2024 : Guest 107: 11/15
Jun 27 2024 : Guest 156: 11/15
Jun 20 2024 : elmslea: 10/15
Jun 13 2024 : Guest 99: 14/15
Jun 11 2024 : misdiaslocos: 14/15
Jun 09 2024 : Guest 174: 10/15
May 27 2024 : Guest 97: 0/15
May 20 2024 : Guest 64: 3/15
May 13 2024 : Guest 172: 11/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which city is home to the tallest hydraulic liftlocks in the world?

Answer: Peterborough

Peterborough has the tallest hydraulic liftlocks in the world which are part of the Trent Severn Waterway. You can ride down them in a boat or have a simulated ride down in the visitor's center!
2. Which small northern town is the home to the statue of Winnie the Pooh?

Answer: White River

That honey loving bear from the 100 Acre Woods statue is situated in the small Ontario town of White River! This is because Winnie the Pooh's owner was born in the town.
3. Before being surpassed by Burj Khalifa in Dubai, UAE, which city was extremely well-known for being home to the tallest free standing tower in the world?

Answer: Toronto

Toronto is home to the CN Tower which is located beside the Sky Dome. Visitors can enjoy the thrill of walking on a glass floor above the streets and the vast view which on some days includes a view of Niagara Falls.
4. In which city can one find Canada's General Motors' headquarters?

Answer: Oshawa

This large business which provides jobs for many in the Toronto and Kawartha Lakes areas is easily seen from the 401.
5. From which Ontario city can you see a vast mountain that resembles a sleeping giant?

Answer: Thunder Bay

The Sleeping Giant is easily viewed from Thunder Bay and is actually located in Sibly National Park.
6. Which city is home of the much appreciated Fort Henry?

Answer: Kingston

Fort Henry was built by the British and used as a fort in the fur trading era.
7. Which park is located on Canada's most southern point?

Answer: Point Pelee

Located just south of Windsor, Point Pelee is home to countless monarch butterflies at migratory times of the year.
8. In winter, which Ontario city can boast one of the longest skating rinks in the world?

Answer: Ottawa

In the winter at Ottawa's Winterlude Celebration, the Rideau Canal becomes a skating rink. A delicious treat at this celebration is Beaver Tails, a pastry-like dessert.
9. Which southern town connects to the USA by way of the Ambassador Bridge?

Answer: Windsor

The Ambassador Bridge connects Windsor to the city of Detroit, Michigan.
10. Which northern city can boast the "Big Nickel?"

Answer: Sudbury

Sudbury is home to this large piece of currency due to the famous nickel mines there.
11. From the highway, one can see a large Canada goose while passing which small northern town?

Answer: Wawa

For a small town, it is a really big goose!
12. Which city does the Centennial Flame call home?

Answer: Ottawa

The Centennial Flame is located right in front of the Parliament Buildings and it is believed that if a thrown penny lands in the flame, that person will have good luck for 100 years! (it's really hard to get it in there though!)
13. Which Ontario Park held German captives in the war?

Answer: Neys

Neys, located by Terrace Bay, was the site for many German prisoners in the war.
14. Through which Ontario city does the St. Mary's river flow?

Answer: Sault Ste. Marie

The St. Mary's river flow through Sault Ste. Marie, a northern Ontario city and the river is a prime breeding spot for lampreys as it is a passage-way between Lake Superior and Lake Huron.
15. Which northern village can boast a huge snowman statue, with a fishing rod and sun glasses?

Answer: Beardmore

When driving along the highway through the small town of Beardmore, one can see a large snowman statue, beside a multi-colour sign of the town's name.
Source: Author smiley_face12

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us