FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about North Carolina State
Quiz about North Carolina State

North Carolina State Trivia Quiz


Quiz on the history of North Carolina.

A multiple-choice quiz by cliffster69. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States N-O
  8. »
  9. North Carolina

Author
cliffster69
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
50,642
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1937
Last 3 plays: Guest 174 (7/10), Guest 152 (7/10), Guest 64 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of the island that Sir Walter Raleigh established a colony on? Hint


Question 2 of 10
2. How many battles of the American Revolution took place in North Carolina? Hint


Question 3 of 10
3. When did North Carolina secede from the Union? Hint


Question 4 of 10
4. What Confederate General was the last to surrender after the Civil War? Hint


Question 5 of 10
5. North Carolina was readmitted to the Union in what year? Hint


Question 6 of 10
6. How many Presidents were born in North Carolina? Hint


Question 7 of 10
7. What classic movie takes place in North Carolina? Hint


Question 8 of 10
8. What is the highest point in North Carolina? Hint


Question 9 of 10
9. True or False?..During World War II German U-boats landed in North Carolina?


Question 10 of 10
10. Where was the first airplane flown? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 31 2024 : Guest 174: 7/10
Mar 25 2024 : Guest 152: 7/10
Mar 13 2024 : Guest 64: 7/10
Mar 07 2024 : Guest 98: 6/10
Mar 05 2024 : Guest 107: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the island that Sir Walter Raleigh established a colony on?

Answer: Roanoke Island

The colony became known as The Lost Colony. Also where Virginia Dare was born on Aug. 18, 1587.
2. How many battles of the American Revolution took place in North Carolina?

Answer: 66

General Cornwallis was driven out of North Carolina after the Battle of Guilford Courthouse in 1781.
3. When did North Carolina secede from the Union?

Answer: 1861

North Carolina provided more troops to the Confederacy than any other.
4. What Confederate General was the last to surrender after the Civil War?

Answer: Gen. Joseph Johnston

He surrendered to Gen. William T. Sherman near Durham, NC.
5. North Carolina was readmitted to the Union in what year?

Answer: 1868

6. How many Presidents were born in North Carolina?

Answer: 2

Presidents James Polk and Andrew Johnson were the only ones born in North Carolina. Andrew Jackson was born on the border in Waxhaw, South Carolina.
7. What classic movie takes place in North Carolina?

Answer: Cape Fear

Both the original and the remake are set at Cape Fear, North Carolina.
8. What is the highest point in North Carolina?

Answer: Mt. Mitchell

Mt. Mitchell has an elevation of 6,684 feet.
9. True or False?..During World War II German U-boats landed in North Carolina?

Answer: True

Bodies from sunken U-boats that washed up on the shore had Wilmington, North Carolina movie ticket stubs in their pockets.
10. Where was the first airplane flown?

Answer: Kitty Hawk

The flight was made by Orville and Wilbur Wright at Kitty Hawk, North Carolina. The plane later became known by the name Kitty Hawk, but at the time it was called the Wright Flyer.
Source: Author cliffster69

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us