FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about North Central Pennsylvania
Quiz about North Central Pennsylvania

North Central Pennsylvania Trivia Quiz


This quiz is about North Central PA (Tioga, Bradford, and Potter Counties) and mostly about the area known as "God's Country"

A multiple-choice quiz by mzangelblue. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States P-T
  8. »
  9. Pennsylvania

Author
mzangelblue
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
91,699
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
629
- -
Question 1 of 10
1. What is another name for Route 6, a popular state highway that runs east to west througout the state? Hint


Question 2 of 10
2. In what town is the Pennsylvania State Laurel Festival held? Hint


Question 3 of 10
3. What is a popular nickname for the locals in the northern part of Pennsylvania? Hint


Question 4 of 10
4. In what town are the 4th of July fireworks hailed as "the greatest in all of Pennsylvania?" Hint


Question 5 of 10
5. What are two dominate economic forces in Tioga, Bradford, and Potter Counties? Hint


Question 6 of 10
6. What University is located in Tioga County? Hint


Question 7 of 10
7. In what town are the Penn Wells Lodge and Hotel located? Hint


Question 8 of 10
8. Wellsboro Women's Chorus, Wellsboro Men's Chorus, Wellsboro Town Band, and Hamilton Gibson all perform in Wellsboro


Question 9 of 10
9. The Pennsylvania Grand Canyon is located on Route 6, just outside of Wellsboro


Question 10 of 10
10. The world famous Wellsboro Diner is famous because..... Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is another name for Route 6, a popular state highway that runs east to west througout the state?

Answer: Grand Army of the Republic Highway

There is at least one sign proclaiming it as so in each county Route 6 runs through. Also, Route 6 is not mentioned on Mapquest.com, only Grand Army of the Republic Highway.
2. In what town is the Pennsylvania State Laurel Festival held?

Answer: Wellsboro

The Laurel Festival has been celebrated for decades and is always the second full week of June. It will soon be outdone by Dickens of a Christmas, also held in Wellsboro on the first Saturday in December.
3. What is a popular nickname for the locals in the northern part of Pennsylvania?

Answer: Ridge Runners

We are the Ridge Runners. Those to the south, are the Flat Landers. There are even books about the two. My favorite is "Ridge Runners and Flat Landers."
4. In what town are the 4th of July fireworks hailed as "the greatest in all of Pennsylvania?"

Answer: Galeton

The fireworks are held in Galeton, which is located in Potter County. It's also known as Red Suspender Weekend.
5. What are two dominate economic forces in Tioga, Bradford, and Potter Counties?

Answer: Hunting and Tourism

Hunters and tourists help keep the towns alive, but the pig farms are moving in.
6. What University is located in Tioga County?

Answer: Mansfield University

Edinborough is to the West, near Erie. Lycoming college is a college and is located in Lycoming County.
7. In what town are the Penn Wells Lodge and Hotel located?

Answer: Wellsboro

The Penn Wells Hotel has been standing for decades. Joan Crawford once stayed there. There have been several fires, but it still stands today.
8. Wellsboro Women's Chorus, Wellsboro Men's Chorus, Wellsboro Town Band, and Hamilton Gibson all perform in Wellsboro

Answer: True

The Women's Chorus is a byproduct of the Men's Chorus. The Town Band performs every other Wenesday throughout the summer. Hamilton Gibson is the town's acting troupe.
9. The Pennsylvania Grand Canyon is located on Route 6, just outside of Wellsboro

Answer: True

A public relations pro, helped Wellsboro arrive on the tourism map by promoting the Grand Canyon.
10. The world famous Wellsboro Diner is famous because.....

Answer: It's an original rail car

The diner was made by J.B. Judkins Co. It's made of porcelain inside and out. It was car number 388 (year 1938, the 8th diner car). It was originally called the Sterling Diner.
Source: Author mzangelblue

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us