FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sunny Scarborough
Quiz about Sunny Scarborough

Sunny Scarborough Trivia Quiz


We all know the words to "Scarborough Fayre", but how well do you know the town of Scarborough in North Yorkshire and its surrounding area? Play to find out!

A multiple-choice quiz by lulublue24. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. England
  8. »
  9. Northeast England

Author
lulublue24
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
179,293
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
726
Last 3 plays: Guest 92 (3/10), Guest 82 (9/10), Guest 92 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Scarborough has a famous "Mount" where motorbike races are held. Whom is the Mount named after? Hint


Question 2 of 10
2. Scarborough Castle is situated on the headland and dominates the North and South bays. In which year was the original castle built? Hint


Question 3 of 10
3. Which famous author is buried at St Mary's Church in Scarborough? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the Scarborough hotel that sank into the sea in 1993? Hint


Question 5 of 10
5. Scarborough has a famous theatre which premieres all of Sir Alan Ayckbourne's plays. What is the name of the theatre? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the river that joins the sea at Scalby Mills, Scarborough? Hint


Question 7 of 10
7. Near Flamborough Head are some cliffs which, from April to July, hosts England's largest colony of sea birds. What is the name of the cliffs? Hint


Question 8 of 10
8. If you were to follow the coastline in a northerly direction from Scarborough, which of these places would you come across first? Hint


Question 9 of 10
9. Scarborough has made appearances in a variety of television programmes. Which of the following has Scarborough NOT made an appearance in? Hint


Question 10 of 10
10. There is a disused railway line running from Scarborough to another famous seaside town on the Yorkshire coast. Which town is at the end of the track? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 05 2024 : Guest 92: 3/10
Apr 03 2024 : Guest 82: 9/10
Mar 31 2024 : Guest 92: 7/10
Mar 31 2024 : Guest 148: 9/10
Mar 19 2024 : Guest 88: 9/10
Mar 19 2024 : Guest 92: 10/10
Mar 19 2024 : Guest 92: 10/10
Mar 19 2024 : Guest 147: 0/10
Mar 19 2024 : Guest 82: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Scarborough has a famous "Mount" where motorbike races are held. Whom is the Mount named after?

Answer: Oliver Cromwell

It is thought that Oliver Cromwell and his parliamentarian army besieged Scarborough from this hill during the English Civil War.
2. Scarborough Castle is situated on the headland and dominates the North and South bays. In which year was the original castle built?

Answer: 1136

The original castle was built by William Le Gros, Earl
of Albermarle.
3. Which famous author is buried at St Mary's Church in Scarborough?

Answer: Anne Bronte

Anne was suffering from consumption and it was thought that the sea air might help to relieve the symptoms. She began her journey from Howarth to Scarborough with her sister Charlotte and their friend, Ellen Nussey on 24th May 1849. Anne died on the 28th May.
4. What was the name of the Scarborough hotel that sank into the sea in 1993?

Answer: The Holbeck

The report stated that the incident was caused by the erosion of the land, due to natural forces.
5. Scarborough has a famous theatre which premieres all of Sir Alan Ayckbourne's plays. What is the name of the theatre?

Answer: The Stephen Joseph Theatre

The Stephen Joseph Theatre is one of very few in the country to have a theatre-in-the-round. However, one of the other remaining theatre-in-the-rounds is at Westwood Theatre, also in Scarborough!
6. What is the name of the river that joins the sea at Scalby Mills, Scarborough?

Answer: Derwent

This area is one of North Yorkshire's hot-spots for seeing herons.
7. Near Flamborough Head are some cliffs which, from April to July, hosts England's largest colony of sea birds. What is the name of the cliffs?

Answer: Bempton

The cliffs are host to 200,000 nesting gannets, kittiwakes, puffins, guillemots and the occasional shag.
8. If you were to follow the coastline in a northerly direction from Scarborough, which of these places would you come across first?

Answer: Robin Hood's Bay

It is thought that Robin Hood may have stored his boats on the shores here.
9. Scarborough has made appearances in a variety of television programmes. Which of the following has Scarborough NOT made an appearance in?

Answer: Inspector Morse

Of course, Scarborough features in "The Royal" every week. The building which is used for the hospital is on the Esplanade.
10. There is a disused railway line running from Scarborough to another famous seaside town on the Yorkshire coast. Which town is at the end of the track?

Answer: Whitby

The old railway line is now called "the cinder track" and is part of the National Cycle Network.
Source: Author lulublue24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us