FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Quiz about the city of KingstonuponHull
Quiz about A Quiz about the city of KingstonuponHull

A Quiz about the city of Kingston-upon-Hull


This is a quiz about the city where I live, Hull. If you live/have lived in Hull, I'm sure you'll find it easy. If you're not from Hull, just have a go at it anyway.

A multiple-choice quiz by smite. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. England
  8. »
  9. Northeast England

Author
smite
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
134,411
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
805
- -
Question 1 of 10
1. Where is Hull? Hint


Question 2 of 10
2. Which county is Hull in? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these is a theatre in Hull? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of Hull's art gallery? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these museums is NOT found in Hull? Hint


Question 6 of 10
6. What is the Deep? Hint


Question 7 of 10
7. On which river did the ships come on to deliver goods to the ports at Hull?

Answer: (One word - Think of the famous bridge)
Question 8 of 10
8. True of false: Hull was the first place in Britain to have white (cream) telephone boxes.


Question 9 of 10
9. Which of these is a company which departs their ferries from Hull? Hint


Question 10 of 10
10. True or false: Land of Green Ginger can be found near Beverly?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Hull?

Answer: Northeast England

Hull is in northeast England. Hull has been a city for 704 years (in 2003). In 1999 the people of Hull celebrated its 700th anniversary as a city.
2. Which county is Hull in?

Answer: East Yorkshire

Hull is in East Yorkshire. It used to be in Humberside (after the river) but they changed that a few years ago.
3. Which of these is a theatre in Hull?

Answer: Hull Truck

I once was in a performance of Pinochio in Hull Truck (I was the fox)! Hull New Theatre is also in Hull.
4. What is the name of Hull's art gallery?

Answer: Ferens

Tate is the art gallery in London, and the other two are made up. I once had a piece of my art displayed in Ferens Art Gallery when I was 12!
5. Which of these museums is NOT found in Hull?

Answer: The Victoria and Albert Museum

The Victoria and Albert is in London.
6. What is the Deep?

Answer: The world's only Submarium

The Deep is described as the world's only Submarium. It contains a huge central tank containing 2.5 million litres of water and 87 tonnes of salt. There are seven species of sharks and hundreds of other sea creatures.
7. On which river did the ships come on to deliver goods to the ports at Hull?

Answer: Humber

The Humber Bridge, which was the world's largest suspension bridge, is the quickest way to get to the other side of the river. It is 1.5 miles long.
8. True of false: Hull was the first place in Britain to have white (cream) telephone boxes.

Answer: True

9. Which of these is a company which departs their ferries from Hull?

Answer: P & O Ferries

P & Ferries travels from Hull to Rotterdam and Zeebruge.
10. True or false: Land of Green Ginger can be found near Beverly?

Answer: False

Land of Green Ginger is actually a street on Whitefriargate.
Source: Author smite

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us