FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Town of Doncaster
Quiz about The Town of Doncaster

The Town of Doncaster Trivia Quiz


This is a quiz about my hometown of Doncaster, England. Enjoy!

A multiple-choice quiz by donnyfogman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. England
  8. »
  9. Northeast England

Author
donnyfogman
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
299,641
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
583
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 109 (4/10), Guest 82 (9/10), Guest 120 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What county is Doncaster in? Hint


Question 2 of 10
2. What river flows through Doncaster? Hint


Question 3 of 10
3. Doncaster is bigger in area than Sheffield.


Question 4 of 10
4. Which of these is an actual village in Doncaster? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these is a museum in Doncaster? Hint


Question 6 of 10
6. Doncaster Rovers play their home games at Hatfield?


Question 7 of 10
7. In what industry did many of the men work in until the strike of the 1980s? Hint


Question 8 of 10
8. What did the Romans name Doncaster? Hint


Question 9 of 10
9. Doncaster is a city.


Question 10 of 10
10. Where is the castle in Doncaster? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 09 2024 : Guest 109: 4/10
Apr 08 2024 : Guest 82: 9/10
Apr 03 2024 : Guest 120: 4/10
Mar 16 2024 : Guest 54: 8/10
Mar 07 2024 : Guest 92: 8/10
Feb 24 2024 : Guest 92: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What county is Doncaster in?

Answer: South Yorkshire

Indeed, the Southern part of 'God's own county!' South Yorkshire consists of Sheffield, Rotherham, Barnsley and Doncaster, and there is often great rivalry between the towns and cities.
2. What river flows through Doncaster?

Answer: River Don

One of the largest rivers in the whole of Yorkshire. Unfortunately, it suffers from litter and pollution and flows past Doncatraz (the prison) and other tourist attractions. In Roman times the River Don was an extremely important trading post between the Brigantes and Coritani tribes.
3. Doncaster is bigger in area than Sheffield.

Answer: True

There are many more people in Sheffield, but Doncaster is much larger in area.
4. Which of these is an actual village in Doncaster?

Answer: Armthorpe

Armley is in Leeds, whereas Hampole is in Doncaster. Armthorpe is a large village in Doncaster, which is very close to the local hospital. Armthorpe suffered terribly after the strikes with the local pit being shut down. Armthorpe was first recorded as a village in 1086 under the name of Ernulfestorp, indicating the Vikings had an influence.
5. Which of these is a museum in Doncaster?

Answer: Cusworth Hall

A museum with enormous grounds. The Hall recently had over a million pounds spent on it due to a National Lottery grant. The museum is aimed at social and industrial history and is now owned by National Heritage.
6. Doncaster Rovers play their home games at Hatfield?

Answer: False

They used to play at Belle Vue, but now they play at Lakeside. Lakeside is a village in Doncaster that was built due to the growth of Doncaster itself. It has many amenities such as a huge shopping centre and the football ground itself.
7. In what industry did many of the men work in until the strike of the 1980s?

Answer: Coal mining

The strike ended the jobs of many thousands of people in Doncaster, and in some ways it has never recovered. No industry has taken over to the level of coal mining.
8. What did the Romans name Doncaster?

Answer: Danum

Lindum is actually the name for Lincoln. There is a Danum Hotel in the centre of Doncaster.
9. Doncaster is a city.

Answer: False

With a total population in excess of 280,000 (including Bentley, Armthorpe and the wider metropolitan borough) Doncaster still only has town status. It is the largest town in the United Kingdom.
10. Where is the castle in Doncaster?

Answer: Conisbrough

Conisbrough Castle has the oldest keep in England. It is a castle which in many ways is still intact and has thousands of tourists a year.
Source: Author donnyfogman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us