FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Yorkshire
Quiz about Yorkshire

Yorkshire Trivia Quiz


Some questions about my home county of Yorkshire

A multiple-choice quiz by Loop147. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. England
  8. »
  9. Northeast England

Author
Loop147
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,520
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
684
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 86 (8/10), Guest 81 (7/10), Guest 120 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these cities or towns is NOT in Yorkshire? Hint


Question 2 of 10
2. The county flag of Yorkshire features a white rose on which colour background? Hint


Question 3 of 10
3. The home grounds of both Yorkshire county cricket club and the Leeds Rhinos rugby league club are in which area of Leeds? Hint


Question 4 of 10
4. The Yorkshire Dales have some of the most spectacular hills in England. Name their highest peak. Hint


Question 5 of 10
5. The River Don flows through which major Yorkshire city? Hint


Question 6 of 10
6. Probably the most famous dish from Yorkshire, the Yorkshire pudding is most commonly found as an accompaniment to which other food? Hint


Question 7 of 10
7. One of the tallest maypoles in Britain stands in which West Yorkshire village? Hint


Question 8 of 10
8. Many famous people were born in Yorkshire; which of these was NOT? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these UK estuaries can be found bordering or in Yorkshire? Hint


Question 10 of 10
10. The Wars of the Roses were a series of civil wars fought for the throne of England, between the supporters of two rival branches of the Royal House. The combatants were the houses of Lancaster and ___. Fill in the blank. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Guest 86: 8/10
Apr 04 2024 : Guest 81: 7/10
Apr 03 2024 : Guest 120: 5/10
Apr 02 2024 : Guest 92: 8/10
Apr 01 2024 : Guest 209: 9/10
Mar 05 2024 : Guest 5: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these cities or towns is NOT in Yorkshire?

Answer: Chesterfield

Chesterfield is in Derbyshire. Leeds is in West Yorkshire, Middlesbrough is in North Yorkshire and Rotherham is in South Yorkshire.
2. The county flag of Yorkshire features a white rose on which colour background?

Answer: Blue

The county flag was designed in the 1960s. The white rose symbolizes the ancient House of York.
3. The home grounds of both Yorkshire county cricket club and the Leeds Rhinos rugby league club are in which area of Leeds?

Answer: Headingley

The Headingley sporting complex is also home to a third Leeds sporting team, Leeds Carnegie Rugby Union Club. Headingley is a suburb of Leeds.
4. The Yorkshire Dales have some of the most spectacular hills in England. Name their highest peak.

Answer: Whernside

Whernside is part of the Yorkshire Dales' "Three Peaks Challenge", which is attempted by many runners/walkers each year. Penyghent (694m), Whernside (736m) and Ingleborough (723m) make up the "Three Peaks".
5. The River Don flows through which major Yorkshire city?

Answer: Sheffield

The River Don rises in the Pennines. It flows for 70 miles through the Don Valley.
6. Probably the most famous dish from Yorkshire, the Yorkshire pudding is most commonly found as an accompaniment to which other food?

Answer: Roast Beef

Flour, eggs and milk are the main ingredients of a traditional Yorkshire pudding. It dates back at least to the 18th century in England.
7. One of the tallest maypoles in Britain stands in which West Yorkshire village?

Answer: Barwick in Elmet

The Barwick in Elmet maypole measures 86ft and has been climbed without the aid of safety equipment several times. The climber must spin a fox-shaped weather vane which sits at the top of the pole (the first record was three times by Kenneth Birch).
8. Many famous people were born in Yorkshire; which of these was NOT?

Answer: Sir Robert Peel

Robert Peel was born in Bury (Lancashire). Captain Cook was born in Marton, near Middlesbrough; Guy Fawkes was born in York; and Sir Ben Kingsley was born in Snainton, near Scarborough.
9. Which of these UK estuaries can be found bordering or in Yorkshire?

Answer: Humber Estuary

The Humber Estuary can be found on the east coast near the city of Hull, home to the Humber Bridge. According to Wikipedia, the bridge is the fifth-largest single-span suspension bridge on Earth. It spans the River Humber, which leads into the estuary. The northern side of bridge is Yorkshire, the southern side is Lincolnshire.
10. The Wars of the Roses were a series of civil wars fought for the throne of England, between the supporters of two rival branches of the Royal House. The combatants were the houses of Lancaster and ___. Fill in the blank.

Answer: York

The name "Wars of the Roses" is based on the badges used by the two sides: the red rose for the Lancastrians and the white rose for the Yorkists. The wars were primarily fought between 1455-1487.
Source: Author Loop147

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us