FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Things To Do With Yorkshire
Quiz about Things To Do With Yorkshire

Things To Do With Yorkshire Trivia Quiz


This quiz is all about England's Yorkshire county. Hopefully I haven't made it TOO easy...

A multiple-choice quiz by Bumblemonkey. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. England
  8. »
  9. Northeast England

Author
Bumblemonkey
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
21,927
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1747
Last 3 plays: Guest 37 (7/15), Guest 86 (0/15), Guest 37 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is the administrative centre of North Yorkshire? Hint


Question 2 of 15
2. What is special about the railway line between Brough and Selby, in the East Riding of Yorkshire? Hint


Question 3 of 15
3. The holiday resort of Reighton Sands is situated in which county? Hint


Question 4 of 15
4. Which National Park in Yorkshire has a coastline? Hint


Question 5 of 15
5. Which is the most populous city in Yorkshire? Hint


Question 6 of 15
6. Which Yorkshire city is commonly associated with Indian restaurants? Hint


Question 7 of 15
7. On which river is the village of Hackness? Hint


Question 8 of 15
8. Which of these famous British people is NOT from Yorkshire? Hint


Question 9 of 15
9. Which of these bands was NOT formed in Yorkshire? Hint


Question 10 of 15
10. In 2004, which of these railway companies did NOT run ANY services in Yorkshire? Hint


Question 11 of 15
11. The longest suspension bridge in the British Isles (and formerly in the world) has one of its ends in which East Yorkshire place? Hint


Question 12 of 15
12. Which of these is NOT a Yorkshire street name? Hint


Question 13 of 15
13. Which of these towns is furthest north? Hint


Question 14 of 15
14. Which public house in the city of York, is famous for flooding very regularly? Hint


Question 15 of 15
15. Which of these Yorkshire places has a large church called a Minster? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : Guest 37: 7/15
May 17 2024 : Guest 86: 0/15
May 17 2024 : Guest 37: 7/15
May 10 2024 : Guest 86: 9/15
May 07 2024 : Guest 92: 10/15
May 06 2024 : Guest 78: 7/15
May 06 2024 : Guest 51: 0/15
May 02 2024 : Guest 92: 8/15
Apr 30 2024 : Guest 77: 7/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the administrative centre of North Yorkshire?

Answer: Northallerton

Northallerton is a market town situated in the north of the Vale of York.
2. What is special about the railway line between Brough and Selby, in the East Riding of Yorkshire?

Answer: It contains the longest completely straight railway track in Great Britain.

The line was built by the Hull and Selby Railway in the 1830s.
3. The holiday resort of Reighton Sands is situated in which county?

Answer: North Yorkshire

Until 1974 Reighton Sands was in East Yorkshire. It is on Filey Bay.
4. Which National Park in Yorkshire has a coastline?

Answer: The North York Moors

The coastline of the North York Moors is between the towns of Whitby and Scarborough.
5. Which is the most populous city in Yorkshire?

Answer: Leeds

Leeds has the first branch of Harvey Nichol's to be built outside London.
6. Which Yorkshire city is commonly associated with Indian restaurants?

Answer: Bradford

Bradford has a very significant Asian population.
7. On which river is the village of Hackness?

Answer: The River Derwent

Hackness is near Scarborough.
8. Which of these famous British people is NOT from Yorkshire?

Answer: Dame Thora Hird

Despite starring in 'The Last of the Summer Wine' Dame Thora is actually from Lancashire.
9. Which of these bands was NOT formed in Yorkshire?

Answer: The Verve

The Verve were formed in Lancashire. Their lead singer, Richard Ashcroft, is from the town of Wigan.
10. In 2004, which of these railway companies did NOT run ANY services in Yorkshire?

Answer: West Anglia Great Northern

The nearest that WAGN got to Yorkshire was Peterborough.
11. The longest suspension bridge in the British Isles (and formerly in the world) has one of its ends in which East Yorkshire place?

Answer: Hessle

The other side is in Barton-upon-Humber. The Humber Bridge opened for business in 1981.
12. Which of these is NOT a Yorkshire street name?

Answer: Land of Nod

Land of Nod is actually a tiny village near the Market Weighton Canal.
13. Which of these towns is furthest north?

Answer: Whitby

Whitby is a port at the mouth of the River Esk.
14. Which public house in the city of York, is famous for flooding very regularly?

Answer: The King's Arms

The King's Head gets flooded by the River Ouse, most famously in October and November 2000.
15. Which of these Yorkshire places has a large church called a Minster?

Answer: Beverley

Another, more famous, Yorkshire Minster, is that in the city of York.
Source: Author Bumblemonkey

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us