FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about US State Parks
Quiz about US State Parks

US State Parks Trivia Quiz


Can you match the state park with the state it is located in?

A multiple-choice quiz by bigwoo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. USA - Parks

Author
bigwoo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,874
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4001
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 216 (7/10), Guest 174 (6/10), Guest 68 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where would you find Myrtle Beach State Park? Hint


Question 2 of 10
2. If you were to take a pilgrimage to Myles Standish State Forest, what state would you be going to? Hint


Question 3 of 10
3. Where would you find Pontiac Lake State Recreation Area? Hint


Question 4 of 10
4. Where would you go to visit Kaena Point State Park and Hapuna Beach State park? Hint


Question 5 of 10
5. In this state you would find Tippecanoe River State Park. Which state is it? Hint


Question 6 of 10
6. In California there is a state park that has the same name as a state prison made famous by a Johnny Cash country hit. Can you name it?

Answer: (One Word)
Question 7 of 10
7. Where would you find Lake Kissimmee State Park? Hint


Question 8 of 10
8. Franklin D Roosevelt State Park and the Little White House State Historical Park are both located in which southern state? Hint


Question 9 of 10
9. In Wyoming there is a state park named after what Hall of Fame sportscaster? Hint


Question 10 of 10
10. Missouri has a state park named after a US President and one named after a famous American author. Can you name them? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Guest 216: 7/10
Feb 08 2024 : Guest 174: 6/10
Jan 13 2024 : Guest 68: 4/10
Jan 07 2024 : Nala2: 9/10
Jan 07 2024 : tmac93024: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where would you find Myrtle Beach State Park?

Answer: South Carolina

2. If you were to take a pilgrimage to Myles Standish State Forest, what state would you be going to?

Answer: Massachusetts

Myles Standish was the military leader for the Pilgrims Plymouth Colony in Massachusetts.
3. Where would you find Pontiac Lake State Recreation Area?

Answer: Michigan

This park is just 11 miles from the Pontiac Silverdome, former home of the NFL Detroit Lions.
4. Where would you go to visit Kaena Point State Park and Hapuna Beach State park?

Answer: Hawaii

5. In this state you would find Tippecanoe River State Park. Which state is it?

Answer: Indiana

General William Henry Harrison became famous for the battle of Tippecanoe in Indiana. In fact during his successful run for President his campaign slogan became 'Tippecanoe and Tyler too' John Tyler was his VP running mate.
6. In California there is a state park that has the same name as a state prison made famous by a Johnny Cash country hit. Can you name it?

Answer: Folsom

Johnny Cash's 'Folsom Prison Blues' was a number 1 hit in both the 50's and 60's when it was released on two different labels. Folsom Lakes State Recreation Area and Folsom Prison are both near Sacramento.
7. Where would you find Lake Kissimmee State Park?

Answer: Florida

This park is located in Lake Wales, Florida just south of the city of Kissimmee and Disney World.
8. Franklin D Roosevelt State Park and the Little White House State Historical Park are both located in which southern state?

Answer: Georgia

FDR often visited the Warm Springs Georgia area believing that the springs there would help cure his polio. He didn't find a cure but did learn that the springs would bring him relief and improvement.
9. In Wyoming there is a state park named after what Hall of Fame sportscaster?

Answer: Curt Gowdy

The Curt Gowdy State Park outside of Cheyenne was established in 1971. Gowdy not only broadcast many baseball and football games, he also hosted a hunting and fishing show called 'The American Sportsman' show for many years.
10. Missouri has a state park named after a US President and one named after a famous American author. Can you name them?

Answer: Harry S. Truman and Mark Twain

Hope you enjoyed this journey to some of the state parks found in the US.
Source: Author bigwoo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series National and Theme Parks:

Just a list whose theme is a theme - well, a list of some of the many theme and National Parks around the world.

  1. Americans Love Their Parks Average
  2. British Theme Parks and Rollercoasters Tough
  3. US State Parks Average
  4. US National Parks Tough
  5. National Parks of the U.S. Average
  6. Disney Theme Parks Tough
  7. Orlando Theme Parks Average
  8. All About Disney World Theme Parks Average
  9. Civil War Parks/Battlefields Tough
  10. Not All Parks Have a Swing Average

2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us