FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Washington DC The City of Monuments
Quiz about Washington DC The City of Monuments

Washington, D.C.- "The City of Monuments" Quiz


The United States' capital city Washington, D.C. is filled with monuments of some of America's most famous founding fathers. Can you name which monument or place I am describing as we travel through D.C.?

A multiple-choice quiz by jbooker8. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. D.C. Washington

Author
jbooker8
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
334,008
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
2170
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (10/10), Guest 108 (10/10), Guest 71 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. We pull up to a very tall monument. It was built between 1848 and 1884, and it stands 555 feet tall. It is a tribute to America's first president. What monument are we at? Hint


Question 2 of 10
2. We stop at 1600 Pennsylvania Avenue, which is home to the President of the United States. I wonder where we are; do you know? Hint


Question 3 of 10
3. We are back on the move to a place where many of America's government officials hold their meetings. Which building are we at now? Hint


Question 4 of 10
4. We arrive at dome-shaped rotunda that honors the third U.S. President. There is also a bronze statue of the man inside. Where could we be? Hint


Question 5 of 10
5. This attraction looks like a long black granite wall. Wow, there are over 58,000 names of Americans who served for the United States inscribed on the wall. I wonder where we are now. Can you tell me? Hint


Question 6 of 10
6. We travel across the Potomac River to where Robert E. Lee's house is located. John F. Kennedy is buried there, and this is where the Tomb of the Unknown Soldier is located. This is a special place, but I don't know where I'm at; do you? Hint


Question 7 of 10
7. We arrive at a building with a statue of a man sitting in a chair. The building is in honor of America's 16th president (he's on the front of the five dollar US bill). What building are we at now? Hint


Question 8 of 10
8. We arrive at a five-sided building. It is the headquarters of the Department of Defense for America. It contains offices for the departments of the Army, Air Force, Marine Corps, and Navy, as well as for the Office of the Secretary of Defense. I can't think of the name of this building. Can you help me? Hint


Question 9 of 10
9. We are at a memorial to pay tribute to America's 32nd president. There is a statue of a man and also a statue of a dog. There are also waterfalls at this memorial. Where are we? Hint


Question 10 of 10
10. This place is famous for Lincoln's assassination. Where could we be? Hint





Most Recent Scores
Feb 29 2024 : Guest 71: 10/10
Feb 26 2024 : Guest 108: 10/10
Feb 24 2024 : Guest 71: 10/10
Feb 21 2024 : Guest 206: 10/10
Feb 21 2024 : Annh50: 10/10
Feb 12 2024 : Guest 178: 9/10
Feb 12 2024 : Guest 74: 10/10
Feb 10 2024 : Guest 92: 10/10
Jan 26 2024 : Guest 204: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. We pull up to a very tall monument. It was built between 1848 and 1884, and it stands 555 feet tall. It is a tribute to America's first president. What monument are we at?

Answer: Washington Monument

Architect Robert Mills won a competition in 1836 to design the monument. The estimated cost to build the structure was $1 million. It was officially opened to the public on October 9, 1888.
2. We stop at 1600 Pennsylvania Avenue, which is home to the President of the United States. I wonder where we are; do you know?

Answer: The White House

President John Adams and his wife Abigail were the first to reside at the White House. The first president, George Washington, never lived in the White House.
3. We are back on the move to a place where many of America's government officials hold their meetings. Which building are we at now?

Answer: The US Capitol

The US Capitol has housed the meeting chambers of the House of Representatives and the Senate for two centuries. The Capitol's signature "dome" is associated with this building worldwide.
4. We arrive at dome-shaped rotunda that honors the third U.S. President. There is also a bronze statue of the man inside. Where could we be?

Answer: Jefferson Memorial

The memorial is built along the Tidal Basin, in line with the White House, other memorials and the Capitol. A 19-foot bronze statue of Jefferson is surrounded by passages from the "Declaration of Independence".
5. This attraction looks like a long black granite wall. Wow, there are over 58,000 names of Americans who served for the United States inscribed on the wall. I wonder where we are now. Can you tell me?

Answer: Vietnam Veterans Memorial

Vietnam Veterans Memorial is a black granite wall inscribed with the names of Americans killed or missing in the Vietnam War. Construction of the walls was completed in late October 1982, and the memorial was dedicated on November 13, 1982.
6. We travel across the Potomac River to where Robert E. Lee's house is located. John F. Kennedy is buried there, and this is where the Tomb of the Unknown Soldier is located. This is a special place, but I don't know where I'm at; do you?

Answer: Arlington National Cemetery

More than 330,000 American servicemen, as well as Presidents William Howard Taft and John F. Kennedy, are buried in Arlington National Cemetery. The Tomb of the Unknown Soldier was dedicated in 1921 and contains the remains of soldiers from WWI, WWII, Korea and Vietnam.
7. We arrive at a building with a statue of a man sitting in a chair. The building is in honor of America's 16th president (he's on the front of the five dollar US bill). What building are we at now?

Answer: Lincoln Memorial

The Lincoln Memorial was dedicated to Abraham Lincoln on May 30, 1922. Martin Luther King's "I Have a Dream" speech was delivered at the Lincoln Memorial in 1963.
8. We arrive at a five-sided building. It is the headquarters of the Department of Defense for America. It contains offices for the departments of the Army, Air Force, Marine Corps, and Navy, as well as for the Office of the Secretary of Defense. I can't think of the name of this building. Can you help me?

Answer: The Pentagon

Headquarters of the Department of Defense, the Pentagon is one of the world's largest office buildings. Hijacked American Airlines Flight 77 crashed into the western side of the Pentagon on September 11, 2001, exactly 60 years after the building's construction.
9. We are at a memorial to pay tribute to America's 32nd president. There is a statue of a man and also a statue of a dog. There are also waterfalls at this memorial. Where are we?

Answer: Franklin Delano Roosevelt Memorial

"The only thing we have to fear is fear itself". These are the words of the 32nd president, Franklin D. Roosevelt. President Bill Clinton dedicated this memorial to President Roosevelt on May 2, 1997.
10. This place is famous for Lincoln's assassination. Where could we be?

Answer: Ford's Theatre

John Wilkes Booth stepped into the president's theatre box and assassinated Lincoln in Ford's Theatre on April 14, 1865. Lincoln was the first American president to be assassinated.
Source: Author jbooker8

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Fun Time With jbooker8's:

My favorite quizzes I have created.

  1. The Fast and The Furious Tokyo Drift Average
  2. Oh, That's the Sport! Very Easy
  3. Washington, D.C.- "The City of Monuments" Very Easy
  4. "If it Does Not Fit, You Must Acquit" Easier
  5. "Mortal Kombat II" Characters Easier

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us