FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Your Trip to New York City
Quiz about Your Trip to New York City

Your Trip to New York City Trivia Quiz


You plan a trip to New York City. For each question, choose the one place that doesn't fit into your itinerary.

A multiple-choice quiz by janshannon. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. New York
  8. »
  9. New York City

Author
janshannon
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
89,869
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2697
- -
Question 1 of 10
1. If you visit only the New York City boroughs located on islands, you will miss... Hint


Question 2 of 10
2. First, you want to visit several museums, but you won't be able to see... Hint


Question 3 of 10
3. You want to take in a Broadway show, but you will not be able to attend a performance at... Hint


Question 4 of 10
4. One dinner at a spectacular restaurant is a must, but, no matter how far ahead you make reservations, you can't dine at... Hint


Question 5 of 10
5. As a visitor, there are many ways to get around New York City, but you might prefer *NOT* to _______ . Hint


Question 6 of 10
6. Now, it's time to see some of the sights, but this one is technically not in New York. Hint


Question 7 of 10
7. Crane your neck to see the NY skyscrapers, but you still won't see this one, the country's second tallest which isn't in New York. Hint


Question 8 of 10
8. It's time to learn a little history, but you can't visit... Hint


Question 9 of 10
9. You want to shop on Fifth Avenue, but you'll never find... Hint


Question 10 of 10
10. You want to end your trip with sports, but you'd have to leave the city to go to... Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If you visit only the New York City boroughs located on islands, you will miss...

Answer: The Bronx

New York City has five boroughs. The Bronx is the only one on the mainland. Brooklyn and Queens occupy the western end of Long Island. Manhattan and Staten Island each fill an entire island.
2. First, you want to visit several museums, but you won't be able to see...

Answer: The Hope Diamond

The supposedly-cursed Hope Diamond resides in Washington's Smithsonian Institution. The Temple of Dendur was brought from Egypt to New York's Metropolitan Museum when a new dam threatened to submerge it. A herd of stuffed elephants stampedes through a huge room at the American Museum of Natural History. Yes, there is a Tibetan Museum in New York - on Staten Island.
3. You want to take in a Broadway show, but you will not be able to attend a performance at...

Answer: The Drury Lane Theater

The Drury Lane Theater is in London's West End. The other are all Broadway Theaters, though none of them are actually on Broadway, itself. The Belasco is on 111 West 44th Street, the Music Box on 45th and the Longacre on 48th.
4. One dinner at a spectacular restaurant is a must, but, no matter how far ahead you make reservations, you can't dine at...

Answer: Chez Panisse

New York is renowned for its wonderful restaurants, but you won't find Chez Panisse. It is in Berkeley, CA. Jean Georges is a French Restaurant on Central Park West in the 60s. Il Mulino, in Greenwich Village, is Northern Italian. Kuruma Zushi is Japanese, on E. 47th between Fifth and Madison.
5. As a visitor, there are many ways to get around New York City, but you might prefer *NOT* to _______ .

Answer: drive your car

All these forms of transportation are legitimate in New York, but visitors usually find driving a harrowing experience. The number of cars on the streets of Manhattan can be overwhelming. Even many suburbanites refuse to drive there. Yes, the subway is safe. Millions of people ride it every day. Horse-drawn carriages are actually limited to Central Park.
6. Now, it's time to see some of the sights, but this one is technically not in New York.

Answer: The United Nations

Sorry. This is a trick question. All the buildings of the U.N. stand on international soil. Of course, you must be in New York to get to the U.N., but once you actually step on U.N. property, you are, technically, no longer in New York or even the United States. You don't need a passport, though.
7. Crane your neck to see the NY skyscrapers, but you still won't see this one, the country's second tallest which isn't in New York.

Answer: Willis Tower

The Willis Tower is in Chicago and stands at 442m. The tallest is the One World Trade Centre which was built in 2014 and stands 514m high. The Empire State Building is on 34th Street. The Chrysler Building is on 42nd Street and Lexington Avenue. Citicorp is at the corner of 53rd Street and Lexington.
8. It's time to learn a little history, but you can't visit...

Answer: Air and Space Museum

Air and Space is part of Washington's Smithsonian. The Museum of the City of New York is exactly what the name proclaims. Ellis Island, the first stop for millions of immigrants to the U.S., is in New York Harbor. South Street Seaport, once the fish processing center for the city, is now filled with shops, museums, restaurants and street performers.
9. You want to shop on Fifth Avenue, but you'll never find...

Answer: Macy's

Macy's is not on Fifth Avenue. It is located on 34th St between Broadway & 7th Avenue.
10. You want to end your trip with sports, but you'd have to leave the city to go to...

Answer: Giants Stadium

They may be called the New York Giants, but Giants Stadium is in New Jersey. Madison Square Garden in is Manhattan. Yankee Stadium in in the Bronx. Shea Stadium in in Queens.
Source: Author janshannon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ballykissangel before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us