FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gone With The Wind A Hurricane Quiz
Quiz about Gone With The Wind A Hurricane Quiz

Gone With The Wind (A Hurricane Quiz)


I give you the name, or the year of a particular hurricane, you give me the area affected by it... or vice-versa. Good luck.

A multiple-choice quiz by Ikabud. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Disasters
  8. »
  9. Weather Disasters

Author
Ikabud
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
57,418
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1827
- -
Question 1 of 10
1. In 1954 this hurricane hit the Northeastern United States? Hint


Question 2 of 10
2. What southern state was affected by Hurricane Carla in 1961? Hint


Question 3 of 10
3. Hurricane Audrey was particularly severe, hitting Louisiana and Northern Texas. In what year did Audrey strike? Hint


Question 4 of 10
4. In what month of 1965 did Hurricane Betsy strike? Hint


Question 5 of 10
5. In 1969 another severe hurricane struck the south, what was it called? Hint


Question 6 of 10
6. Hurricane Agnes struck a huge portion of the east coast, from Florida to New York. In what year? Hint


Question 7 of 10
7. In 1979 a hurricane that hit Florida and the Eastern United States, as well as the Caribbean, left a very high fatality list. What was it called? Hint


Question 8 of 10
8. In what year did Hurricane Gloria strike? Hint


Question 9 of 10
9. In 1989 this hurricane struck South Carolina and parts of the Caribbean. What was it called? Hint


Question 10 of 10
10. Hurricane Andrew was the costliest natural disaster in U.S. history, at the time it hit. In what year did Andrew cause so much damage? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1954 this hurricane hit the Northeastern United States?

Answer: Carol

Carol hit on August 30th 1954.
2. What southern state was affected by Hurricane Carla in 1961?

Answer: Texas

Carla hit Texas from September 11th to September 14th 1961, causing widespread damage.
3. Hurricane Audrey was particularly severe, hitting Louisiana and Northern Texas. In what year did Audrey strike?

Answer: 1957

Audrey blasted states from Texas to Alabama for five days, leaving 390 fatalities in its wake.
4. In what month of 1965 did Hurricane Betsy strike?

Answer: September

Hurricane Betsy hit September 7th through September 12th 1965.
5. In 1969 another severe hurricane struck the south, what was it called?

Answer: Camille

Camille hit Louisiana, Mississippi and Alabama in August of that year.
6. Hurricane Agnes struck a huge portion of the east coast, from Florida to New York. In what year?

Answer: 1972

Agnes hit from June 19th through June 29th of that year.
7. In 1979 a hurricane that hit Florida and the Eastern United States, as well as the Caribbean, left a very high fatality list. What was it called?

Answer: David

From August 30th to September 7th, 1979, Hurricane David caused massive destruction and cost 1,100 lives.
8. In what year did Hurricane Gloria strike?

Answer: 1985

Gloria hit North Carolina and the Northeastern United States.
9. In 1989 this hurricane struck South Carolina and parts of the Caribbean. What was it called?

Answer: Hugo

Hugo struck September 16th through September 22nd.
10. Hurricane Andrew was the costliest natural disaster in U.S. history, at the time it hit. In what year did Andrew cause so much damage?

Answer: 1992

Although Andrew didn't leave a very high death toll, it left 200,000 people homeless and caused 15.5 billion dollars worth of damage.
Source: Author Ikabud

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us