FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kansas History
Quiz about Kansas History

Kansas History Trivia Quiz


Kansas History is my favorite subject, and it was in school too. Here we go, hope you enjoy!

A multiple-choice quiz by Indy_B. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. States & Cities
  8. »
  9. Kansas

Author
Indy_B
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
303,299
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1004
Last 3 plays: Guest 174 (7/10), Guest 68 (9/10), Guest 45 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these is NOT a true nickname of Kansas? Hint


Question 2 of 10
2. What is the official Kansas state tree? Hint


Question 3 of 10
3. What is the official Kansas state animal? Hint


Question 4 of 10
4. What is the official Kansas state song? Hint


Question 5 of 10
5. What part of Kansas is included in the Glaciated Region? Hint


Question 6 of 10
6. What Indian tribe is Kansas named for?

Answer: (One word --Its easier than it seems)
Question 7 of 10
7. What Spanish explorer produced the first written record of Kansas? Hint


Question 8 of 10
8. What river flows on the northeastern corner of Kansas, that makes it look like a piece is missing? Hint


Question 9 of 10
9. What year did Kansas become a state of the US? Hint


Question 10 of 10
10. What is the highest point in Kansas? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Guest 174: 7/10
Jun 11 2024 : Guest 68: 9/10
May 28 2024 : Guest 45: 6/10
May 25 2024 : maxku1: 9/10
May 10 2024 : Guest 12: 6/10
May 07 2024 : Guest 207: 8/10
May 01 2024 : Guest 71: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these is NOT a true nickname of Kansas?

Answer: Bay State

Acknowledged nicknames include: The Sunflower State, The Battle of Freedom, The Central State, The Grasshopper State, Bleeding Kansas, The Squatter State, Garden of the West, Wheat State, Cyclone State, Jay Hawk State, and the Breadbasket of America. The Bay State, however, is the state nickname of Massachusetts.
2. What is the official Kansas state tree?

Answer: Cottonwood

The cottonwood became the official state tree in 1937. Cottonwoods are deciduous trees.
3. What is the official Kansas state animal?

Answer: Buffalo

The American Buffalo became the official state animal of Kansas in 1955. Another name for the buffalo is bison.
4. What is the official Kansas state song?

Answer: Home on the Range

"Home on the Range" became the official state song of Kansas in 1947.
Dr. Brewster M. Higley wrote it as a poem called "My Western Home".
5. What part of Kansas is included in the Glaciated Region?

Answer: Northeast corner

The northeastern part of Kansas is in the glaciated region. The glaciated region was once covered in a thick sheet of ice.
6. What Indian tribe is Kansas named for?

Answer: Kansa

The Kansa Indians lived in the northeastern corner of Kansas, near the Kansas River.
7. What Spanish explorer produced the first written record of Kansas?

Answer: Francisco de Coronado

Francisco Vasquez de Cornado was born in Salamanca, Spain. In 1541, he came to America and produced the first written record of Kansas. He was then later accused of harming the Indians. He soon became an official in the government of Mexico City, but died in 1552.
8. What river flows on the northeastern corner of Kansas, that makes it look like a piece is missing?

Answer: Missouri River

The Missouri River runs along the northeastern part of Kansas. It makes it look as if a chunk or bite is taken out.
9. What year did Kansas become a state of the US?

Answer: 1861

Kansas became the 34th state on January 29, 1861. The population in Kansas was rapidly rising, so it soon became the 34th state of the United States of America.
10. What is the highest point in Kansas?

Answer: Mount Sunflower

Although Mount Sunflower isn't really a mountain it is the highest point in Kansas. It is 4,039 feet. Granite Peak is in Montana, Panorama Point is in Nebraska, and Mount Washington is in New Hampshire.
Source: Author Indy_B

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us