FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kansas
Quiz about Kansas

Kansas Trivia Quiz


Quiz about Kansas

A multiple-choice quiz by ACreepyGuy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. States & Cities
  8. »
  9. Kansas

Author
ACreepyGuy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,816
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
338
Last 3 plays: Guest 204 (7/10), TheRemf (8/10), Guest 12 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the largest city in the state of Kansas? Hint


Question 2 of 10
2. What river makes up the north-east border of Kansas? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these people was not born in Kansas? Hint


Question 4 of 10
4. What document gave Kansas its statehood? Hint


Question 5 of 10
5. What confederate guerrilla attacked Lawerence, Kansas, in August 1863? Hint


Question 6 of 10
6. What was the name of the major civil war battle that took place near Mound City, Kansas on October 25, 1864 Hint


Question 7 of 10
7. Which is not a county in Kansas? Hint


Question 8 of 10
8. How many National Park sites are in Kansas? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these is not a real Kansas fort? Hint


Question 10 of 10
10. Which Indian tribe is NOT native to Kansas? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 18 2024 : Guest 204: 7/10
Jun 12 2024 : TheRemf: 8/10
May 10 2024 : Guest 12: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the largest city in the state of Kansas?

Answer: Wichita

Wichita is the largest, followed by Overland Park and Kansas City.
2. What river makes up the north-east border of Kansas?

Answer: Missouri River

The Missouri River also makes up some of the border between Nebraska and Iowa.

The Kansas River flows through the north-eastern part of Kansas and meets the Missouri River north of downtown Kansas City.

The Marais Des Cygnes River runs through east central Kansas.

Lastly, the Ohio River does not even run through Kansas.
3. Which of these people was not born in Kansas?

Answer: John Brown

John Brown was born in Torrington, Connecticut on May 9th 1800. John Brown was a famous abolitionist who is known for his unsucessful raid at Harper Ferry, West Virginia on July 3, 1859.

Gale Sayers and Barry Sanders were both famous NFL running backs from Wichita, Kansas.

Joe Eagle is an astronaut from Chapman, Kansas.
4. What document gave Kansas its statehood?

Answer: Wyandotte constitution

The Topeka, Lecompton, and Levenworth constitutions were not passed by Congress.
5. What confederate guerrilla attacked Lawerence, Kansas, in August 1863?

Answer: William Quantrill

Quantrill was a captin in the Confederate army from 1861 till 1865. Besides raiding Lawerence he also comanded guerrilla forces at the Battle of Wilson's Creek and Battle of Lexington in 1861.
6. What was the name of the major civil war battle that took place near Mound City, Kansas on October 25, 1864

Answer: Battle of Mine Creek

Mine Creek was the only major Civil War battle in Kansas. It was fought near Mound City, Kansas in Linn County on October 25, 1864.
7. Which is not a county in Kansas?

Answer: Cass County

Greenwood, Coffey, and Chautauqua County are located in south-eastern Kansas. Cass County is located in Missouri.
8. How many National Park sites are in Kansas?

Answer: 10

The ten national parks sites listed are Brown vs Board Of Education National Historic Site, California National Historic Trail, Fort Larned National Historic Site, Fort Scott National Historic Site, Lewis & Clark National Historic Trail, Nicodemus National Historic Site, Oregon National Historic Trail, Pony Express National Historic Trail, Santa Fe National Historic Trail, and Tallgrass Prairie National Preserve.
9. Which of these is not a real Kansas fort?

Answer: Fort Bend

Fort Scott and Larned are now national historic sites and Fort Hays became a large town in western Kansas. Fort Bend is a fort near Richmond, Texas.
10. Which Indian tribe is NOT native to Kansas?

Answer: Nootka

The Nootka are located in the Pacific Northwest.
Source: Author ACreepyGuy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. All About Kansas Average
2. Kansas History Average
3. Kansas Quiz #3 Average
4. Kansas - Mixed Facts Difficult
5. Fifty Nifty States: Part 1 Average
6. Fifty Nifty States: Part 2 Easier
7. Fifty Nifty States Part 3 Average
8. Fifty Nifty States Part 4 Average
9. Facts About The States Tough
10. U.S. Statehood No.1 Average
11. Washington, D.C. Average
12. This is the U.S. Average

6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us