FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Remember the Alamo
Quiz about Remember the Alamo

Remember the Alamo! Trivia Quiz


This quiz is about the siege of the Alamo.

A multiple-choice quiz by beterave. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. States & Cities
  8. »
  9. Texas

Author
beterave
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
323,810
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
885
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 69 (7/10), Guest 107 (1/10), Guest 107 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what US state is the Alamo located? Hint


Question 2 of 10
2. What were US born citizens of Norte Mexico called? Hint


Question 3 of 10
3. What did Santa Anna call people who were entering Texas to fight in 1836? Hint


Question 4 of 10
4. What was the Mexican Army's bugle call that signaled 'no quarter' called? Hint


Question 5 of 10
5. There were survivors of the Alamo garrison. Why did these men survive? Hint


Question 6 of 10
6. How many assualts did it take for the Mexican Army to breach the walls of the Alamo that morning? Hint


Question 7 of 10
7. Who is the only man to have 'escaped' from the Alamo? Hint


Question 8 of 10
8. What fatal error did the defenders of the Alamo make after the Mexican Army breached the walls? Hint


Question 9 of 10
9. What did Santa Anna order done to all the slain defenders bodies? Hint


Question 10 of 10
10. What is the 21 April battle at Lynchburg Ferry commonly known as? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 69: 7/10
Feb 17 2024 : Guest 107: 1/10
Feb 10 2024 : Guest 107: 6/10
Jan 15 2024 : Guest 73: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what US state is the Alamo located?

Answer: Texas

The Alamo is located in Texas and is considered a state shrine.
2. What were US born citizens of Norte Mexico called?

Answer: Texians

US born cititzens of Norte Mexico (or Texas) were called Texians or Texicans. Citizens of Mexican descent were knowns as Tejanos.
3. What did Santa Anna call people who were entering Texas to fight in 1836?

Answer: pirates

Santa Anna refered to people who entering Texas to fight as pirates. In that day and age pirates were not to be given quarter in a fight.
4. What was the Mexican Army's bugle call that signaled 'no quarter' called?

Answer: El Deguello

El Deguello was bugle call that signaled no quarter was to be given in a battle. Its literal meaning is slit throat.
5. There were survivors of the Alamo garrison. Why did these men survive?

Answer: They were couriers

The survivors of the garrison of the Alamo before the main assualt were couriers.
6. How many assualts did it take for the Mexican Army to breach the walls of the Alamo that morning?

Answer: three

It took the Mexican Army three assualts to breach the walls that morning. Oddly enough, the assualt that breached the north wall was achieved by error when the effort to scale one wall failed and the attackers threw their weight at the lightly defended north wall.
7. Who is the only man to have 'escaped' from the Alamo?

Answer: Louis Rose

Louis Rose is the only man who did not leave the Alamo as a courier. He is considered the Coward of the Alamo.
8. What fatal error did the defenders of the Alamo make after the Mexican Army breached the walls?

Answer: they failed to spike the cannon

Failing to spike the cannons on the walls was a tremendous mistake. The Mexicans turned the cannons on the defenders in the dwellings and were able to gain entry.
9. What did Santa Anna order done to all the slain defenders bodies?

Answer: They were burned

Santa Anna ordered the slain defenders' bodies burned. When this was discovered, it filled the hearts of Texians with rage instead of fear.
10. What is the 21 April battle at Lynchburg Ferry commonly known as?

Answer: San Jacinto

The 21 April battle is more commonly known as San Jacinto. It was here that the cry, 'Remember the Alamo!' was heard. Santa Anna's army was routed in 20 minutes.
Source: Author beterave

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Texas Is Revolutionary! Average
2. Remember the Alamo Average
3. Legends of the Alamo Tough
4. General Texas History Tough
5. The Texas Revolution Average
6. Texas Revolution Heroes Average
7. Texas! Tough
8. I Left My Heart In San Antonio Average
9. Keeping Waco Wacky Tough
10. Sam Houston Average
11. The Texas City Disaster Tough
12. El Paso TX Difficult

2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us