FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about State Admittals to the Union
Quiz about State Admittals to the Union

State Admittals to the Union Trivia Quiz


If you know which year each state became a part of the United States this is pretty easy. If not, be careful because some of these are tricky. Good luck!

A multiple-choice quiz by GeniusBoy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. History
  8. »
  9. U.S. States & Cities

Author
GeniusBoy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
17,390
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1884
Last 3 plays: Guest 166 (14/15), jmel2 (10/15), nikkitem (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. Which state was admitted to the Union in 1889? Hint


Question 2 of 15
2. Which state was admitted to the Union in 1837? Hint


Question 3 of 15
3. Which state was admitted to the Union in 1803? Hint


Question 4 of 15
4. Which state was admitted to the Union in 1821? Hint


Question 5 of 15
5. Which state was admitted to the Union in 1867? Hint


Question 6 of 15
6. Which state was admitted to the Union in 1889? Hint


Question 7 of 15
7. Which of these states also joined the Union in 1889? Hint


Question 8 of 15
8. Which of these states joined the Union in 1788? Hint


Question 9 of 15
9. Which state joined the Union in 1864? Hint


Question 10 of 15
10. Which state joined the Union in 1820? Hint


Question 11 of 15
11. Which state joined the Union in 1816? Hint


Question 12 of 15
12. In which year did California join the Union? Hint


Question 13 of 15
13. In which year did Arizona join the Union? Hint


Question 14 of 15
14. In which year did West Virginia join the Union? Hint


Question 15 of 15
15. How many states joined the Union in 1889? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 166: 14/15
Jul 17 2024 : jmel2: 10/15
Jul 08 2024 : nikkitem: 12/15
Jun 29 2024 : Guest 104: 10/15
Jun 04 2024 : Guest 98: 12/15
Jun 04 2024 : DomiNeyTor: 15/15
Jun 01 2024 : Guest 69: 6/15
May 26 2024 : Guest 75: 0/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which state was admitted to the Union in 1889?

Answer: South Dakota

Texas-1845, Nevada-1864, and Idaho-1890.
2. Which state was admitted to the Union in 1837?

Answer: Michigan

Texas-1845, Oregon-1859, and Iowa-1846.
3. Which state was admitted to the Union in 1803?

Answer: Ohio

Vermont-1791, Mississippi-1817, and Illinois-1818. (Ohio is my home state.)
4. Which state was admitted to the Union in 1821?

Answer: Missouri

Mississippi-1817, Indiana-1816, and Alabama-1819.
5. Which state was admitted to the Union in 1867?

Answer: Nebraska

Montana-1889, Colorado-1876, and Kansas-1861.
6. Which state was admitted to the Union in 1889?

Answer: North Dakota

Oklahoma-1907, Maine-1820, and Oregon-1859.
7. Which of these states also joined the Union in 1889?

Answer: Washington

Utah-1896, Idaho-1890, and Kansas-1861.
8. Which of these states joined the Union in 1788?

Answer: Virginia

Delaware, New Jersey, and Pennsylvania all joined in 1787.
9. Which state joined the Union in 1864?

Answer: Nevada

Kansas-1861, Colorado-1876, and Arkansas-1836.
10. Which state joined the Union in 1820?

Answer: Maine

Texas-1845, Louisiana-1812, and Missouri-1821.
11. Which state joined the Union in 1816?

Answer: Indiana

Illinois-1818, Louisiana-1812, and Ohio-1803.
12. In which year did California join the Union?

Answer: 1850

13. In which year did Arizona join the Union?

Answer: 1912

14. In which year did West Virginia join the Union?

Answer: 1863

15. How many states joined the Union in 1889?

Answer: 4

Source: Author GeniusBoy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trammgr before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us