FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aquarius  The Water Bearer
Quiz about Aquarius  The Water Bearer

Aquarius - The Water Bearer Trivia Quiz


20 January - 18 February How well do you know the unpredictable and unique star sign Aquarius?

A multiple-choice quiz by xoxSugarpiexox. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Astrology

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
234,254
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1905
Last 3 plays: PurpleComet (7/10), krajack99 (9/10), DeepHistory (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which two planets rule this sign? Hint


Question 2 of 10
2. Which element category does Aquarius belong to? Hint


Question 3 of 10
3. Although the typical Aquarian can be quite unpredictable, which of the following traits could you use to best describe an Aquarian? Hint


Question 4 of 10
4. Who am I? I am a musical composer born in Salzburg, Austria, in 1756. I wrote operas such as Don Giovanni and Cosi fan tutte, and I am an Aquarian. Hint


Question 5 of 10
5. Where does Aquarius fall on the horoscope chart? Hint


Question 6 of 10
6. What is the traditional birthstone of an Aquarian born in February? Hint


Question 7 of 10
7. What is the birth flower of Aquarius? Hint


Question 8 of 10
8. What is the opposite star sign of Aquarius? Hint


Question 9 of 10
9. What is the key phrase of an Aquarius? Hint


Question 10 of 10
10. Which tarot card does Aquarius represent? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 29 2024 : krajack99: 9/10
Apr 29 2024 : DeepHistory: 10/10
Apr 25 2024 : gogetem: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which two planets rule this sign?

Answer: Uranus & Saturn

Saturn was the first planet linked to Aquarius, Uranus was included when it was discovered in 1781.
2. Which element category does Aquarius belong to?

Answer: Air

There are three star signs to each element (earth, air, fire and water). Aquarius shares the air element with Gemini and Libra.
3. Although the typical Aquarian can be quite unpredictable, which of the following traits could you use to best describe an Aquarian?

Answer: Independent, humanitarian & loyal

Astrological descriptions provide a general over view, traits of those under each star sign may not be true to all people.
4. Who am I? I am a musical composer born in Salzburg, Austria, in 1756. I wrote operas such as Don Giovanni and Cosi fan tutte, and I am an Aquarian.

Answer: Wolfgang Amadeus Mozart

Mozart was born on 27 January 1756 and died on 5 December 1791. He was baptized Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart.
5. Where does Aquarius fall on the horoscope chart?

Answer: 11th

There are twelve star signs in the zodiac.
6. What is the traditional birthstone of an Aquarian born in February?

Answer: Amethyst

There are many stones that represent this star sign. Amethyst is the main stone for those born in February. Garnet is the main stone for an Aquarian born in January.
7. What is the birth flower of Aquarius?

Answer: orchid

The orchid is the main flower representing the water bearer.
8. What is the opposite star sign of Aquarius?

Answer: Leo

An opposite sign is one that is straight across from your own sign on the horoscope chart. Aquarius and Leo are opposite in many ways, but their traits complement each other.
9. What is the key phrase of an Aquarius?

Answer: "I know"

This phrase does not mean an aquarian is a know it all, rather they are interested in a broad range of topics and learn very quickly. They have the qualities of being open-minded and original free thinkers. It has often been said they have a wisdom beyond their years.
10. Which tarot card does Aquarius represent?

Answer: Star

The Star card has many meanings. Insight, clarity, hope and a renewal of faith are several meanings.
Source: Author xoxSugarpiexox

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us