Quiz about Kites
Quiz about Kites

Kites Trivia Quiz


A quiz about ... you guessed it, kites.

A multiple-choice quiz by jamesmoffatt. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Outdoor Activities

Author
jamesmoffatt
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
33,548
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1770
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the AKA? Hint

American Kiteowners Association
American Kitefliers Association
American Kites Association
American Kiters Association

2. When was the AKA founded? Hint

1994
1974
1964
1984

3. When was the 2001 World Sport Kite Championships supposed to take place? Hint

January 31
February 6
January 24
February 13

4. In what country was the event supposed to take place? Hint

Malaysia
Brazil
Australia
Netherlands

5. Why was it cancelled? Hint

lacking funds and time
kite storage house burnt down
poor weather
an event organizer died

6. If you are a novice competitor in sport kite flying, what does the international rule book state as the wind speeds you should be able to fly in? Hint

4 mph to 18 mph
8 mph to 15 mph
6 mph to 20 mph
7 mph to 21 mph

7. ... what if you are a master? Hint

3 mph to 25 mph
2 mph to 28 mph
4 mph to 26 mph
5 mph to 27 mph

8. How many seconds does a competitor have to get his kite back off of the ground if he or she has crashed? Hint

35 seconds
45 seconds
55 seconds
50 seconds

9. True or False. A team or pair of kite competitors cannot use headsets.

Answer: (One Word)
10. What is a third category of competitor? Hint

doctor
junior
experienced
senior


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the AKA?

Answer: American Kitefliers Association

2. When was the AKA founded?

Answer: 1964

3. When was the 2001 World Sport Kite Championships supposed to take place?

Answer: January 31

4. In what country was the event supposed to take place?

Answer: Malaysia

5. Why was it cancelled?

Answer: lacking funds and time

6. If you are a novice competitor in sport kite flying, what does the international rule book state as the wind speeds you should be able to fly in?

Answer: 4 mph to 18 mph

7. ... what if you are a master?

Answer: 2 mph to 28 mph

8. How many seconds does a competitor have to get his kite back off of the ground if he or she has crashed?

Answer: 45 seconds

9. True or False. A team or pair of kite competitors cannot use headsets.

Answer: false

10. What is a third category of competitor?

Answer: experienced

Source: Author jamesmoffatt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Leau before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us