FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about No Soup for You
Quiz about No Soup for You

No Soup for You! Trivia Quiz


Although hilarious, this isn't about the infamous Seinfeld episode. It is about soup and stew terminology from various cuisines. Hope you enjoy the quiz!

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Soups

Author
jaknginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
293,419
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4490
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 35 (7/10), Guest 172 (10/10), leith90 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which type of fish stew typically has onions, tomatoes and herbs and is served over French bread? Hint


Question 2 of 10
2. What is a tomato-based Italian stew that has a variety of fish and shellfish in it? Hint


Question 3 of 10
3. Which thick soup, that has an assortment of meats, fish and vegetables in it, gets its flavor from a base of brown roux? Hint


Question 4 of 10
4. Which soup is a bean pot stew with origins in southwest France? Hint


Question 5 of 10
5. Which very flavorful liquid comes from cooking, and then discarding, vegetables, meats and herbs in water? Hint


Question 6 of 10
6. Which chilled soup contains leeks, potatoes and broth in addition to cream? Hint


Question 7 of 10
7. Which Italian favorite traditionally contains pasta, vegetables and cheese? Hint


Question 8 of 10
8. What is the base for gazpacho? Hint


Question 9 of 10
9. Where did Mulligatawny soup originate? Hint


Question 10 of 10
10. Which spicy stew has many festivals celebrating its variations in the US? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 35: 7/10
Jun 14 2024 : Guest 172: 10/10
Jun 13 2024 : leith90: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 100: 9/10
Jun 01 2024 : psnz: 10/10
May 31 2024 : rahul0: 8/10
May 31 2024 : Guest 136: 8/10
May 31 2024 : Yowser: 6/10
May 28 2024 : Guest 167: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which type of fish stew typically has onions, tomatoes and herbs and is served over French bread?

Answer: Bouillabaisse

Bouillabaisse is made from fish stock and usually contains at least three different kinds of fish. It is served over slices of bread that are spread with a mayonnaise-type sauce called a rouille.
2. What is a tomato-based Italian stew that has a variety of fish and shellfish in it?

Answer: Cioppino

Cioppino came about from the Italian fishermen of the San Francisco area in the late 1800s. It was often made out at sea and then brought into port. The feature fish was typically the catch-of-the-day. It is often served over long pasta with the shells still on the crabs and other shellfish. Eating this treat might take some extra effort!
3. Which thick soup, that has an assortment of meats, fish and vegetables in it, gets its flavor from a base of brown roux?

Answer: Gumbo

You can trace the origins of gumbo to the state of Louisiana. In a good gumbo, you will find shellfish, fish and sausage as well as vegetables. In the southeast United States, gumbo is usually served over rice. The roux has a nutty flavor which gets stronger as the roux darkens. It also acts to thicken the gumbo.
4. Which soup is a bean pot stew with origins in southwest France?

Answer: Cassoulet

There are many varieties of cassoulet, with most containing pork but some variations contain duck, goose and mutton. Cassoulet always has beans and is often topped with breadcrumbs as a crust. Origins tie it to the peasants of early France as it was served as a meal, complete with crusty bread.
5. Which very flavorful liquid comes from cooking, and then discarding, vegetables, meats and herbs in water?

Answer: Broth

In the US variation, broth is made from slowly simmering various meats, herbs and vegetables together in water. After straining the additions from the broth, a clear liquid is left that can be used alone, or as a basis for soups and other recipes.
6. Which chilled soup contains leeks, potatoes and broth in addition to cream?

Answer: Vichyssoise

Vichyssoise is a French-style soup that involves pureeing the leeks and potatoes that have been cooked in broth. Some recipes cool the soup by adding cold milk or cream, some even add whipping cream. The exact origin is a toss-up between 1950s New York City in the Ritz-Carlton and 19th century France.
7. Which Italian favorite traditionally contains pasta, vegetables and cheese?

Answer: Minestrone

Minestrone is made with vegetables like beans, onions and carrots. It also has cheese with pasta or rice. It can be a meal or a side dish but is a staple in Italian cuisine.
8. What is the base for gazpacho?

Answer: Tomato

Gazpacho has Spanish origins and is a tomato-based, raw vegetable stew that is blended and served cold. The good timing of fresh garden vegetables make this a summertime favorite.
9. Where did Mulligatawny soup originate?

Answer: India

Mulligatawny soup can have a meat or chicken base but is curry-flavored, although the ingredient spice list is long. It is served with rice or noodles.
10. Which spicy stew has many festivals celebrating its variations in the US?

Answer: Chili

There are numerous chili festivals each and every summer and fall throughout the US. Chili has so many variations that just about everybody can find one that satisfies their taste. You can get chili with or without meat as well as mild to extra hot. Contests always ensue to award the spiciest chili!
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Wait! Your Soup! Average
2. Woman, Where's my Soup? Average
3. A Fly in my Soup Average
4. Soup IS Good Food! Average
5. Pho True Fans of Noodle Soups Average
6. Waiter! There's Soup In My Fly! Easier
7. Soup's On! Average
8. No Soup For You Average
9. This Looks Like a Job for Souperman! Average
10. Soup of the day! Average
11. Son of a Bisque Easier
12. Pho & Friends Easier

6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us