FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about You Are Driving Me Nuts
Quiz about You Are Driving Me Nuts

You Are Driving Me Nuts! Trivia Quiz


Nuts are very underused as a food source and very underrepresented in Quizzyland. With this in mind, here are ten nutty questions. Good luck!

A multiple-choice quiz by Ikabud. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Nuts

Author
Ikabud
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
68,678
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2307
- -
Question 1 of 10
1. How many products did American scientist and inventor George Washington Carver develop from the peanut? Hint


Question 2 of 10
2. What nut is the fruit of an evergreen tree, that is found on the banks of the Amazon and Orinoco Rivers? Hint


Question 3 of 10
3. The hazelnut is also know as 'cockle nut'. True or false?

Answer: (One Word)
Question 4 of 10
4. According to local legend, the Sultan of which southern Iberian Province, thought he was seeing snow for the first time, when he set eyes on a field of almond blossoms? Hint


Question 5 of 10
5. What is copra? Hint


Question 6 of 10
6. Which nut grows in a bean shape that forms under an apple-like fruit? Hint


Question 7 of 10
7. Which North American nut consists of seventy percent fat and is used mainly in desserts? Hint


Question 8 of 10
8. What colour is the fruit of which the pistachio nut is the seed? Hint


Question 9 of 10
9. Which nut, native to South America and coming from an annual leguminus plant, is now grown in most areas of the world? Hint


Question 10 of 10
10. Which nut comes from a tree native to the temperate areas of the Northern Hemisphere and at high elevations in the tropics? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 02 2024 : Guest 100: 7/10
May 23 2024 : Guest 172: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many products did American scientist and inventor George Washington Carver develop from the peanut?

Answer: 145

George Washington Carver was born near Diamond, Missouri, around 1864, to slave parents. He researched over 300 uses for this versatile nut.
2. What nut is the fruit of an evergreen tree, that is found on the banks of the Amazon and Orinoco Rivers?

Answer: Brazil

The trees grow up to 135 feet and the nuts which grow in clumps are a valuable source of natural oils.
3. The hazelnut is also know as 'cockle nut'. True or false?

Answer: false

The other names for the hazelnut are filbert and cobnut.
4. According to local legend, the Sultan of which southern Iberian Province, thought he was seeing snow for the first time, when he set eyes on a field of almond blossoms?

Answer: Algarve

These are now all provinces of Portugal, which were all at one time under Moorish control. The Algarve, being the southernmost, had extensive groves of almond trees.
5. What is copra?

Answer: The dried kernel of the coconut fruit

The copra is a valuable source of oil, which is used in the making of margarine and also soap.
6. Which nut grows in a bean shape that forms under an apple-like fruit?

Answer: Cashew

Cashews come from an evergreen shrub or small tree found in the tropics.
7. Which North American nut consists of seventy percent fat and is used mainly in desserts?

Answer: Pecan

The pecan resembles a smooth shelled walnut and is valued for its flavour.
8. What colour is the fruit of which the pistachio nut is the seed?

Answer: Red

The wrinkled red fruit comes from a deciduous tree, which is native to the Mediterranean region and Eastern Asia. The pistachio nut is green.
9. Which nut, native to South America and coming from an annual leguminus plant, is now grown in most areas of the world?

Answer: Peanut

The major producers of peanuts are China and India. The peanut is a distant relative of the pea.
10. Which nut comes from a tree native to the temperate areas of the Northern Hemisphere and at high elevations in the tropics?

Answer: Acorn

Acorns, the fruit of the oak tree, of which there are approximately 600 species, are surrounded by a cup. My apologies to all the nuts not featured in this quiz, maybe another time ...
Source: Author Ikabud

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us