FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Musicals in Haiku
Quiz about Musicals in Haiku

Musicals in Haiku Trivia Quiz


Challenged during the FT Sprint Reloaded to create questions in haiku form, this quiz attempts to do just that. How many of the ten musical theatre shows can you identify from these clues?

A multiple-choice quiz by mlcmlc. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Theatre
  8. »
  9. Musicals Mixture

Author
mlcmlc
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
387,463
Updated
Feb 17 23
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
3168
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 104 (9/10), Guest 97 (10/10), Guest 73 (9/10).
Question 1 of 10
1. Jewish family
endeavor to stay alive
Is from which drama?
Hint


Question 2 of 10
2. Danny and Sandy,
high school students, fall in love
musically where?
Hint


Question 3 of 10
3. Audrey II's a plant
eating everyone in sight
in which horror show?
Hint


Question 4 of 10
4. "Never met a man
I didn't like" is from which
musical folly?
Hint


Question 5 of 10
5. A declaration
signed by thirteen states in all
is which Broadway show?
Hint


Question 6 of 10
6. The slave Pseudolus
attempts to win his freedom
in which funny show?
Hint


Question 7 of 10
7. Matchmaker Dolly
Levi from Yonkers, New York,
is in which musical?
Hint


Question 8 of 10
8. Will Sir Lancelot's
lust destroy his loyalty
to King Arthur's realm?
Hint


Question 9 of 10
9. The Cotton Blossom
brings river shows to a dock
near you in which show?
Hint


Question 10 of 10
10. A show's audition
for a new Broadway chorus
is which musical?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Guest 104: 9/10
Feb 19 2024 : Guest 97: 10/10
Feb 18 2024 : Guest 73: 9/10
Feb 18 2024 : Guest 24: 9/10
Feb 18 2024 : Guest 67: 10/10
Feb 18 2024 : Guest 68: 10/10
Feb 18 2024 : Guest 69: 10/10
Feb 18 2024 : Guest 12: 10/10
Feb 18 2024 : Guest 109: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jewish family endeavor to stay alive Is from which drama?

Answer: Fiddler on the Roof

"Fiddler on the Roof" is a depiction of Tevye and Golde, a Jewish couple with five daughters, living in Anatevka. Living in the small Russian town, the story starts by describing how "Tradition" helps them live while the world around them changes.
2. Danny and Sandy, high school students, fall in love musically where?

Answer: Grease

The musical is set in 1959 at the start of a high school year. Danny and Sandy had met over the previous summer, and the show takes us through the year as they figure out that "We Go Together".
3. Audrey II's a plant eating everyone in sight in which horror show?

Answer: Little Shop of Horrors

Unsuspecting Seymour finds a unique plant which he names for the girl he loves (though they work in the same flower shop, she's unaware). The flower promises that if he'll just "Feed me, Seymour", the plant will give Seymour anything his heart desires. But what the plant really wants to eat is first blood and eventually people, planning to take over the world.
4. "Never met a man I didn't like" is from which musical folly?

Answer: The Will Rogers Follies

Produced in a style reminiscent of the Ziegfeld Follies, this is the story of the life of Will Rogers. For many who never had the opportunity to hear him, the show brings to life the cowboy whose philosophy was all about what happens when you "Give a Man Enough Rope".
5. A declaration signed by thirteen states in all is which Broadway show?

Answer: 1776

The story in this musical concludes with the signing of the "Declaration of Independence" by the original thirteen states of the US. As the story unfolds, the audience is provided glimpses of the lives of John Adams, Thomas Jefferson and other founding fathers while they hatch "The Egg".
6. The slave Pseudolus attempts to win his freedom in which funny show?

Answer: A Funny Thing Happened on the Way to the Forum

The performance begins with "Comedy Tonight", and the audience learns that there will be "Something for everyone". Pseudolus, owned by Hero, wants to be free. They make an agreement that Psuedolus can earn his freedom by helping Hero win his love, Philla.
7. Matchmaker Dolly Levi from Yonkers, New York, is in which musical?

Answer: Hello, Dolly!

In "Hello, Dolly!" matchmaker Dolly Levi wants to get married to Horace Vandergelder. Horace wants to marry Irene Molloy. Dolly will eventually succeed, but first she has to clear all of the obstacles in her path "Before the Parade Passes By".
8. Will Sir Lancelot's lust destroy his loyalty to King Arthur's realm?

Answer: Camelot

King Arthur and Guenevere fall in love and are married. But Arthur's work to bring together all of the best and bravest knights goes awry when Lancelot and Guenevere fall in love. As his plans fall apart, Arthur begs the audience,

"Don't let it be forgot
That once there was a spot
For one brief shining moment that was
Known as Camelot."
9. The Cotton Blossom brings river shows to a dock near you in which show?

Answer: Show Boat

The story line of "Show Boat" starts with a young Magnolia Hawks falling in love with gambler Gaylord Ravenal. Though the show starts on a light note, several under currents are at play as well, while the couple tries to figure out "Why Do I Love You?".
10. A show's audition for a new Broadway chorus is which musical?

Answer: A Chorus Line

When the show opens the audience is invited into an audition for the chorus of a Broadway production. All of the performers sing "I Hope I Get It", and as the audition progresses, the initial musical numbers reveal the lives of the performers. The final number, "One", has all of the selected chorus perform the number in costume.
Source: Author mlcmlc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Few in Humanities #2:

Some of my quizzes in the 'Humanities' category

  1. Which Direction? (Musically) Easier
  2. Night and Day: A Cole Porter Quiz Average
  3. Food, Musically Average
  4. Musicals for the Young and Young at Heart Very Easy
  5. Dreams, Musically Easier
  6. Musicals in Haiku Very Easy
  7. Love and Objectivity Average

Also part of quiz lists:
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us