FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which Architect Designed That 1
Quiz about Which Architect Designed That 1

Which Architect Designed That? #1 Quiz


Just match the famous building with the architect who designed it. I will also tell you where the building is.

A multiple-choice quiz by ilovethisgame. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Architecture
  8. »
  9. Architects

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
126,279
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3054
Last 3 plays: Guest 69 (5/10), pjhtEXSCNDOz (5/10), QKCiSZxP (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which architect designed Taliesin (Spring Green, Wisconsin)? Hint


Question 2 of 10
2. Which architect designed the Wexner Center (Columbus, Ohio)? Hint


Question 3 of 10
3. Which architect designed Villa Savoye (Poissy, France)?
Hint


Question 4 of 10
4. Der Neue Zollhof was designed by which architect (Dusseldorf, Germany)? Hint


Question 5 of 10
5. Which architect designed the east wing of the National Gallery of Art (Washington, D.C.)? Hint


Question 6 of 10
6. Which architect designed the Getty Center (Los Angeles, California)? Hint


Question 7 of 10
7. Which architect was part of the team that designed the Centre Pompidou (Paris, France)?
Hint


Question 8 of 10
8. Which architect designed the Harwood-Stone House (Northampton, Massachusetts)? Hint


Question 9 of 10
9. Which architect designed the Farnsworth House (Plano, Illinois)? Hint


Question 10 of 10
10. The Robie House was designed by which architect (Chicago, Illinois)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 69: 5/10
Jun 06 2024 : pjhtEXSCNDOz: 5/10
Jun 06 2024 : QKCiSZxP: 3/10
Jun 06 2024 : rhwpnlZo: 2/10
Jun 06 2024 : VKSqHtIlJNP: 2/10
Jun 06 2024 : NcHhiGPl: 2/10
Jun 06 2024 : rBiIeSRyLGWq: 5/10
Jun 06 2024 : GdqyXRADnMuN: 4/10
Jun 06 2024 : sRpKOAByPcij: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which architect designed Taliesin (Spring Green, Wisconsin)?

Answer: Frank Lloyd Wright

Taliesin was designed by Frank Lloyd Wright. Taliesin was Wright's house for many years. Taliesin means 'shinning brow' in Welsh. Taliesin seems to have been cursed. Taliesin was first burned down by an arsonist, murdering many, including Wright's wife. Taliesin was also burned down due to electrical problems. Each time Taliesin was burned down it was reconstructed bigger and better by Wright. Taliesin is in Spring Green, Wisconsin.
2. Which architect designed the Wexner Center (Columbus, Ohio)?

Answer: Peter Eisenman

The Wexner Center is in Columbus, Ohio, on the campus of Ohio State University. It was designed to be a visual art center for Ohio State. The Wexner Center is full of intriguing staircases, small passageways, and wide open spaces. If you are in the Columbus area be sure to see it.
3. Which architect designed Villa Savoye (Poissy, France)?

Answer: Le Corbusier

This building is one of the earliest examples of Le Corbusier's International Style. The building was finished in 1929. Constructed in a large field in Poissy, France, Villa Savoye is white and geometrical, in contrast to the green field it lies on.
4. Der Neue Zollhof was designed by which architect (Dusseldorf, Germany)?

Answer: Frank O. Gehry

Due Neue Zollhof is in downtown Dusseldorf on the Rhine River. The building were designed to house advertising and insurance agencies.
5. Which architect designed the east wing of the National Gallery of Art (Washington, D.C.)?

Answer: I.M. Pei

Pei had to fit the east wing of the gallery into a small triangular space, so he decided to make the building in the shape of a triangle to better fit the lot. The building turned out to be marvelous. The gallery is located on Fourth Street in Washington, D.C.
6. Which architect designed the Getty Center (Los Angeles, California)?

Answer: Richard Meier

The Getty Center is made up of six buildings. Sometimes it is called a "modern acropolis" because it is a huge center on the top of a hill in Los Angeles.
7. Which architect was part of the team that designed the Centre Pompidou (Paris, France)?

Answer: Richard Rogers

Centre Pompidou is simply ingenious. The building's facade is comprised of all the air ducts, stairwells, and framework, normally inside a building. Essentially Rogers, teamed with Renzo Piano made this building 'inside out'. Centre Pompidou is in Paris.
8. Which architect designed the Harwood-Stone House (Northampton, Massachusetts)?

Answer: Tullio Inglese

The Harwood-Stone House was built in Northampton, Massachusetts. Tullio designed what he calls "the ark," because if the building were flipped over it would look like Noah's ark. This octagon house uses passive solar energy for heating.
9. Which architect designed the Farnsworth House (Plano, Illinois)?

Answer: Mies van der Rohe

The Farnsworth House is the ultimate example of the minimalist style. It is very simply comprised of glass windows, a roof, and a floor.
10. The Robie House was designed by which architect (Chicago, Illinois)?

Answer: Frank Lloyd Wright

On the campus of the University of Chicago, in Illinois, the Robie House stands on a beautiful corner lot. The building, designed by Frank Lloyd Wright, resembles a battleship. It is considered by many as the greatest prairie-style house Wright designed.
Source: Author ilovethisgame

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us