Quiz about A Nice Basin of Gruel
Quiz about A Nice Basin of Gruel

A Nice Basin of Gruel Trivia Quiz


This is a quick, short multiple-choice quiz on details pertaining to JA characters' quirks and personality traits. PS--please join Friends Group #116, the Jane Austen Lovers group (see homepage).

A multiple-choice quiz by robynraymer. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Jane Austen

Author
robynraymer
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
48,993
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2037
Last 3 plays: Guest 66 (10/10), Guest 24 (10/10), Guest 180 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Mr. Woodhouse loves __________. Hint

wedding cake
gruel
brisk breezes
snowy landscapes

2. Mrs. Norris loves __________. Hint

Fanny
being in charge
Mrs. Price
resting on the sofa

3. Miss Bates is a great __________. Hint

talker
reader
wit
grandmother

4. Isabella Thorpe is __________. Hint

dutiful
disloyal
oafish
rich

5. Mr. Collins worships __________. Hint

Elizabeth Bennet
Lady Catherine de Bourgh
his wife and children
Sir William Lucas

6. Sir Walter Elliot loves __________. Hint

his two youngest daughters
his own appearance
Lady Russell
keeping track of his finances

7. Harriet Smith keeps __________. Hint

looking for her father
reading great works of literature
falling in love
bossing Emma around

8. Mrs. Jennings loves __________. Hint

money
Willoughby
gossip
Colonel Brandon

9. Willoughby loves __________. Hint

his wife and money
Marianne and money
Mrs. Jennings
Colonel Brandon's ward

10. Tom Bertram loves __________. Hint

Mary Crawford
his Aunt Norris
peace and quiet
society


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Mr. Woodhouse loves __________.

Answer: gruel

He's a sweet but kinda irritating invalid.
2. Mrs. Norris loves __________.

Answer: being in charge

Mrs. Norris is an officious _ _ _ _ _.
3. Miss Bates is a great __________.

Answer: talker

Emma hurts good Miss Bates' feelings during a picnic.
4. Isabella Thorpe is __________.

Answer: disloyal

She's a pretty, vulgar, two-faced mantrap.
5. Mr. Collins worships __________.

Answer: Lady Catherine de Bourgh

Mr. Collins may be JA's funniest character.
6. Sir Walter Elliot loves __________.

Answer: his own appearance

When Sir Walter isn't admiring his own looks, or Elizabeth's, he's lamenting how frightful everyone else is looking.
7. Harriet Smith keeps __________.

Answer: falling in love

She falls for Robert Martin, Mr. Elton, and Mr. Knightley. Finally she marries Mr. Martin, after all. Emma thinks Harriet's in love with Mr. Frank Churchill, but it's not so.
8. Mrs. Jennings loves __________.

Answer: gossip

Mrs. Jennings turns out to be very good-hearted even though she's kinda vulgar.
9. Willoughby loves __________.

Answer: Marianne and money

He loves Marianne, but not enough to risk poverty.
10. Tom Bertram loves __________.

Answer: society

Tom is always telling anecdotes about his many, many friends.
Source: Author robynraymer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 66: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 24: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 180: 6/10
Jan 15 2023 : Guest 90: 10/10
Jan 08 2023 : Guest 68: 8/10
Dec 25 2022 : Guest 213: 10/10
Dec 04 2022 : Guest 91: 8/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us