Quiz about Jane Austen books
Quiz about Jane Austen books

Jane Austen books Trivia Quiz


This quiz is about Jane Austen books.

A multiple-choice quiz by murfinator. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Jane Austen

Author
murfinator
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
145,139
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2004
Last 3 plays: Guest 66 (9/10), Guest 180 (8/10), Guest 90 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the main character in "Persuasion"? Hint

Anne Elliot
Emma Woodhouse
Lady Russell
Elizabeth Bennett

2. What is Fanny Price's relationship to Edmund in "Mansfield Park"? Hint

sister
cousin
wife
aunt

3. In "Pride and Prejudice" who is the priest that asks Lizzy to marry him? Hint

Mr Collins
Mr Weston
Colonel Brandon
Mr Elton

4. Which teen movie is based on "Emma"? Hint

Ten Things I Hate About You
Clueless
Never Been Kissed
She's All That

5. "I rode through the rain!" Which movie of the book is this quote from? Hint

"Persuasion"
"Northanger Abbey"
"Emma"
"Sense and Sensibility"

6. Which novel was Jane Austen's first major novel published? Hint

"Pride and Prejudice"
"Sense and Sensibility"
"Emma"
"Sanditon"

7. Which novel was originally called "First Impressions"? Hint

"Persuasion"
"Sanditon"
"Emma"
"Pride and Prejudice"

8. In which novel does Mr Darcy appear? Hint

"Pride and Prejudice"
"Sense and Sensibility"
"Emma"
"Persuasion"

9. Who is the man that Emma marries in "Emma"? Hint

Mr Darcy
Colonel Brandon
Mr Knightley
Captain Wentworth

10. Whom does Jane Bennett marry? Hint

Mr Darcy
Mr Willoughby
Mr Wickam
Mr Bingley


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the main character in "Persuasion"?

Answer: Anne Elliot

Anne Elliot is 27 and a spinster. She was engaged to Captain Wentworth when she was younger but was persuaded by her friend Lady Russell to break off the engagement because he was poor.
2. What is Fanny Price's relationship to Edmund in "Mansfield Park"?

Answer: cousin

Although cousins, Fanny and Edmund fall in love.
3. In "Pride and Prejudice" who is the priest that asks Lizzy to marry him?

Answer: Mr Collins

Lizzy rejects Mr Collins' proposal to marry though because she doesn't love him. I understand why. He is so creepy.
4. Which teen movie is based on "Emma"?

Answer: Clueless

Alicia Silverstone's character Cher represents the character of Emma in "Emma". They are both spoiled, rich and selfish.
5. "I rode through the rain!" Which movie of the book is this quote from?

Answer: "Emma"

Mr Knightley says this to Emma when he is about to propose.
6. Which novel was Jane Austen's first major novel published?

Answer: "Sense and Sensibility"

Even though this was not the first novel she wrote it was the first one to be published. It is about three sisters, Elinor, Marianne and Margaret, and the trials and tribulations of their life.
7. Which novel was originally called "First Impressions"?

Answer: "Pride and Prejudice"

It was changed to "Pride and Prejudice" in 1813 because the novel is about the character's prejudices against other characters.
8. In which novel does Mr Darcy appear?

Answer: "Pride and Prejudice"

Colin Firth plays Mr Darcy in the movie. Oh, what a honey he is!
9. Who is the man that Emma marries in "Emma"?

Answer: Mr Knightley

Mr Knightley is Emma's sister's husband's brother. Got that? So he is kind of like Emma's brother-in-law. He is almost 17 years older than her.
10. Whom does Jane Bennett marry?

Answer: Mr Bingley

Mr Bingley is Mr Darcy's friend.
Source: Author murfinator

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 66: 9/10
Jan 16 2023 : Guest 180: 8/10
Jan 15 2023 : Guest 90: 9/10
Jan 08 2023 : Guest 68: 9/10
Jan 07 2023 : Guest 107: 10/10
Jan 01 2023 : JaneAusten1817: 9/10
Dec 29 2022 : Tekka: 6/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us