FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Where Do I Reside
Quiz about Where Do I Reside

Where Do I Reside? Trivia Quiz


Match each Jane Austen character to the place where he or she resides.

A matching quiz by robynraymer. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Jane Austen

Author
robynraymer
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
381,604
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
282
Last 3 plays: pauline53 (10/10), Guest 96 (10/10), Guest 165 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Mrs. Price  
  Combe Magna
2. Miss Eleanor Tilney  
  Abbey-Mill Farm
3. Mrs. Mary Musgrove  
  Northanger Abbey
4. Mrs. Fanny Dashwood  
  Rosings Park
5. Mr. Willoughby  
  Norland Park
6. Lady Catherine De Bourgh  
  Portsmouth
7. Mr. Edward Gardiner  
  Westgate Buildings, Bath
8. Mr. Robert Martin  
  Uppercross Cottage
9. Mrs. Smith  
  Gracechurch Street, London
10. Admiral Croft  
  Kellynch Hall





Select each answer

1. Mrs. Price
2. Miss Eleanor Tilney
3. Mrs. Mary Musgrove
4. Mrs. Fanny Dashwood
5. Mr. Willoughby
6. Lady Catherine De Bourgh
7. Mr. Edward Gardiner
8. Mr. Robert Martin
9. Mrs. Smith
10. Admiral Croft

Most Recent Scores
Feb 14 2024 : pauline53: 10/10
Feb 08 2024 : Guest 96: 10/10
Feb 04 2024 : Guest 165: 10/10
Feb 01 2024 : turaguy: 8/10
Jan 20 2024 : Guest 212: 10/10
Jan 19 2024 : rosie_cotton2: 10/10
Jan 09 2024 : Guest 216: 10/10
Jan 08 2024 : gogetem: 7/10
Jan 06 2024 : Guest 86: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Mrs. Price

Answer: Portsmouth

Mrs. Price, a character in JA's "Mansfield Park", is sister to Lady Bertram and Mrs. Norris. Her daughter Fanny lives at Mansfield Park, and her son William is an officer in the Royal Navy.
2. Miss Eleanor Tilney

Answer: Northanger Abbey

Miss Tilney, a character in JA's "Northanger Abbey", is sister to Mr. Tilney and Captain Tilney. Her father is the dictatorial if not murderous General Tilney. She is Catherine Morland's friend and future sister-in-law.
3. Mrs. Mary Musgrove

Answer: Uppercross Cottage

Mary, a character in JA's "Persuasion", is sister to Elizabeth and Anne Elliot. Her father is Sir Walter Elliot. She is married to Charles Musgrove (who once proposed to Anne). Her in-laws live at the Great House at Uppercross.
4. Mrs. Fanny Dashwood

Answer: Norland Park

Fanny, a character in JA's "Sense and Sensibility", is sister-in-law to Elinor, Marianne, and Margaret Dashwood. She is married to their half-brother, John. It is Fanny who convinces her husband that his stepmother and half-sisters should receive no money from the deceased Mr. Dashwood's estate.
5. Mr. Willoughby

Answer: Combe Magna

Mr. Willoughby, a character in JA's "Sense and Sensibility", is a true rake, but he does fall in love with Marianne Dashwood. He seduces Colonel Brandon's ward, breaks Marianne's heart, and marries an heiress for her money. However, when Marianne is ill at Cleveland, Willoughby makes a surprise visit, almost convincing Elinor that he is not as black a villain as she had supposed.
6. Lady Catherine De Bourgh

Answer: Rosings Park

Lady Catherine, a character in JA's "Pride and Prejudice", is Mr. Darcy's aunt and Mr. Collins's patron. Mr. Collins looks upon her as the queen of condescension.
7. Mr. Edward Gardiner

Answer: Gracechurch Street, London

Mr. Gardiner, a character in JA's "Pride and Prejudice", is Mrs. Bennet's brother. He is the opposite of his sister: helpful, cool-headed, caring, diligent, and gentlemanly. It is he who houses the disgraced Lydia Bennet (his niece) after she shacks up with Mr. Wickham in London and before she finally marries her lover.
8. Mr. Robert Martin

Answer: Abbey-Mill Farm

Mr. Martin, a gentleman farmer in JA's "Emma", proposes to Emma Woodhouse's little protege, Harriet Smith. Since Emma considers him an inappropriate husband for any friend of hers, she convinces Harriet to turn him down. Luckily, near the end of the novel, he proposes to Harriet again, and she accepts him this time.
9. Mrs. Smith

Answer: Westgate Buildings, Bath

In JA's "Persuasion", an old school friend of Anne Elliot's, Mrs. Smith, has fallen upon hard times. She is a disabled, impecunious widow. It turns out that Anne's cousin Mr. Elliot had a hand in ruining Mr. Smith before he died.
10. Admiral Croft

Answer: Kellynch Hall

In JA's "Persuasion", Admiral Croft is Captain Wentworth's brother-in-law. After Sir Walter Elliot squanders much of his fortune, he is forced to rent out his ancestral home and move to Bath. Admiral and Mrs. Croft turn out to be fabulous tenants. They are one of the select few older couples in JA's novels who seem to have perfect marriages.
Source: Author robynraymer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us