Quiz about Younger Siblings
Quiz about Younger Siblings

Younger Siblings Trivia Quiz


Many of Jane Austen's important characters had younger siblings. Of course, as is often the fate of younger siblings, they are overlooked and sometimes feel left out. Let's give them a chance to shine!

A multiple-choice quiz by aechica3133. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Jane Austen

Author
aechica3133
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
138,589
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1343
Last 3 plays: Guest 66 (10/10), Guest 180 (6/10), Guest 90 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name the youngest Dashwood sister ("Sense and Sensibility").

Answer: (One Word, first name only)
2. Which of Elizabeth Bennet's younger siblings was not particularly interested in the officers ("Pride and Prejudice")? Hint

Lydia
Catherine
Jane
Mary

3. Mr. Darcy's younger sister was as haughty as her brother ("Pride and Prejudice").

True
False

4. Which Jane Austen character did NOT have any younger siblings? Hint

Catherine Bennet ("Pride and Prejudice")
Emma Woodhouse ("Emma")
Elizabeth Elliot ("Persuasion")
Charlotte Lucas ("Pride and Prejudice")

5. Name Anne Elliot's younger sibling (hint: she was a hypochondriac) ("Persuasion").

Answer: (One Word, first name ONLY)
6. Thomas Bertram had three younger siblings ("Mansfield Park").

True
False

7. Which Bennet girl was the youngest ("Pride and Prejudice")? Hint

Mary
Catherine
Lydia
Jane

8. Does Ms. Anne de Bourgh have any younger siblings ("Pride and Prejudice")?

Yes
No

9. Name the sibling of Fanny Price who eventually moved to Mansfield Park ("Mansfield Park").

Answer: (One Word)
10. Julia Bertram was interested in Mr. Crawford ("Mansfield Park").

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the youngest Dashwood sister ("Sense and Sensibility").

Answer: Margaret

Maybe the reason Margaret is not emphasized is because she is not yet of courting or dancing age! She cannot yet involve herself in romantic entanglements or be supposed to harbor a secret passion.
2. Which of Elizabeth Bennet's younger siblings was not particularly interested in the officers ("Pride and Prejudice")?

Answer: Mary

Jane was NOT younger than Elizabeth. Lydia and Catherine were often found flirting with officers. Mary, on the other hand, was usually more interested in a book or a song than any military man. She probably knew that she wouldn't attract much attention if her prettier sisters were around! Poor Mary...
3. Mr. Darcy's younger sister was as haughty as her brother ("Pride and Prejudice").

Answer: False

Georgiana was actually very shy. Maybe she was afraid that she would meet another Mr.Wickham...
4. Which Jane Austen character did NOT have any younger siblings?

Answer: Emma Woodhouse ("Emma")

Emma was the youngest, but it did not give her an inferiority complex. She was spoiled!
5. Name Anne Elliot's younger sibling (hint: she was a hypochondriac) ("Persuasion").

Answer: Mary

Mary may have been the youngest sibling and may often have felt ignored, but she did take comfort in the fact that she was the first to be married.
6. Thomas Bertram had three younger siblings ("Mansfield Park").

Answer: True

Edmund may have seemed like the eldest, but that honor went to his less responsible brother, Tom.
7. Which Bennet girl was the youngest ("Pride and Prejudice")?

Answer: Lydia

Despite being the youngest, she was the first to be married at just 16.
8. Does Ms. Anne de Bourgh have any younger siblings ("Pride and Prejudice")?

Answer: No

She is, as her mother likes to say, the sole heiress. Unfortunately for her, that does NOT impress Mr. Darcy.
9. Name the sibling of Fanny Price who eventually moved to Mansfield Park ("Mansfield Park").

Answer: Susan

She was basically a replacement for Fanny, but she did not seem to mind that too much. After all, she did get to escape her original home and all her irritating brothers and sisters.
10. Julia Bertram was interested in Mr. Crawford ("Mansfield Park").

Answer: True

Unfortunately (or maybe fortunately, depending upon the way you look at it), Mr. Crawford was more interested in Fanny and Maria. Once again, Julia was outshone by her older sister. She eventually settled for Mr. Yates.
Source: Author aechica3133

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 66: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 180: 6/10
Jan 15 2023 : Guest 90: 10/10
Jan 04 2023 : Guest 101: 9/10
Dec 08 2022 : Guest 91: 8/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us