Quiz about Alices Adventures in Wonderland I
Quiz about Alices Adventures in Wonderland I

Alice's Adventures in Wonderland I Quiz


Whether one views this as madcap fantasy, surreal horror or clever satire, one cannot deny the literary power of Lewis Carroll's great classic 'Alice's Adventures in Wonderland'. This quiz deals with the first several chapters...good luck!

A multiple-choice quiz by thejazzkickazz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Lewis Carroll

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
222,758
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4130
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 65 (9/10), herma1504 (4/10), glenjue (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What sort of neurotic talking animal does Alice follow into a seemingly endless hole in the opening chapter of 'Alice's Adventures in Wonderland'? Hint

Rabbit
Snake
Badger
Hedgehog

2. Alice mentions her beloved cat several times throughout this book. What is the name of her feline pet? Hint

Dinah
Greta
Marie
Flower

3. After falling down the hole, Alice finds herself in a hall with many doors. Contained within this hall is a small three-legged table upon which may be found a single item. What is this item? Hint

A piece of chocolate
A letter
A golden key
A cup

4. Under the table, in a little glass box on the floor of that same hall, Alice finds a piece of cake with which two words fashioned from currants?

Answer: (Two Words (Which command could a piece of cake have for a person?))
5. After shrinking rapidly and then growing to an enormous height, Alice becomes rather discombobulated, imagining herself to be someone different. Alice suggests that she has become which girl who 'knows such a very little'? Hint

Ruby
Mabel
Anna
Bernice

6. Again having shrunk to a miniscule size, Alice finds herself swimming in an ocean of her own tears. Which creature does Alice first encounter while treading this salt water sea? Hint

A turtle
A dog
A mouse
A cat

7. Arriving on shore, Alice finds herself among a small group of various animals who soon involve themselves in a 'Caucus-race'. Who wins this chaotic competition? Hint

Dodo
Lion
Griffin
Everybody

8. A box of comfits is provided to the victor(s) of the race, but Alice herself is not afforded this prize. The animals insist that Alice receive some compensatory prize (after all, she provided the comfits), so what does she get? Hint

A ruler
A thimble
A ball of lint
A bowtie

9. Alice is directed to the home of a certain W. Rabbit to fetch a particular clothing item. Which item would this be? Hint

Gloves
Top hat
Suspenders
Coat

10. What is the name of the poor lizard who attempts to enter the rabbit's home (where Alice is located) through the chimney to see what is amiss inside? Hint

Robert
Bill
Harry
Philip




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What sort of neurotic talking animal does Alice follow into a seemingly endless hole in the opening chapter of 'Alice's Adventures in Wonderland'?

Answer: Rabbit

A tiny white rabbit dressed in a sharp-looking waistcoat and sporting a pocket watch is the creature that lures Alice into a the myserious hole that leads to Wonderland. Soon, Alice finds herself in freefall with enough time to contemplate many things, and to converse with herself unhurriedly.
2. Alice mentions her beloved cat several times throughout this book. What is the name of her feline pet?

Answer: Dinah

Alice concerns herself with Dinah as she falls down the rabbit-hole. Later, when Alice mentions Dinah and her predilection for eating birds (among other things), the various animals in Wonderland are either extremely offended or utterly frightened.
3. After falling down the hole, Alice finds herself in a hall with many doors. Contained within this hall is a small three-legged table upon which may be found a single item. What is this item?

Answer: A golden key

Alice attempts to use this key to open the various doors in the hall but is thwarted in each attempt, the key is either overly large or rather too small. Frustrated, she returns to the table only to find that a bottle reading 'DRINK ME' has appeared. Naturally, Alice drinks the water, shrinking posthaste.
4. Under the table, in a little glass box on the floor of that same hall, Alice finds a piece of cake with which two words fashioned from currants?

Answer: EAT ME

After having had a drink of the potion upon the table, Alice is now very small. Before proceeding to eat the cake, Alice suggests to herself that she leave at once. This leads to one of the great lines from the book: 'She generally gave herself very good advice (though she very seldom followed it)'.
5. After shrinking rapidly and then growing to an enormous height, Alice becomes rather discombobulated, imagining herself to be someone different. Alice suggests that she has become which girl who 'knows such a very little'?

Answer: Mabel

'Who in the world am I?' wonders Alice. At first, she can't imagine herself being the ignorant Mabel, but after quizzing herself (examples: 'Four times five is twelve' and 'London is the capital of Paris') a bit, she feels that it's entirely possible. This provokes Alice to tears, flooding the small room in which she is trapped.
6. Again having shrunk to a miniscule size, Alice finds herself swimming in an ocean of her own tears. Which creature does Alice first encounter while treading this salt water sea?

Answer: A mouse

Alice offends this mouse with references to Dinah, her cat. However, the tiny rodent eventually allows Alice to follow her to shore where a small group of animals, including a dodo, a lory and an eaglet, awaits.
7. Arriving on shore, Alice finds herself among a small group of various animals who soon involve themselves in a 'Caucus-race'. Who wins this chaotic competition?

Answer: Everybody

The so-called 'Caucus-race' is really just a random rumpus where participants raucously run about. The Dodo, who seems to be in command of this menagerie, suddenly declares the race over after half an hour, declaring that 'Everybody has won, and all must have prizes'.
8. A box of comfits is provided to the victor(s) of the race, but Alice herself is not afforded this prize. The animals insist that Alice receive some compensatory prize (after all, she provided the comfits), so what does she get?

Answer: A thimble

Oddly enough, not only does Alice provide the box of comfits, she also donates the very 'elegant' thimble that is then solemnly awarded back to her in an absurd ceremony.
9. Alice is directed to the home of a certain W. Rabbit to fetch a particular clothing item. Which item would this be?

Answer: Gloves

The white rabbit insists that Alice retrieve a pair of gloves and a fan from his housemaid, a certain Mary Ann (for whom Alice has been mistaken). Alice finds herself in the rabbit's home, soon growing out of control after once again taking a drink of a mysterious elixir.
10. What is the name of the poor lizard who attempts to enter the rabbit's home (where Alice is located) through the chimney to see what is amiss inside?

Answer: Bill

Bill the lizard is one of the many unfortunate victims of Lewis Carroll's endlessly demented imagination in this book (though, happily, Bill is not killed, but rather simply booted out of the chimney most unceremoniously).

I hope you have enjoyed reminiscing with me this wonderful book and that you will join me for part two of this quiz. Thank you for playing.
Source: Author thejazzkickazz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 30 2022 : Guest 65: 9/10
Nov 27 2022 : herma1504: 4/10
Nov 18 2022 : glenjue: 7/10
Nov 13 2022 : Guest 130: 8/10
Nov 11 2022 : Guest 90: 10/10
Nov 11 2022 : bermalt: 6/10
Nov 04 2022 : ren33: 10/10
Oct 30 2022 : Guest 109: 8/10
Oct 29 2022 : rhosyn: 9/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us