Quiz about Alice in Wonderland Book
Quiz about Alice in Wonderland Book

Alice in Wonderland (Book) Trivia Quiz


This quiz is only about the book 'Alice's Adventures in Wonderland' It has no questions about 'Through the Looking-Glass'. I hope this quiz isn't too hard!

A multiple-choice quiz by Braklover. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Lewis Carroll

Author
Braklover
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
9,157
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3519
Last 3 plays: Guest 107 (1/10), Guest 89 (8/10), Guest 108 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the first Wonderland creature that Alice saw? Hint

The Cheshire Cat
Tweedledum
The Mouse
The White Rabbit

2. In the pool of tears, Alice asks the mouse, "Ou est ma chatte?", which makes the mouse quite upset. What does "Ou est ma chatte?" mean? Hint

Where is my cat?
Do you like cheese?
Who are you?
Why are you swimming?

3. What does the Duchess' baby turn into? Hint

A mouse
A dog
A pig
A cat

4. At the end of the tea party, Alice storms off in a huff. When she looks back, the Hatter and the Hare are doing something. What? Hint

Dancing around the table
Changing seats
Stuffing the dormouse into the teapot
Singing 'A Very Merry Unbirthday'

5. In the garden of the Queen of Hearts, what color of paint are the cards using on the roses? Hint

purple
white
red
green

6. At a normal croquet game, the playing equipment consists of a mallet and a ball. What animals are they in the Queen's croquet game? Hint

flamingo, hamster
stork, chinchilla
crane, gopher
flamingo, hedgehog

7. The Mock Turtle learned four branches of Arithmetic in school: Ambition, Distraction, Uglification and ...? Hint

Derision
Deletion
Division
Beautification

8. What did the Mock Turtle sing about? Hint

Beautiful stars
Gryphon soup
Yummy soup
Beautiful soup

9. During the trial, who was the judge? Hint

The Queen
Alice
The White Rabbit
The King

10. Who wrote 'Alice's Adventures in Wonderland'? Hint

Lewis Carroll
Alfred Lord Tennyson
Walt Disney
John Tenniel


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the first Wonderland creature that Alice saw?

Answer: The White Rabbit

"There was nothing so VERY remarkable in that; nor did Alice think it so VERY much out of the way to hear the Rabbit say to itself, 'Oh dear! Oh dear! I shall be too late!' But when the Rabbit actually took a watch out of a waistcoat pocket, and looked at it, and then hurried on, Alice started to her feet."
2. In the pool of tears, Alice asks the mouse, "Ou est ma chatte?", which makes the mouse quite upset. What does "Ou est ma chatte?" mean?

Answer: Where is my cat?

"The mouse gave a sudden leap out of the water and seemed to quiver all over with fright. 'Oh, I beg your pardon!' cried Alice hastily, 'I quite forgot you don't like cats!'"
3. What does the Duchess' baby turn into?

Answer: A pig

"If you're going to turn into a pig, my dear,' said Alice seriously, 'I'll have nothing more to do with you. Mind now!'"
4. At the end of the tea party, Alice storms off in a huff. When she looks back, the Hatter and the Hare are doing something. What?

Answer: Stuffing the dormouse into the teapot

"Though she looked back once or twice, half hoping that they would call after her; the last time she saw them they were trying to put the Dormouse into the teapot."
5. In the garden of the Queen of Hearts, what color of paint are the cards using on the roses?

Answer: red

"Why, the fact is, you see, miss, this here ought to have been a RED rose tree, and we put a white one in by mistake, and if the Queen was to find it out we should all have our heads cut off, you know."
6. At a normal croquet game, the playing equipment consists of a mallet and a ball. What animals are they in the Queen's croquet game?

Answer: flamingo, hedgehog

"The chief difficulty Alice found at first was in managing her flamingo; she succeeded in getting its body tucked away, comfortable enough, under her arm, with its legs hanging down, but generally, just as she had got its neck nicely straightened out, and was going to give the hedgehog a blow with its head, it would twist itself round and look up into her face with such a puzzled expression that she could not help bursting out laughing..."
7. The Mock Turtle learned four branches of Arithmetic in school: Ambition, Distraction, Uglification and ...?

Answer: Derision

"'I never heard of Uglification,' Alice ventured to say. 'What is it?' 'You know what to beautify is, I suppose?' 'Yes,' said Alice doubtfully, 'it means to-make-anything-prettier.' 'Well, then,' the Gryphon went on, 'if you don't know what to uglify is, you ARE a simpleton.'"
8. What did the Mock Turtle sing about?

Answer: Beautiful soup

"'Beau-ootiful Soo-oop! Beau-ootiful Soo-oop! Soo-oop of the e-e-evening, Beautiful, beauti-FUL SOUP!'"
9. During the trial, who was the judge?

Answer: The King

"The judge, by the way, was the King, and as he wore his crown over the wig, he did not look at all comfortable, and it was certainly not becoming."
10. Who wrote 'Alice's Adventures in Wonderland'?

Answer: Lewis Carroll

Lewis Carroll's real name was Charles Dodgeson. Walt Disney butchered the book in the movie, Tennyson is a famous poet (who had absolutely nothing to do with the book) and John Tenniel drew the illustrations for both 'Wonderland' and 'Looking-Glass'.
Source: Author Braklover

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 29 2022 : Guest 107: 1/10
Nov 26 2022 : Guest 89: 8/10
Nov 18 2022 : Guest 108: 10/10
Oct 28 2022 : Guest 107: 5/10
Oct 23 2022 : Guest 98: 10/10
Oct 19 2022 : Guest 194: 10/10
Oct 17 2022 : Guest 98: 6/10
Oct 16 2022 : muffinmule: 7/10
Oct 16 2022 : shorthumbz: 9/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us