Quiz about Curiouser and Curiouser
Quiz about Curiouser and Curiouser

Curiouser and Curiouser Trivia Quiz


Alice and Wonderland has always been a sort of fascination for me. This quiz goes over "Alice's Adventures in Wonderland and Through the Looking Glass" along with some of the history behind the stories. Lets see what you know!

A multiple-choice quiz by Aznboy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Lewis Carroll

Author
Aznboy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
155,278
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
897
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is Alice's full name? Hint

Alice Pleasance Liddell
Alice Faith Dodgson
Alice Elizabeth Lutwidge
Alice Anne Carroll

2. What is Treacle? Hint

Oil
Molasses
Ink
Tea

3. What is Lewis Carroll's real name? Hint

Eric Arthur Blair
Charles John Huffam Dickens
Hector Hugh Munro
Charles Lutwidge Dodgson

4. Several of the people in Lewis Carroll's life were represented by characters in his books. Which character did Carroll decide would represent himself in the book "Alice's Adventures in Wonderland"? Hint

The Caterpillar
The Cheshire Cat
The Dodo
The Mad Hatter

5. Which character did Carroll decide would represent himself in the book "Through the Looking Glass"? Hint

The White King
Tweedle-Dee
The Walrus
The White Knight

6. According to the White King and Alice, with what do you feed your love? Hint

Treacle and Ink
Pepper and Mock Turtle Soup
Barley and Bricks
Ham Sandwiches and Hay

7. How many spaces does Alice have to move to become queen in "Through the Looking Glass"? Hint

9
6
1
0

8. As Alice was falling down the rabbit hole in "Alice's adventures in Wonderland", she grabbed a bottle on a passing shelf and, after discovering it was empty, she put it in a passing cabinet. What was supposed to be in the bottle (as labeled)? Hint

Treacle
Medicine Drops
Pink Confections
Orange Marmalade

9. Now, for an easier one, why did Lewis Carroll write the story "Alice's Adventures in Wonderland"? Hint

As a part of his Doctorate thesis at Oxford
To entertain Alice and her sisters
A dying wish of his Mother's
To entertain a sick boy and his stuffed bear

10. Which of the following games is NOT played in either "Alice's Adventures in Wonderland" or "Through the Looking Glass"? Hint

Caucus Race
Chess
Cricket
Croquet


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Alice's full name?

Answer: Alice Pleasance Liddell

In the last poem in the book "A Boat beneath a Sunny Sky", the first letter of each line reads "Alice Pleasance Liddell".
2. What is Treacle?

Answer: Molasses

Mentioned throughout "Alice's Adventures in Wonderland " and "Through the Looking Glass", "Treacle" is British for "Molasses".
3. What is Lewis Carroll's real name?

Answer: Charles Lutwidge Dodgson

Dodgson (Carroll) became a professor at Oxford University at the age of 19.
4. Several of the people in Lewis Carroll's life were represented by characters in his books. Which character did Carroll decide would represent himself in the book "Alice's Adventures in Wonderland"?

Answer: The Dodo

The Mad Hatter was used to represent the British Government.
5. Which character did Carroll decide would represent himself in the book "Through the Looking Glass"?

Answer: The White Knight

The White Knight is more commonly associated with Lewis Carroll than is the Dodo.
6. According to the White King and Alice, with what do you feed your love?

Answer: Ham Sandwiches and Hay

"I love my love with an H, because he is Happy. I hate him with an H, because he is Hideous. I fed him with - with - with Ham sandwiches and Hay. His name is Haigha, and he lives-" -Alice (Through the Looking Glass)
7. How many spaces does Alice have to move to become queen in "Through the Looking Glass"?

Answer: 6

In the book, "Through the Looking Glass", Alice is appointed as one of the White Queen's pawns and must move across the chess board to become a queen, according to the rules of chess. As she starts in the second square, she only has six squares remaining.
8. As Alice was falling down the rabbit hole in "Alice's adventures in Wonderland", she grabbed a bottle on a passing shelf and, after discovering it was empty, she put it in a passing cabinet. What was supposed to be in the bottle (as labeled)?

Answer: Orange Marmalade

She put the bottle back onto the shelf so it would not kill anybody when it hit the ground.
9. Now, for an easier one, why did Lewis Carroll write the story "Alice's Adventures in Wonderland"?

Answer: To entertain Alice and her sisters

Lewis Carroll improvised the story while on a boating trip on afternoon. "Winnie the Pooh" was written by A.A. Milne for a sick boy and his stuffed bear "Winnie".
10. Which of the following games is NOT played in either "Alice's Adventures in Wonderland" or "Through the Looking Glass"?

Answer: Cricket

Chess is the theme of "Through the Looking Glass". Croquet is the game played against the Queen of hearts, in "Alice's Adventures in Wonderland." The Caucus race was proposed by the Dodo as a way to dry off in "Alice's Adventure's in Wonderland." Thanks for playing!
Source: Author Aznboy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us