Quiz about The Hunting of the Snark
Quiz about The Hunting of the Snark

The Hunting of the Snark Trivia Quiz


Test your knowledge of Lewis Carroll's lesser-known poetic masterpiece, about the search for a unique creature.

A multiple-choice quiz by jgiles. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Lewis Carroll

Author
jgiles
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
139,720
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
333
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This epic poem is divided into "Fits." How many are there? Hint

8
6
7
10

2. Which of the following was not a member of the Snark hunt? Hint

A Barrister
A Bellman
A Bellhop
A Beaver

3. What would happen if you met a Boojum? Hint

It would eat you
It would introduce itself
It would run away
It would make you vanish

4. Fits five through eight begin with the same verse, explaining how the hunting party goes after the Snark. Which of the following is not a method employed by the crew? Hint

They pursued it with tea-bags and coats.
They charmed it with smiles and soap.
They sought it with thimbles.
They threatened its life with a railway-share.

5. What was the only thing the Butcher could kill? Hint

Bulls
Boojums
Beavers
Snarks

6. According to the Beaver, how does one cook a Jubjub bird? Hint

You bake it in kerosene
You boil it in sawdust
You fry it in fat
You stuff it with cobwebs

7. Who found the Snark? Hint

The Beaver
The Butcher
The Baker
The Barrister

8. What happened to the Baker when he met the Snark? Hint

He was eaten on the spot
He was burned by the Snark
He was taken to its lair
He vanished

9. The poem mentions creatures such as the Jubjub Bird and the Bandersnatch, both of which are familiar to readers from another of Carroll's poems. Which poem is it? Hint

The Walrus and the Carpenter
Jabberwocky
My Fairy
Horrors

10. Finally, in what year was "The Hunting of the Snark" first published? Hint

1869
1876
1845
1889


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This epic poem is divided into "Fits." How many are there?

Answer: 8

Each section of the poem is designated by ordinal number - "Fit the First," "Fit the Second," etc. - and a title. "Fit the First" is titled "The Landing."
2. Which of the following was not a member of the Snark hunt?

Answer: A Bellhop

The other members of the expedition are "a Boots," "a maker of Bonnets and Hoods," a billiard-maker, a banker, a broker, a baker and a butcher.
3. What would happen if you met a Boojum?

Answer: It would make you vanish

According to the poem, "You will softly and suddenly vanish away/And never be met with again!"
4. Fits five through eight begin with the same verse, explaining how the hunting party goes after the Snark. Which of the following is not a method employed by the crew?

Answer: They pursued it with tea-bags and coats.

The full verse is as follows:
"They sought it with thimbles, they sought it with care;
They pursued it with forks and hope;
They threatened its life with a railway-share;
They charmed it with smiles and soap."
5. What was the only thing the Butcher could kill?

Answer: Beavers

It was announced after the expedition had been sailing a week, and although the Bellman explained that the Beaver on board was his tame pet, "Whenever the Butcher was by,/The Beaver kept looking the opposite way,/And appeared unaccountably shy."
6. According to the Beaver, how does one cook a Jubjub bird?

Answer: You boil it in sawdust

"You boil it in sawdust: you salt it in glue:/You condense it with locusts and tape:/Still keeping one principle object in view-/To preserve its symmetrical shape."
7. Who found the Snark?

Answer: The Baker

He was the first to see it, with interesting consequences...
8. What happened to the Baker when he met the Snark?

Answer: He vanished

"He had softly and suddenly vanished away-/For the Snark was a Boojum, you see."
9. The poem mentions creatures such as the Jubjub Bird and the Bandersnatch, both of which are familiar to readers from another of Carroll's poems. Which poem is it?

Answer: Jabberwocky

The poem appeared near the beginning of "Through the Looking-Glass," published seven years after "Alice's Adventures in Wonderland."
10. Finally, in what year was "The Hunting of the Snark" first published?

Answer: 1876

Carroll's poems were first published in 1845, and other writings continued to appear until 1897.
Source: Author jgiles

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us