Quiz about The Walrus and the Carpenter
Quiz about The Walrus and the Carpenter

"The Walrus and the Carpenter" Quiz


What can possibly happen on a casual evening stroll? Well, we'll see about that in Lewis Carroll's whimsical poem "The Walrus and the Carpenter".

A multiple-choice quiz by Manda16. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Lewis Carroll

Author
Manda16
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
138,751
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1377
Last 3 plays: Guest 223 (0/10), Guest 110 (4/10), Anish15 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which is not a character in "The Walrus and the Carpenter"? Hint

The mermaid
The sun
The moon
The oysters

2. "The sun was shining ______." Hint

In the sky
In the day
Very bright
On the sea

3. In Carroll's "The Walrus and the Carpenter" is the moon male or female? (Type male or female)

Answer: (One Word)
4. How long did the Walrus think seven maids would have to mop in order to get rid of all the undesirable sand? Hint

Half a year
100 years
Seven years
Two days

5. "A pleasant walk, a pleasant talk, along the ___ beach." Hint

Sandy
Briny
Pretty
Muddy

6. Why did the eldest Oyster wink his eye? Hint

He knew a secrect
He didn't want to leave the oyster bed
He had just heard a funny joke
He has an eye twitch

7. What is a subject the Walrus did not suggest they should talk about? Hint

Shoes and Ships
Sealing Wax
Cabbages and Kings
Candy

8. In the poem, which character said: "It seems a shame to play them such a trick"? Hint

The Walrus
The Oysters
The Carpenter
The Sun

9. What did the Walrus say they "chiefly" needed? Hint

A map
A loaf of bread
A radio
A nicely roasted turkey

10. In the poem "The Walrus and the Carpenter" was every Oyster that came on their walk eaten?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which is not a character in "The Walrus and the Carpenter"?

Answer: The mermaid

Although this poem takes place near a sea, there is no mermaid in "The Walrus and the Carpenter" at all.
2. "The sun was shining ______."

Answer: On the sea

In the poem the sun was shining on the sea. The strange thing about that was in was nighttime and the sun was still up. Maybe someone should tell him!
3. In Carroll's "The Walrus and the Carpenter" is the moon male or female? (Type male or female)

Answer: Female

St. Francis of Assisi first took to referring to the moon as "Sister Moon."
4. How long did the Walrus think seven maids would have to mop in order to get rid of all the undesirable sand?

Answer: Half a year

Neither the Walrus nor the Carpenter liked the vast amounts of sand on the beach. They talked for a while, deciding if it were possible to clear away every grain.
5. "A pleasant walk, a pleasant talk, along the ___ beach."

Answer: Briny

The Walrus and the Carpenter tried to convince several young oysters to join them for a walk.
6. Why did the eldest Oyster wink his eye?

Answer: He didn't want to leave the oyster bed

The eldest Oyster winked his eyes because he was wiser than his siblings. He didn't trust the Walrus and the Carpenter.
7. What is a subject the Walrus did not suggest they should talk about?

Answer: Candy

After the group reached their destination, the Walrus wanted to talk awhile. He thought of the silliest subjects to converse over.
8. In the poem, which character said: "It seems a shame to play them such a trick"?

Answer: The Walrus

The Walrus was telling the Carpenter how it wasn't fair to trick the poor little oysters, but he still helped the Carpenter eat them.
9. What did the Walrus say they "chiefly" needed?

Answer: A loaf of bread

The Walrus told the carpenter that they were in desperate need for a loaf of bread. Perhaps they needed it to eat along with the Oysters.
10. In the poem "The Walrus and the Carpenter" was every Oyster that came on their walk eaten?

Answer: Yes

. "... and this was scarcely odd because they'd eaten every one." -- "The Walrus and the Carpenter"
Source: Author Manda16

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 223: 0/10
Dec 01 2022 : Guest 110: 4/10
Nov 30 2022 : Anish15: 10/10
Nov 28 2022 : Guest 46: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 49: 4/10
Nov 23 2022 : Guest 124: 5/10
Nov 22 2022 : Guest 176: 8/10
Nov 14 2022 : Guest 175: 4/10
Nov 12 2022 : Guest 188: 8/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us