FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Coraline
Quiz about Coraline

Coraline Trivia Quiz


"Coraline" is by Neil Gaiman. He's best known for the "Sandman" books, and co-wrote "Good Omens" with Terry Pratchett. This is his first "children's" book.

A multiple-choice quiz by SkateS. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Neil Gaiman

Author
SkateS
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
97,305
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2288
Last 3 plays: Guest 172 (10/10), Guest 172 (10/10), felicia33 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What do many people call Coraline?

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. What do her parents do? Hint


Question 3 of 10
3. Where is the door that leads nowhere? Hint


Question 4 of 10
4. Who lives in the basement? Hint


Question 5 of 10
5. What does the strange old man upstairs say he is training? Hint


Question 6 of 10
6. What does Coraline hate? Hint


Question 7 of 10
7. Who helps Coraline? Hint


Question 8 of 10
8. What does her Other Mother have instead of eyes? Hint


Question 9 of 10
9. Where does she meet the other children? Hint


Question 10 of 10
10. When the children were hidden, what did their souls resemble? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 24 2024 : Guest 172: 10/10
Feb 23 2024 : Guest 172: 10/10
Feb 23 2024 : felicia33: 10/10
Feb 21 2024 : Guest 174: 9/10
Feb 21 2024 : Guest 78: 1/10
Feb 18 2024 : Guest 172: 10/10
Feb 17 2024 : Guest 108: 9/10
Feb 16 2024 : Guest 115: 9/10
Feb 15 2024 : Guest 119: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What do many people call Coraline?

Answer: Caroline

She hates being called this, much like I hate being called Katie!
2. What do her parents do?

Answer: write books on computers

This means they're at home a lot.
3. Where is the door that leads nowhere?

Answer: the drawing room

It usually leads onto a brick wall.
4. Who lives in the basement?

Answer: Miss Spink and Miss Forcible

Mister Bobo is the strange old man who lives upstairs.
5. What does the strange old man upstairs say he is training?

Answer: a mouse circus

The mice are rats in the Other House and are not very nice creatures at all!
6. What does Coraline hate?

Answer: her father's recipes

She won't eat what her father cooks because he's always making "recipes".
7. Who helps Coraline?

Answer: the cat

The cat talks to her and warns her of everything her Other Mother is trying to do.
8. What does her Other Mother have instead of eyes?

Answer: Black buttons

Very spooky; as Terry Pratchett says on the cover "you will never think about buttons in quite the same way again".
9. Where does she meet the other children?

Answer: in the mirror

They are other children that the Other Mother captured long ago. One of them seems Victorian, and another has wings and eats only flowers.
10. When the children were hidden, what did their souls resemble?

Answer: marbles

Her parents are hidden in a snowglobe, which Coraline finds and rescues even though the Other Mother tries to make her stay there.
Source: Author SkateS

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us