FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Stardust by Neil Gaiman
Quiz about Stardust by Neil Gaiman

"Stardust" by Neil Gaiman Trivia Quiz


This quiz is on the book "Stardust" by Neil Gaiman, a fairy tale for adults.

A multiple-choice quiz by lizajbee. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Neil Gaiman

Author
lizajbee
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
269,231
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1079
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 73 (10/10), rhaney10 (6/10), fado72 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. The story opens in the small town of Wall. What responsibility do the men of Wall take turns at? Hint


Question 2 of 10
2. Dunstan Thorn meets a beautiful and very mysterious young lady at the market. What unfortunate situation is she in? Hint


Question 3 of 10
3. What is in the mysterious package left at the gap in the wall approximately nine months after the Fair? Hint


Question 4 of 10
4. Tristran is in love with the beautiful, yet cold, Victoria Forester. What color eyes does this stunning young lady have? Hint


Question 5 of 10
5. What does Victoria promise to do if Tristran retrieves the star they saw fall? Hint


Question 6 of 10
6. Tristran soon meets an interesting little man. They travel together for some time until the little man sends him on his way with a very useful candle. What does this candle do? Hint


Question 7 of 10
7. The star has fallen and injured herself. What kind of injury does she have? Hint


Question 8 of 10
8. How do Tristran and Yvaine escape their first encounter with the witch? Hint


Question 9 of 10
9. When they finally return to Wall, what does Tristran tell Victoria he really desires from her? Hint


Question 10 of 10
10. Before the epilogue, who is heir to the throne of Stormhold? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : Guest 73: 10/10
Feb 03 2024 : rhaney10: 6/10
Feb 03 2024 : fado72: 10/10
Feb 03 2024 : NekoNeko_1276: 8/10
Feb 03 2024 : spidersfull: 10/10
Feb 03 2024 : Rizeeve: 5/10
Feb 03 2024 : winston1: 6/10
Feb 03 2024 : elmslea: 3/10
Feb 03 2024 : postcards2go: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The story opens in the small town of Wall. What responsibility do the men of Wall take turns at?

Answer: Guarding the gap in the wall.

The town has a gap in the wall surrounding it that opens to the north and the land of Faerie. People are allowed through this gap only once every nine years, on May Day, for the fair that takes place.
2. Dunstan Thorn meets a beautiful and very mysterious young lady at the market. What unfortunate situation is she in?

Answer: She is under a spell and slave to a witch.

The witch has the young faerie girl enslaved by a thin silver chain and frequently keeps the girl in the form of a beautiful bird. She will only gain her freedom when the moon loses her daughter, and only if that occurs in a week when two Mondays come together.
3. What is in the mysterious package left at the gap in the wall approximately nine months after the Fair?

Answer: A baby.

This baby is Tristran Thorn and the hero of "Stardust".
4. Tristran is in love with the beautiful, yet cold, Victoria Forester. What color eyes does this stunning young lady have?

Answer: Grey

Tristran frequently remembers Victoria's lovely eyes along his journey.
5. What does Victoria promise to do if Tristran retrieves the star they saw fall?

Answer: Anything he desires.

Victoria of course doesn't think Tristran would really be crazy enough to go after the fallen star.
6. Tristran soon meets an interesting little man. They travel together for some time until the little man sends him on his way with a very useful candle. What does this candle do?

Answer: It allows him to move a great distance with just a few steps.

As soon as Tristran lights the candle and takes a few steps he is miles and miles away and soon, with just a few steps, has found the star.
7. The star has fallen and injured herself. What kind of injury does she have?

Answer: A broken leg.

The poor star, whose name is Yvaine, broke her leg when she fell from the sky.
8. How do Tristran and Yvaine escape their first encounter with the witch?

Answer: Tristran throws his hand in the fire with the remaining wax of the magic candle and takes a step.

This was a very sad and somewhat disturbing point in the book in that both the unicorn and Primus were killed quite violently.
9. When they finally return to Wall, what does Tristran tell Victoria he really desires from her?

Answer: That she marry Mister Monday.

Tristran finally realizes that he is really in love with Yvaine. Victoria is thrilled to be freed from guilt and is happy to marry Mister Monday, whom she was engaged to.
10. Before the epilogue, who is heir to the throne of Stormhold?

Answer: Tristran

The mysterious slave lady is in fact Tristran's mother and the only daughter of the Lord of Stormhold. This makes Tristran the rightful ruler. And they live happily ever...
Source: Author lizajbee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us