FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Neverwhere by Neil Gaiman
Quiz about Neverwhere by Neil Gaiman

"Neverwhere" by Neil Gaiman Trivia Quiz


A quiz based on Neil Gaiman's novel "Neverwhere". Test yourself on your knowledge of the magical underground world of "London Below".

A multiple-choice quiz by aizawa_taki. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Neil Gaiman

Author
aizawa_taki
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
204,502
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
406
- -
Question 1 of 10
1. Richard Mayhew, the protagonist of the novel, is originally from where? Hint


Question 2 of 10
2. What item do Richard's friends chip in to buy as a parting gift for him before he leaves for London? Hint


Question 3 of 10
3. Richard found Door bleeding on a sidewalk. Why was she bleeding? Hint


Question 4 of 10
4. After getting her wound patched up, Door requests Richard to fetch someone for her. Who is this person she asks for? Hint


Question 5 of 10
5. Where does Richard experience his first Floating Market? Hint


Question 6 of 10
6. What did Richard originally think Hunter was? Hint


Question 7 of 10
7. Hunter fought all BUT one of the following creatures. Which is the exception? Hint


Question 8 of 10
8. What is Richard's first impression of Mr. Croup and Mr. Vandemar? Hint


Question 9 of 10
9. The marquis de Carabas gave Mr. Croup a piece of sculpture in exchange for information. What Chinese dynasty was it from? Hint


Question 10 of 10
10. What is the reason Islington is imprisoned in London Below? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 22 2024 : Guest 187: 3/10
Jan 02 2024 : Guest 172: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Richard Mayhew, the protagonist of the novel, is originally from where?

Answer: Scotland

Richard Mayhew is from Scotland. He went to London to take a job in Securities.
2. What item do Richard's friends chip in to buy as a parting gift for him before he leaves for London?

Answer: An umbrella

The walnut cake is given to Richard by his mother for his journey to London; the hunting knife is given to him by Hunter as she died; and the crow's feather is a gift from Old Bailey.
3. Richard found Door bleeding on a sidewalk. Why was she bleeding?

Answer: A knife wound in the arm

Door was stabbed in the upper arm by Ross, one of Croup and Vandemar's hired goons.
4. After getting her wound patched up, Door requests Richard to fetch someone for her. Who is this person she asks for?

Answer: Marquis de Carabas

Door asks for the Marquis de Carabas, whom her father Lord Portico said she could trust in moments of dire need.
5. Where does Richard experience his first Floating Market?

Answer: Harrods

Richard had to cross Knightsbridge to get to Harrods. HMS Belfast was where the subsequent Floating Market was held. Big Ben was where Anaesthesia got her quartz necklace.
6. What did Richard originally think Hunter was?

Answer: a hooker

Richard mistook Hunter as a hooker because she said she "sells personal physical services" for a living.
7. Hunter fought all BUT one of the following creatures. Which is the exception?

Answer: Giant anaconda beneath Rio de Janeiro

Her battles with the creatures are mentioned on pages 226-227.
8. What is Richard's first impression of Mr. Croup and Mr. Vandemar?

Answer: a fox and a wolf.

This is stated in page 32 of the novel. On page 33 one will find the bald statement that they looked nothing like brothers.
9. The marquis de Carabas gave Mr. Croup a piece of sculpture in exchange for information. What Chinese dynasty was it from?

Answer: T'ang

Mr. Croup appears to be an avid collector of the figurines. However, he actually relishes in their destruction.(pg.210)
10. What is the reason Islington is imprisoned in London Below?

Answer: Its role - or lack of - in the sinking of Atlantis

Page 322 mentions Atlantis, but does not give a definite answer on the question of Islington's involvement in its sinking.
Source: Author aizawa_taki

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us