FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Neil Gaimans Coraline
Quiz about Neil Gaimans Coraline

Neil Gaiman's "Coraline" Trivia Quiz


Neil Gaiman enters us into a strange world with every story. "Coraline" has to be one of his best. Here's my quiz on one of my favorite books. Enjoy!

A multiple-choice quiz by sun*shine792. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Neil Gaiman

Author
sun*shine792
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
214,021
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
971
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 83 (7/10), Guest 104 (1/10), Guest 104 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many doors are there in Coraline's part of the old house? Hint


Question 2 of 10
2. Many people in the old house play tennis.


Question 3 of 10
3. In the department store, what color Day-Glo gloves did Coraline want? Hint


Question 4 of 10
4. The other residents in the house got Coraline's name confused; they call her something else. What do they call her?

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. Who was trying to raise a mouse circus? Hint


Question 6 of 10
6. Where did Coraline find the second soul of the lost children? Hint


Question 7 of 10
7. What is different about the people who were created by the other mother? Hint


Question 8 of 10
8. In Coraline's story, what was the name of the girl who liked to dance?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. Where did Coraline find her parents? Hint


Question 10 of 10
10. How did Coraline get rid of the other mother entirely? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 83: 7/10
Apr 11 2024 : Guest 104: 1/10
Apr 08 2024 : Guest 104: 6/10
Apr 03 2024 : Guest 141: 7/10
Apr 02 2024 : Guest 122: 8/10
Mar 29 2024 : Guest 85: 2/10
Mar 28 2024 : Guest 107: 8/10
Mar 13 2024 : Guest 78: 9/10
Mar 12 2024 : Guest 78: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many doors are there in Coraline's part of the old house?

Answer: Fourteen

Of all fourteen doors, only thirteen would open. The fourteenth opened to a brick wall.
2. Many people in the old house play tennis.

Answer: False

There were old tennis courts in the back of the house, but nobody played because the residents were too old (or they didn't like to play).
3. In the department store, what color Day-Glo gloves did Coraline want?

Answer: Bright Green

Coraline and her mother went to a department store to buy Coraline school clothes, where Coraline stumbled upon the gloves. Her mother refused to buy them.
4. The other residents in the house got Coraline's name confused; they call her something else. What do they call her?

Answer: Caroline

Coraline gives up trying to correct them about her name.
5. Who was trying to raise a mouse circus?

Answer: The old man upstairs

The old man upstairs was known to be crazy. Nobody believed that he really had a mouse circus. He actually did.
6. Where did Coraline find the second soul of the lost children?

Answer: In the abandoned theater

Coraline had to go on a search to find the children's souls so she could save them, her parents and herself from the other mother.
7. What is different about the people who were created by the other mother?

Answer: They had buttons for eyes

Coraline's other mother actually wanted to sew buttons on Coraline's eyes so Coraline would have to be their daughter instead of her real parents.
8. In Coraline's story, what was the name of the girl who liked to dance?

Answer: Apple

While she was in her real flat, Coraline was bored and wrote a story about a girl named Apple who liked to dance until her feet turned into sausages.
9. Where did Coraline find her parents?

Answer: In the snowglobe

Coraline was trying to escape her other mother's clutches, and made a quick grab for the snowglobe, which held her parents.
10. How did Coraline get rid of the other mother entirely?

Answer: She threw the key to the door down the well and the hand of the other mother went down too.

After she did this, Coraline felt at ease. The three children were safe and so were her parents. She had conquered a real mission.
Source: Author sun*shine792

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LilahDeDah before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us