FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Good Omens by Neil Gaiman and Terry Pratchett
Quiz about Good Omens by Neil Gaiman and Terry Pratchett

"Good Omens" by Neil Gaiman and Terry Pratchett Quiz


Have a nice doomsday.

A multiple-choice quiz by khaos2639. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Neil Gaiman

Author
khaos2639
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
231,291
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1171
Last 3 plays: Guest 71 (7/10), Guest 159 (9/10), Guest 37 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. When was the world created, according to this book? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the main angel? Hint


Question 3 of 10
3. What did the angel do for a career? Hint


Question 4 of 10
4. What kind of car did Crowley drive? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the Anti-Christ? Hint


Question 6 of 10
6. How many angels can dance on the head of a pin, assuming the dance is not a gavotte? Hint


Question 7 of 10
7. Any tape left in Crowley's car for more than a fortnight turns into what? Hint


Question 8 of 10
8. What brand of car did Newt drive? Hint


Question 9 of 10
9. What did "Things not working properly even after you've given them a good thumping" change his name from? Hint


Question 10 of 10
10. War, Famine, Death are three of the horsemen. What is the name of the fourth? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Guest 71: 7/10
Feb 16 2024 : Guest 159: 9/10
Feb 07 2024 : Guest 37: 7/10
Feb 07 2024 : Guest 5: 8/10
Feb 01 2024 : Guest 172: 10/10
Jan 30 2024 : Guest 87: 8/10
Jan 25 2024 : Pterry99: 6/10
Jan 23 2024 : Guest 188: 8/10
Jan 16 2024 : Guest 204: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was the world created, according to this book?

Answer: October 21st, 4004 B.C.

Actually, it was around 9:00 am; well, about a quarter hour away actually.
2. What is the name of the main angel?

Answer: Aziraphale

He once guarded Eden with a flaming sword, then decided to give it away.
3. What did the angel do for a career?

Answer: rare book dealer

He even owned a book written by William Shakespeare called "The Comedie of Robin Hoode."
4. What kind of car did Crowley drive?

Answer: Bentley

Though, near the end of the book it becomes a burning shell that used to resemble a Bentley.
5. What is the name of the Anti-Christ?

Answer: Adam

Adam Young.
6. How many angels can dance on the head of a pin, assuming the dance is not a gavotte?

Answer: none

"Angels simply don't dance. It's one of the distinguishing characteristics that marks an angel. They may listen appreciatively to the Music of the Spheres, but they don't feel the urge to get down and boogie to it." However, should the dance in question be a gavotte, that's a different matter. "Aziraphale had learned to gavotte in a discreet gentlemen's club in Portland Palace, in the late 1800s, and while he had initially taken to it like a duck to merchant banking, after a while he had become quite good at it, and was quite put out when, some decades later, the gavotte went out of style for good. So providing that the dance was a gavotte, and providing that he had a suitable partner (also able, for the sake of argument, both to gavotte and to dance it on the head of a pin), the answer is a straightforward 1."
7. Any tape left in Crowley's car for more than a fortnight turns into what?

Answer: Queen

Then it becomes interesting, when Freddie Mercury sings everything.
8. What brand of car did Newt drive?

Answer: Wasabi

It was a small little Asian car that no one could ever recognize.
9. What did "Things not working properly even after you've given them a good thumping" change his name from?

Answer: Embarrassing Personal Problems

Then the four horsemen's names that followed War, Famine, Death and Pollution were Grievous Bodily Harm, Cruelty to Animals, Things not working properly even after you've given them a good thumping, and Really Cool People.
10. War, Famine, Death are three of the horsemen. What is the name of the fourth?

Answer: Pollution

Pestilence quit in 1936, complaining about penicillin.

--Let me know what you guys think of the quiz. This is the first one I've ever made, any comments would be very appreciated.
Source: Author khaos2639

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us