Quiz about Georgette Heyers Rejected Suitors
Quiz about Georgette Heyers Rejected Suitors

Georgette Heyer's Rejected Suitors Quiz


Georgette Heyer's Regency romances end with happy pairings, sometimes more than one of them, but often other suitors are refused along the way. Clues are from the plot, you choose the name of the rejected suitor.

A multiple-choice quiz by bexze. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors H-K
  8. »
  9. Georgette Heyer

Author
bexze
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
221,889
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
916
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 128 (5/10), Guest 80 (9/10), Guest 59 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Although Venetia eventually finds happiness with a rakish Lord, her father would have preferred her to marry his godson. Who is this "worthy" suitor, the only man permitted to cross her father's threshold? Hint

Oswald Denny
Aubrey Lanyon
Jasper Damerel
Edward Yardley

2. In "Cotillion", Kitty's guardian makes her his heiress on condition that she marry one of his great-nephews. Kitty enters into a fake engagement which eventually ripens into a real one. Who is the dashing rake that her guardian hopes she will marry, and who takes her too much for granted? Hint

Freddy (Frederick Legerwood)
Jack Westruther
Dolph (Lord Foster Dolphinton)
Capt. Claude Rattray

3. Another high-spirited heroine, in "The Grand Sophy" eventually ends up with her cousin Charles. However, she also unaccountably attracts the attentions of a dull young man, fond of recounting his Jamaican travels. Who is he? Hint

Lord Bromford
Augustus Fawnhope
Lord Charlbury
Col. Sir Vincent Talgarth

4. In "The Talisman Ring", Eustacie de Vauban's grandfather instructs her to marry her cousin in his last hours, but she rejects him in favor of her more romantic cousin, Ludovic. Who is their unromantic cousin, who declines to ride ventre á terre to her imagined future deathbed? He finds a more suitable mate himself in Miss Sarah Thane. Hint

Joseph Nye
Beau Lavenham
Sir Tristram Shield
Sir Hugh Thane

5. Although Lady Serena eventually resumes her engagement to the Marquis of Rotherham, in "Bath Tangle", in the interim she meets her first love again. What is the name of the young man who eventually decides her stepmother is better suited to him? Hint

Sir William Claypole
Ivo Barrasford
Major Hector Kirkby
Gerard Monksleigh

6. Although not precisely a legitimate aspirant to her hand, Nell catches the eye of her cousin's crony in "The Tollgate." Who is this sinister thug, who lets her know he likes his women and horses "full of spirit?"
Hint

Capt. John Staple
Nathaniel Coate
Edward Brean
Henry Stornaway

7. Frederica comes to London to find a husband for her sister Charis, and ends up with a Marquis for herself. However, it is the Marquis' nephew, described by her brother as "a prosy bore", who first offers for her. Hint

Endymion Dauntry
Lord Carlton Buxted
Charles Trevor
Harry Merriville

8. Although she is already wed, a most ungentlemanly fellow makes it his quest to ruin Horatia. Who is this attractive but unsuccessful seducer in "The Convenient Marriage?" Hint

Lord Rule
Capt. Edward Heron
Vicount Pelham Winwood
Lord Lethbridge

9. Although the heroine, Drusilla Morville, is a prosaic young woman of no more than passable good looks, there is a diamond of the first water in "The Quiet Gentleman." Who aspires unsuccessfully, secretly, and murderously to the hand of Marianne?
Hint

Lord Grampound
Gervase Frant
Theodore Frant
Lord Ulverston

10. Although she wed him under duress, on his deathbed, Miss Elinor Rochdale, "The Reluctant Widow", would most certainly have rejected the suit of her short lived husband under ordinary circumstances. What is the name of Lord Carlyon's cousin, whom she marries at his request, only to be widowed a few hours later?
Hint

Francis Cheviot
John Carlyon
Nicky Carlyon
Eustace Cheviot


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Although Venetia eventually finds happiness with a rakish Lord, her father would have preferred her to marry his godson. Who is this "worthy" suitor, the only man permitted to cross her father's threshold?

Answer: Edward Yardley

Oswald Denny is a young neighbor who also has a crush on Venetia, Jasper Damerel is the man she loves, and Aubrey Lanyon is her younger brother.
2. In "Cotillion", Kitty's guardian makes her his heiress on condition that she marry one of his great-nephews. Kitty enters into a fake engagement which eventually ripens into a real one. Who is the dashing rake that her guardian hopes she will marry, and who takes her too much for granted?

Answer: Jack Westruther

Kitty persuades her cousin Freddy to pretend to be engaged to her, and they eventually fall in love. Dolph is her dimwitted cousin, who elopes with an unsuitable young woman, and Claude is another cousin, who once guillotined Kitty's doll, rendering him forever in disgrace with her.
3. Another high-spirited heroine, in "The Grand Sophy" eventually ends up with her cousin Charles. However, she also unaccountably attracts the attentions of a dull young man, fond of recounting his Jamaican travels. Who is he?

Answer: Lord Bromford

Col. Sir Vincent Talgarth sometimes proposes to Sophy half in jest, but they both know it wouldn't be an acceptable match, and neither of them is really interested. He eventually steals her father's Spanish fiancée. Augustus Fawnhope and Lord Charlbury are both suitors of Sophy's cousin Cecelia.
4. In "The Talisman Ring", Eustacie de Vauban's grandfather instructs her to marry her cousin in his last hours, but she rejects him in favor of her more romantic cousin, Ludovic. Who is their unromantic cousin, who declines to ride ventre á terre to her imagined future deathbed? He finds a more suitable mate himself in Miss Sarah Thane.

Answer: Sir Tristram Shield

Joseph Nye is the landlord of the Red Lion. Beau Lavenham, another cousin, is the villain. He also proposes to Eustacie. Sir Hugh Thane is Sarah's brother, with whom she is travelling.
5. Although Lady Serena eventually resumes her engagement to the Marquis of Rotherham, in "Bath Tangle", in the interim she meets her first love again. What is the name of the young man who eventually decides her stepmother is better suited to him?

Answer: Major Hector Kirkby

Ivo is the given name of the Marquis with whom Serena enjoys a longstanding and turbulent relationship. Gerard is his callow young cousin. Sir William is the father of Serena's younger stepmother, Fanny, who Hector eventually marries.
6. Although not precisely a legitimate aspirant to her hand, Nell catches the eye of her cousin's crony in "The Tollgate." Who is this sinister thug, who lets her know he likes his women and horses "full of spirit?"

Answer: Nathaniel Coate

Henry Stornaway is Nell's cousin. His friend Nat Coate has robbed a Royal Mail coach of a large shipment of sovereigns, assisted by the late toll gatekeeper, Ned Brean. John Staple is a young man who comes across a toll gate manned by a frightened boy late at night. He stays, meets and falls in love with Nell and solves the mystery.
7. Frederica comes to London to find a husband for her sister Charis, and ends up with a Marquis for herself. However, it is the Marquis' nephew, described by her brother as "a prosy bore", who first offers for her.

Answer: Lord Carlton Buxted

Frederica eventually falls in love with the Marquis of Alverstoke. Lord Buxted is his nephew, who forms an attachment for her. Charles is the Marquis' secretary, Endymion is Charis' suitor and Harry Marriville is one of Frederica's brothers.
8. Although she is already wed, a most ungentlemanly fellow makes it his quest to ruin Horatia. Who is this attractive but unsuccessful seducer in "The Convenient Marriage?"

Answer: Lord Lethbridge

Lord Rule is Horatia's husband and Pelham is her brother. Edward is her sister's husband.
9. Although the heroine, Drusilla Morville, is a prosaic young woman of no more than passable good looks, there is a diamond of the first water in "The Quiet Gentleman." Who aspires unsuccessfully, secretly, and murderously to the hand of Marianne?

Answer: Theodore Frant

Gervase eventually falls in love with Drusilla. His friend, Lord Ulverston, wins Marianne. Lord Grampound is Gervase' brother-in-law, husband of his half-sister Louisa.
10. Although she wed him under duress, on his deathbed, Miss Elinor Rochdale, "The Reluctant Widow", would most certainly have rejected the suit of her short lived husband under ordinary circumstances. What is the name of Lord Carlyon's cousin, whom she marries at his request, only to be widowed a few hours later?

Answer: Eustace Cheviot

Nicky and John are the younger brothers of Lord Carlyon, whom Elinor falls in love with at the end. Francis Cheviot is her late husband's cousin.
Source: Author bexze

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 128: 5/10
Jan 23 2023 : Guest 80: 9/10
Jan 15 2023 : Guest 59: 9/10
Jan 09 2023 : Guest 82: 10/10
Jan 08 2023 : Guest 107: 10/10
Jan 07 2023 : Guest 173: 7/10
Dec 17 2022 : Guest 213: 9/10
Dec 10 2022 : Guest 91: 9/10
Dec 05 2022 : Guest 46: 6/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us