FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  19821984
Quiz about Match Work to Author  19821984

Match Work to Author - 1982-1984 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 1982-1984. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
408,660
Updated
Mar 30 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
401
Last 3 plays: daveguth (15/15), Verbonica (15/15), DeepHistory (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. The Prodigal Daughter (1982)   
  Stephen King
2. Different Seasons (1982)   
  Sidney Sheldon
3. Master of the Game (1982)   
  Danielle Steel
4. Space (1982)   
  Robert Ludlum
5. Mistral's Daughter (1983)   
  Umberto Eco
6. The Little Drummer Girl (1983)   
  James Michener
7. Star Wars: Return of the Jedi: The Storybook Based on the Movie (1983)   
  John le Carré
8. The Name of the Rose (1983)   
  Judith Krantz
9. Poland (1983)   
  Jeffrey Archer
10. Pet Sematary (1983)   
  Joan D. Vinge
11. Who Killed the Robins Family? (1984)   
  Jeffrey Archer
12. The Aquitaine Progression (1984)   
  Stephen King
13. Full Circle (1984)   
  James Michener
14. "...And Ladies of the Club" (1984)   
  Thomas Chastain
15. First Among Equals (1984)   
  Helen Hooven Santmyer





Select each answer

1. The Prodigal Daughter (1982)
2. Different Seasons (1982)
3. Master of the Game (1982)
4. Space (1982)
5. Mistral's Daughter (1983)
6. The Little Drummer Girl (1983)
7. Star Wars: Return of the Jedi: The Storybook Based on the Movie (1983)
8. The Name of the Rose (1983)
9. Poland (1983)
10. Pet Sematary (1983)
11. Who Killed the Robins Family? (1984)
12. The Aquitaine Progression (1984)
13. Full Circle (1984)
14. "...And Ladies of the Club" (1984)
15. First Among Equals (1984)

Most Recent Scores
Jun 18 2024 : daveguth: 15/15
May 26 2024 : Verbonica: 15/15
May 23 2024 : DeepHistory: 15/15
May 22 2024 : TurkishLizzy: 15/15
May 16 2024 : 1995Tarpon: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Prodigal Daughter (1982)

Answer: Jeffrey Archer

Jeffrey Archer (1940) is an English novelist and former politician who, before becoming an author, was a Member of Parliament (1969-1974). This is the second book of Archer's "Kane & Able" series which features Polish immigrant Florentyna Rosnovski setting her sights on becoming the first female president.
2. Different Seasons (1982)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947) is an American author who was awarded the Medal for Distinguished Contribution to American Letters in 2003 by the National Book Foundation. This is a collection of four novellas, including "Rita Hayworth and Shawshank Redemption", "Apt Pupil", "The Body" and "The Breathing Method".
3. Master of the Game (1982)

Answer: Sidney Sheldon

Sidney Sheldon (2007) was an American writer, director, and producer who created "The Patty Duke Show" (1963-66), "I Dream of Jeannie" (1965-70) and "Hart to Hart" (1979-84). One of Sheldon's most popular novels gives us the story of one of the world's most powerful women, who has unbridled ambition, blackmail and murder in her past.
4. Space (1982)

Answer: James Michener

James Michener (1907 - 1997) was an American author who, in addition to his novels, also wrote non-fiction, including "Iberia" (1968) about his travels in Spain and Portugal. In "Space" Michener takes on the last great frontier, exploring the United States Space program.
5. Mistral's Daughter (1983)

Answer: Judith Krantz

Judith Krantz (1928 - 2019) was a magazine writer and fashion editor who became one of the first "celebrity authors" via her aggressive promotion and touring. In this story, "Mistral's Daughter" relates the gaudy glamour of life at the pinnacle of the worlds of high fashion and art.
6. The Little Drummer Girl (1983)

Answer: John le Carré

John le Carré (1931 - 2020) was a British author, whose ten espionage novels have all been adapted for TV or the cinema. In this novel set in the Middle East, a young English actress is pressed into a treacherous scheme to bring down a Palestinian terrorist.
7. Star Wars: Return of the Jedi: The Storybook Based on the Movie (1983)

Answer: Joan D. Vinge

Joan D. Vinge (1948) is an American science fiction author who is best known for her Hugo Award-winning novel "The Snow Queen" (1980). "Star Wars: Return of the Jedi: The Storybook Based on the Movie" is a sequel to "The Star Wars Storybook" (1978) and "The Empire Strikes Back Storybook" (1980), telling the story of the next episode in the movie trilogy.
8. The Name of the Rose (1983)

Answer: Umberto Eco

Umberto Eco (1932 - 2016) was an Italian philosopher and novelist who is best known for this popular novel. In this story, set in the year 1327, a Benedictine monk turns detective using evidence, secret symbols and coded manuscripts, to dig into the eerie labyrinth of a mysterious abbey.
9. Poland (1983)

Answer: James Michener

James Michener (1907 - 1997) was an American author who besides his numerous novels also wrote "Presidential Lottery: The Reckless Gamble in Our Electoral System" (1969), in which he questions the US Electoral College system. In "Poland" Michener depicts eight centuries of Polish history, where three families live out their destinies and that of their nation.
10. Pet Sematary (1983)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947) is an American author who has published more than 60 novels, plus seven under the pen name Richard Bachman, plus another five books of non-fiction. For this outing, we have an ideal family who moves into a beautiful home in rural Maine, but the nearby woods hold a blood-curdling truth more terrifying than death itself.
11. Who Killed the Robins Family? (1984)

Answer: Thomas Chastain

Thomas Chastain (1921 - 1994) was an American author of crime fiction who also worked as a newspaper reporter and editor and served as the president of the Mystery Writers of America in 1989. This book concerns the murder of eight family members and was published as a contest for mystery lovers that offered a cash reward for the correct solution.
12. The Aquitaine Progression (1984)

Answer: Robert Ludlum

Robert Ludlum (1927 - 2001) was an American author whose novels were often inspired by conspiracy theories, both contemporary and historical. In this thriller, a lawyer receives information from a dying covert operative and is then pursued by assassins as he attempts to understand the information and stop a violent cartel.
13. Full Circle (1984)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947) is an American writer who is best known for her romance novels and is the fourth bestselling fiction author ever. This is a coming-of-age story set in the 1960s and follows a young woman whose journeys take her from New York to the South during the heat of racial unrest.
14. "...And Ladies of the Club" (1984)

Answer: Helen Hooven Santmyer

Helen Hooven Santmyer (1895 - 1986) was an American educator, writer, and librarian who is best known for her best-selling book "...And Ladies of the Club", published when she was 87 years old. This book focuses on members of a book club who are trying to understand themselves, each other, and the turbulent world around them.
15. First Among Equals (1984)

Answer: Jeffrey Archer

Jeffrey Archer ((1940) is an English novelist and former politician who, at 29, was elected a Member of Parliament for the Lincolnshire constituency of Louth. This is the tale of four ambitious Members of Parliament who over three decades share a race for power in the high stakes game of becoming the Prime Minister.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (1980-1989):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with its author.

  1. Match Work to Author - 1980-1982 Very Easy
  2. Match Work to Author - 1982-1984 Easier
  3. Match Work to Author - 1984-1986 Easier
  4. Match Work to Author - 1986-1987 Very Easy
  5. Match Work to Author - 1987-1989 Easier

6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us