FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  19871989
Quiz about Match Work to Author  19871989

Match Work to Author - 1987-1989 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 1987-1989. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
408,829
Updated
Jun 04 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
375
Last 3 plays: genoveva (15/15), Guest 99 (15/15), Sethdv7 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Kaleidoscope (1987)  
  Mary Higgins Clark
2. The Tommyknockers (1987)  
  Danielle Steel
3. The Bonfire of the Vanities (1988)  
  Robert Ludlum
4. The Icarus Agenda (1988)  
  Tom Clancy
5. Zoya (1988)  
  Danielle Steel
6. Alaska (1988)  
  Sidney Sheldon
7. The Cardinal of the Kremlin (1988)  
  Danielle Steel
8. The Queen of the Damned (1988)  
  Salman Rushdie
9. The Sands of Time (1988)  
  John le Carré
10. Midnight (1989)  
  Tom Wolfe
11. Star (1989)  
  James Michener
12. The Satanic Verses (1989)  
  Anne Rice
13. While My Pretty One Sleeps (1989)  
  Stephen King
14. The Russia House (1989)  
  Martin Cruz Smith
15. Polar Star (1989)  
  Dean Koontz





Select each answer

1. Kaleidoscope (1987)
2. The Tommyknockers (1987)
3. The Bonfire of the Vanities (1988)
4. The Icarus Agenda (1988)
5. Zoya (1988)
6. Alaska (1988)
7. The Cardinal of the Kremlin (1988)
8. The Queen of the Damned (1988)
9. The Sands of Time (1988)
10. Midnight (1989)
11. Star (1989)
12. The Satanic Verses (1989)
13. While My Pretty One Sleeps (1989)
14. The Russia House (1989)
15. Polar Star (1989)

Most Recent Scores
May 16 2024 : genoveva: 15/15
Apr 16 2024 : Guest 99: 15/15
Apr 14 2024 : Sethdv7: 15/15
Apr 07 2024 : Matthew_07: 11/15
Apr 03 2024 : Guest 24: 12/15
Mar 30 2024 : doh1: 15/15
Mar 21 2024 : Guest 108: 11/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Kaleidoscope (1987)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947) is an American writer whose stories often involve well-to-do families facing dramatic crises. This book involves a prestigious private investigator who has been summoned to reunite three orphaned sisters.
2. The Tommyknockers (1987)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947) is an American author who started his illustrious career by selling his first short story, "The Glass Floor" (1967) to Startling Mystery Stories. "The Tommyknockers" is a horror/science fiction blend that revolves around an ancient object found buried near a small town in Maine.
3. The Bonfire of the Vanities (1988)

Answer: Tom Wolfe

Tom Wolfe (1930 - 2018) was an American author and journalist known for his affiliation with 'New Journalism", a style of journalism using literary techniques. This satirical novel is set in the 1980s and tells of the politics, racism and greed rampant during the decade.
4. The Icarus Agenda (1988)

Answer: Robert Ludlum

Robert Ludlum (1927 - 2001) was an American author whose novels were often derived from conspiracy theories from both the present day as well as the past. In this novel, a congressman is pursued by terrorists and must find a way to deal with a looming Arab figure both mysterious and powerful.
5. Zoya (1988)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947) is an American writer who was listed in the Guinness Book of World Records for having a book on the New York Times Bestseller List for 381 consecutive weeks. "Zoya," tells of a young woman who must flee for safety from the Russian Revolution and then follows an up-and-down path from Paris to New York sustained by her husband and family.
6. Alaska (1988)

Answer: James Michener

James Michener (1907 - 1997) was an American writer known for his geographical fiction, also published respected non-fiction works including "Iberia" (1968), "Sports in America" (1976) and his memoir, "The World Is My Home" (1992). In "Alaska" Michener leads us from Alaska's merciless origins to the building of the Alcan Highway during World War II.
7. The Cardinal of the Kremlin (1988)

Answer: Tom Clancy

Tom Clancy (1947 - 2013) was an American novelist whose works have inspired films and also video games such as "Ghost Recon", "Rainbow Six" and "Splinter Cell". "The Cardinal of the Kremlin" is the fourth book in Clancy's "Jack Ryan" series where Ryan must rescue a fellow mole agent in Russia and secure the secrets of a new missile defense system.
8. The Queen of the Damned (1988)

Answer: Anne Rice

Anne Rice (1941 - 2021) was an American author of gothic fiction whose best-known series of novels are the popular "The Vampire Chronicles". "The Queen of the Damned" is the third of the series which starts with the beginning of vampirism 6,000 years ago and has its climax in the 20th century.
9. The Sands of Time (1988)

Answer: Sidney Sheldon

Sidney Sheldon (1917 - 2007) was an American author, director, and producer who turned to writing romantic suspense novels when he turned 50. "The Sands of Time", tells of four nuns and their unintentional entanglement with Basque nationalists and the Spanish Army.
10. Midnight (1989)

Answer: Dean Koontz

Dean Koontz (1945) is an American author who early in his career, used the pen names David Axton, Deanna Dwyer, K.R. Dwyer, Leigh Nichols and Brian Coffey. "Midnight" is the tale of a small town where all but four survivors are pursued by the remaining townsfolk who have turned maniacal.
11. Star (1989)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947) is an American writer who was raised Catholic and she actually thought of becoming a nun during her early years. "Star" is the story of a beautiful young woman who upon the death of her father must leave her beloved ranch home and embark on a singing career that turns turbulent and threatening.
12. The Satanic Verses (1989)

Answer: Salman Rushdie

Salman Rushdie (1947) is a novelist and essayist of Indian descent whose work embraces both historical fiction and magical realism. "The Satanic Verses" tells a dreamlike story of two men from India washing up on a beach after their hijacked plane is destroyed.
13. While My Pretty One Sleeps (1989)

Answer: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (1927 - 2020) was an American author whose many books dealt with crimes involving children or mental telepathy. "While My Pretty One Sleeps", tells of a boutique owner who delves into the murder of one of her clients which is eerily similar to the murder of her own mother.
14. The Russia House (1989)

Answer: John le Carré

John le Carré (1931 - 2020) was a British-Irish author who as a journalist, wrote: "The Unbearable Peace" (1991), a nonfiction account of Swiss Brigadier Jean-Louis Jeanmaire who turned spy for the Soviet Union. "The Russia House" relates the story of the strained relationship between England and Russia revolving around a packet of highly incendiary military secrets.
15. Polar Star (1989)

Answer: Martin Cruz Smith

Martin Cruz Smith (1942) is an American mystery novelist who is best known for his series on Russian investigator Arkady Renko. "Polar Star" is the sequel to "Gorky Park" (1981) where Renko looks into a murder aboard the Polar Star, a colossal fishing ship.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (1980-1989):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with its author.

  1. Match Work to Author - 1980-1982 Very Easy
  2. Match Work to Author - 1982-1984 Easier
  3. Match Work to Author - 1984-1986 Easier
  4. Match Work to Author - 1986-1987 Very Easy
  5. Match Work to Author - 1987-1989 Easier

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us