FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  19861987
Quiz about Match Work to Author  19861987

Match Work to Author - 1986-1987 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 1986-1987. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
408,775
Updated
Apr 10 22
# Qns
15
Difficulty
Very Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
403
Last 3 plays: daveguth (15/15), jazh2 (15/15), DeepHistory (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. The Bourne Supremacy (1986)  
  Robert Ludlum
2. A Perfect Spy (1986)  
  Louis L'Amour
3. I'll Take Manhattan (1986)  
  Stephen King
4. Last of the Breed (1986)  
  Sidney Sheldon
5. Wanderlust (1986)  
  Danielle Steel
6. Red Storm Rising (1986)  
  Stephen King
7. It (1986)  
  John le Carré
8. Whirlwind (1986)  
  Stephen King
9. The Eyes of the Dragon (1987)  
  Judith Krantz
10. Windmills of the Gods (1987)  
  Louis L'Amour
11. Fine Things (1987)  
  Tom Clancy
12. The Haunted Mesa (1987)  
  James Clavell
13. Misery (1987)  
  Scott Turow
14. Presumed Innocent (1987)  
  Danielle Steel
15. Patriot Games (1987)  
  Tom Clancy





Select each answer

1. The Bourne Supremacy (1986)
2. A Perfect Spy (1986)
3. I'll Take Manhattan (1986)
4. Last of the Breed (1986)
5. Wanderlust (1986)
6. Red Storm Rising (1986)
7. It (1986)
8. Whirlwind (1986)
9. The Eyes of the Dragon (1987)
10. Windmills of the Gods (1987)
11. Fine Things (1987)
12. The Haunted Mesa (1987)
13. Misery (1987)
14. Presumed Innocent (1987)
15. Patriot Games (1987)

Most Recent Scores
Jun 18 2024 : daveguth: 15/15
May 30 2024 : jazh2: 15/15
May 23 2024 : DeepHistory: 15/15
May 22 2024 : TurkishLizzy: 15/15
May 16 2024 : james1947: 15/15
May 16 2024 : demurechicky: 15/15
May 16 2024 : ghosttowner: 15/15
May 16 2024 : Zippy826: 15/15
May 16 2024 : JanIQ: 6/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Bourne Supremacy (1986)

Answer: Robert Ludlum

Robert Ludlum (1927 - 2001) was an American author who before becoming a writer had been a US Marine, as well as an actor and producer. This is the second book in the "Jason Bourne" series in which Bourne's amnesia continues and he must track down an assassin who has assumed his identity.
2. A Perfect Spy (1986)

Answer: John le Carré

John le Carré (1931 - 2020) was a British author whose books are usually spy stories set during the Cold War (1945-91). This novel uses concurrent plots to describe the training of a spy while also relating his apparent eventual elimination.
3. I'll Take Manhattan (1986)

Answer: Judith Krantz

Judith Krantz (1928 - 2019) was an American author who worked in fashion public relations and magazine journalism before starting her writing career. In "I'll Take Manhattan" we get the story of a woman who is a flamboyant magazine publisher and international bon vivant who buys a small magazine and builds it into the most successful fashion magazine in the US.
4. Last of the Breed (1986)

Answer: Louis L'Amour

Louis L'Amour (1908 - 1988) was an American novelist best known for his Western novels but he also wrote historical fiction, science fiction, non-fiction and poetry. This is the story of a U.S. Air Force Major whose aircraft is forced down in Russia where he must call upon the ancient skills of his Indian ancestors to survive the wilderness of Siberia.
5. Wanderlust (1986)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947) is an American novelist who has also published children's fiction and poetry. In "Wanderlust" an indomitable young woman becomes a world traveler. Moving from Europe to the far east and from San Francisco to Africa, she is caught up in love and world events.
6. Red Storm Rising (1986)

Answer: Tom Clancy

Tom Clancy (1947 - 2013) was an American novelist who was best known for his detailed military espionage stories set during and after the Cold War. In this book, terrorists have destroyed a Russian oil facility. This causes major instability in their economy, leading to an attempt to politically bamboozle NATO members and seize all of the Persian oil fields.
7. It (1986)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947) is an American author of horror novels who received the 2007 Grand Master Award from the Mystery Writers of America. In "It" seven teenagers stumble upon a daunting horror and upon becoming adults are drawn back into the nightmare that doesn't end.
8. Whirlwind (1986)

Answer: James Clavell

James Clavell (1921 - 1994) was an Australian-born British screenwriter, director and World War II prisoner of war. Here, Clavell gives us the story of a team of expert pilots attempting to escape Tehran in their helicopters.
9. The Eyes of the Dragon (1987)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947) is an American author of supernatural fiction and suspense known as the "King of Horror" whose first published novel was "Carrie" in 1973. In "The Eyes of the Dragon" an evil wizard who, upon the poisoning of the king, frames the prince. The prince must set things right though he is being held prisoner in the castle tower.
10. Windmills of the Gods (1987)

Answer: Sidney Sheldon

Sidney Sheldon (1917 - 2007) was an American writer and producer who is commonly named as one of the top-10 best-selling fiction writers ever. This is the story of a young female ambassador in Bucharest who comes up against clandestine enemies seeking the destruction of her and her children.
11. Fine Things (1987)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947) is an American writer who in addition to her writing has created a foundation that helps fund mental illness-related establishments. Here we have the story of a senior vice-president of a prestigious chain of department stores who is left with two children after his wife dies and he attempts to adapt to his new reality.
12. The Haunted Mesa (1987)

Answer: Louis L'Amour

Louis L'Amour (1908 - 1988) was an American novelist and short-story writer who at the time of his passing had all of his 105 existing works still in print. In this book, a famous investigator is called to a Southwestern desert to delve into mysteries surrounding the Anasazi Indian tribe.
13. Misery (1987)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947) is an American author whose first three books, "Carrie" (1973), "Salem's Lot" (1975) and "The Shining" (1977) were all immensely popular. In "Misery" a successful novelist is held captive by his nurse and biggest fan.
14. Presumed Innocent (1987)

Answer: Scott Turow

Scott Turow (1949) is an American author and lawyer who utilizes his extensive background in the legal system to lend authenticity to his novels. "Presumed Innocent" is the first book in Turow's "Kindle County Legal Thriller" series and relates the story of an ordinary citizen being prosecuted for a particularly abhorrent crime.
15. Patriot Games (1987)

Answer: Tom Clancy

Tom Clancy (1947 - 2013) was an American novelist who originally sold insurance until he had his first military thriller novel ("The Hunt for Red October") published in 1984. "Patriot Games" is the first book chronologically in Clancy's "Jack Ryan" series which pitches the hero against terrorists pursuing him and his family.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (1980-1989):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with its author.

  1. Match Work to Author - 1980-1982 Very Easy
  2. Match Work to Author - 1982-1984 Easier
  3. Match Work to Author - 1984-1986 Easier
  4. Match Work to Author - 1986-1987 Very Easy
  5. Match Work to Author - 1987-1989 Easier

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us