FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  19971998
Quiz about Match Work to Author  19971998

Match Work to Author - 1997-1998 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 1997-1998. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,378
Updated
Jun 19 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
294
Last 3 plays: daveguth (15/15), DeepHistory (15/15), cardsfan_027 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Flood Tide (1997)   
  Clive Cussler
2. The Ghost (1997)   
  Robert Jordan
3. Paradise (1998)   
  Toni Morrison
4. The Street Lawyer (1998)   
  Tom Clancy
5. The Long Road Home (1998)   
  John Grisham
6. You Belong to Me (1998)   
  Sue Grafton
7. "N" Is for Noose (1998)   
  Danielle Steel
8. A Widow for One Year (1998)   
  Patricia Cornwell
9. I Know This Much Is True (1998)   
  John Irving
10. The Klone and I (1998)   
  Stephen King
11. Point of Origin (1998)   
  Mary Higgins Clark
12. Rainbow Six (1998)  
  Wally Lamb
13. Bag of Bones (1998)   
  Danielle Steel
14. The Path of Daggers (1998)   
  Danielle Steel
15. A Man in Full (1998)   
  Tom Wolfe





Select each answer

1. Flood Tide (1997)
2. The Ghost (1997)
3. Paradise (1998)
4. The Street Lawyer (1998)
5. The Long Road Home (1998)
6. You Belong to Me (1998)
7. "N" Is for Noose (1998)
8. A Widow for One Year (1998)
9. I Know This Much Is True (1998)
10. The Klone and I (1998)
11. Point of Origin (1998)
12. Rainbow Six (1998)
13. Bag of Bones (1998)
14. The Path of Daggers (1998)
15. A Man in Full (1998)

Most Recent Scores
Jun 18 2024 : daveguth: 15/15
May 23 2024 : DeepHistory: 15/15
May 17 2024 : cardsfan_027: 15/15
May 16 2024 : snhha: 15/15
May 16 2024 : Dagny1: 15/15
May 16 2024 : genoveva: 15/15
May 03 2024 : shadowzep: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Flood Tide (1997)

Answer: Clive Cussler

Clive Cussler (1931 - 2020) was an American adventure writer who was the founder of the National Underwater and Marine Agency. "Flood Tide" is the 14th book in Cussler's "Dirk Pitt" series in which the hero pursues a Chinese human trafficker in a race to find the treasure-laden shipwreck of Chiang Kai-shek.
2. The Ghost (1997)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American bestselling romance writer whose characters are often involved in a crisis that threatens their relationships. This book follows a London architect whose wife unexpectedly leaves him and who is transferred to the US, struggling to reorient his life by taking time to explore New England.
3. Paradise (1998)

Answer: Toni Morrison

Toni Morrison (1931 - 2019) is an American novelist from Lorain, Ohio who won the National Book Critics Circle Award for "Song of Solomon" in 1977. "Paradise" is the third book in Morrison's "Beloved" trilogy in which an all-black small town built on righteousness unleashes its murderous rage on a small settlement of abused women.
4. The Street Lawyer (1998)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is a lawyer and writer specializing in legal novels whose first bestseller, "The Firm", sold more than seven million copies. This one's about a rising star lawyer who, upon discovering a company secret, abandons his career to become an advocate for the homeless.
5. The Long Road Home (1998)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American author of romance novels who as of 2022 has scored 29 number one bestsellers on the New York Times bestseller list. This is the story of an abused girl who ends up in a convent and eventually meets and falls in love with a young priest, a relationship which ends badly and forces her to continue her search for happiness.
6. You Belong to Me (1998)

Answer: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (1927 - 2020) was an American suspense novelist from NY whose 51 books were all bestsellers in the US. In "You Belong to Me", a female daily radio talk show host investigates occurrences of women becoming murder victims and suddenly realizes she herself has become a target.
7. "N" Is for Noose (1998)

Answer: Sue Grafton

Sue Grafton (1940 - 2017) was an American writer of detective novels best known for her "alphabet series". "N" Is for Noose" is the 14th book in Grafton's "Kinsey Millhone" series in which a recent widow wants more information on her husband's unusually surly attitude in the weeks leading up to his death.
8. A Widow for One Year (1998)

Answer: John Irving

John Irving (1942-) is an American-Canadian screenwriter and novelist whose first international success was "The World According to Garp" (1978). In "A Widow for One Year" Irving tells a multi-layered love story describing a woman as a child of four, an emotionally struggling writer, and finally, a mother and widow truly falling in love.
9. I Know This Much Is True (1998)

Answer: Wally Lamb

Wally Lamb (1950-) is an American writer who has taught Creative Writing at the University of Connecticut. "I Know This Much Is True" follows the main character through his struggles with several personal disasters where he ultimately is able to come to grips with the sorrow, loss and failure in his life.
10. The Klone and I (1998)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American romance writer who is the bestselling author living in 2022. This is the story of a single mother who, on a trip to Paris, meets the perfect guy, but also becomes part of a bizarre love triangle with his clone.
11. Point of Origin (1998)

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is an American writer specializing in crime novels who won the RBA Prize for Crime Writing in 2011 for "Red Mist". "Point of Origin", the ninth book in Cornwell's "Kay Scarpetta" series, relates the story of the heroine working on a case when she is contacted by a former nemesis who has escaped from a forensic psychiatric hospital.
12. Rainbow Six (1998)

Answer: Tom Clancy

Tom Clancy (1947 - 2013) was an American writer specializing in technically detailed espionage novels and who was an honorary Yeoman Warder of the Tower of London. "Rainbow Six" is the second book in Clancy's "John Clark" series in which the hero has just been appointed the head of an international task force dedicated to combating terrorism when outbreaks of terrorism become rampant.
13. Bag of Bones (1998)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947-) is an American writer specializing in horror novels who sold his first professional short story, "The Glass Floor", to Startling Mystery Stories in 1967. In "Bag of Bones" we're told of a widower who returns to memories at his summerhouse which has become frequented by spiritual hauntings and escalating terrors.
14. The Path of Daggers (1998)

Answer: Robert Jordan

Robert Jordan (1948 - 2007) was an American author of epic fantasy from Charleston, South Carolina who was best known for his series "The Wheel of Time". "The Path of Daggers" is the eigth book in Jordan's "The Wheel of Time" series in which the coalition of channelers use the Bowl of the Winds to reverse the heat brought on by the Dark One and then escape a Seanchan invasion by traveling to Andor, where Elayne ascends to the Lion Throne.
15. A Man in Full (1998)

Answer: Tom Wolfe

Tom Wolfe (1930 - 2018) was an American author and journalist from Richmond, Virginia who won the Washington Irving Medal for Literary Excellence in 1986. In "A Man in Full" the main characters learn of the alleged rape of a young white heiress by a black star athlete which has the potential to incite race riots in metropolitan Atlanta and consequently adversely affect all of their lives.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (1997-2002):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with its author.

  1. Match Work to Author - 1997-1998 Easier
  2. Match Work to Author - 1999-2000 Easier
  3. Match Work to Author - 2000-2001 Easier
  4. Match Work to Author - 2001 Easier
  5. Match Work to Author - 2001-2002 Easier

6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us