FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  20012002
Quiz about Match Work to Author  20012002

Match Work to Author - 2001-2002 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 2001-2002. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,571
Updated
Jul 03 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
296
Last 3 plays: George95 (11/15), Kabdanis (15/15), snhha (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Desecration (2001)   
  James Patterson and Andrew Gross
2. Skipping Christmas (2001)   
  Dean Koontz
3. One Door Away from Heaven (2002)   
  John Grisham
4. Journey Through Heartsongs (2002)   
  Janet Evanovich
5. The Diary of Ellen Rimbauer (2002)   
  Joyce Reardon
6. The Summons (2002)   
  Nora Roberts
7. 2nd Chance (2002)   
  Emma McLaughlin and Nicola Kraus
8. Everything's Eventual (2002)   
  Mary Higgins Clark
9. Three Fates (2002)   
  Jean M. Auel
10. The Nanny Diaries (2002)   
  Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins
11. Daddy's Little Girl (2002)   
  Mattie Stepanek
12. The Shelters of Stone (2002)   
  John Grisham
13. In This Mountain (2002)   
  James Patterson and Peter de Jonge
14. The Beach House (2002)   
  Stephen King
15. Hard Eight (2002)   
  Jan Karon





Select each answer

1. Desecration (2001)
2. Skipping Christmas (2001)
3. One Door Away from Heaven (2002)
4. Journey Through Heartsongs (2002)
5. The Diary of Ellen Rimbauer (2002)
6. The Summons (2002)
7. 2nd Chance (2002)
8. Everything's Eventual (2002)
9. Three Fates (2002)
10. The Nanny Diaries (2002)
11. Daddy's Little Girl (2002)
12. The Shelters of Stone (2002)
13. In This Mountain (2002)
14. The Beach House (2002)
15. Hard Eight (2002)

Most Recent Scores
May 16 2024 : George95: 11/15
May 16 2024 : Kabdanis: 15/15
May 16 2024 : snhha: 15/15
May 16 2024 : griller: 13/15
May 16 2024 : crossesq: 15/15
May 16 2024 : pollucci19: 15/15
May 02 2024 : shadowzep: 15/15
Apr 14 2024 : Sethdv7: 15/15
Apr 07 2024 : Matthew_07: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Desecration (2001)

Answer: Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins

Tim LaHaye (1926 - 2016) was an American Baptist minister who served as a pastor in Pumpkintown, South Carolina and later in Minneapolis.
Jerry B. Jenkins (1949-) is an American author from Michigan whose 130+ novels include 19 which explore eschatological themes.
"Desecration" is the ninth book in LaHaye and Jenkins' "Left Behind" series in which Nicolae Carpathia, who now completely embodies evil, desecrates the temple of Jerusalem by entering and proclaiming himself God.
2. Skipping Christmas (2001)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an American novelist and lawyer who graduated from Mississippi State University and earned his Juris Doctor from the University of Mississippi School of Law in 1981. "Skipping Christmas" is a classic tale for contemporary times, offering humorous observations of the chaos and madness that have become part of the holiday tradition.
3. One Door Away from Heaven (2002)

Answer: Dean Koontz

Dean Koontz (1945-) is an American novelist who has written under a number of pen names including "Leigh Nichols" and "Brian Coffey". In this book, we're told the story of a young woman tracking a missing family and making a mind-altering discovery that threatens her survival.
4. Journey Through Heartsongs (2002)

Answer: Mattie Stepanek

Mattie Stepanek (1990 - 2004) was an American poet who published seven best-selling books of poetry and peace essays before his death at the age of 13. This is a collection of his poems espousing love, peace and generosity.
5. The Diary of Ellen Rimbauer (2002)

Answer: Joyce Reardon

Joyce Reardon is a pseudonym of Ridley Pearson (1953-) an American author of adult suspense and thriller novels as well as adventure books for children. In the early 1900s, a young bride starts a diary that follows the construction of the Rimbauer mansion, called "Rose Red", a sprawling home that would be the site of many horrendous and unexplainable tragedies in the coming years.
6. The Summons (2002)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is a US novelist, lawyer and former Mississippi representative who, according to the American Academy of Achievement, has written 28 consecutive number-one fiction bestsellers. In "The Summons" a very sick old man who lives alone in his ancestral home calls his two sons to come home to discuss his estate plans, but dies before they can get there.
7. 2nd Chance (2002)

Answer: James Patterson and Andrew Gross

James Patterson (1947-) is an author from NY, whose novel series include Alex Cross, Michael Bennett, Women's Murder Club, Maximum Ride, Daniel X, NYPD Red, Witch and Wizard, and Private.
Andrew Gross (1952-) is a thriller novel writer and is best known for his partnerships with suspense writer James Patterson.
"2nd Chance" is the second book in Patterson and Gross' "Women's Murder Club" series where a madman fires into a crowd of children and a black woman is found hung, producing a link that sends abject fear through the nation.
8. Everything's Eventual (2002)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947-) was born in Portland, Maine where he and his older brother David published their own local newspaper named "Dave's Rag". "Everything's Eventual" is a collection of short stories that include an O. Henry Prize winner and a number of other wildly popular works.
9. Three Fates (2002)

Answer: Nora Roberts

Nora Roberts (1950-) is an author from Silver Springs, Maryland who won the Golden Medallion for Best Long Contemporary Series - Romance for "One Summer" in 1987. In this story, three siblings set out to recover their great-great-grandfather's valuable silver statue while others also have their sights set on it.
10. The Nanny Diaries (2002)

Answer: Emma McLaughlin and Nicola Kraus

Emma McLaughlin (1974-) is an American novelist from Elmira, New York whose published works are all in collaboration with Nicola Kraus; they were both working as nannies while attending New York University.
Nicola Kraus (1974-) an American novelist from New York City and whose debut novel with co-author Emma McLaughlin, "The Nanny Diaries", was wildly popular and was adapted for film in 2007.
"The Nanny Diaries" is a satire of the experiences of a college girl as she nannies for a wealthy family on Manhattan's upper east side.
11. Daddy's Little Girl (2002)

Answer: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (1927 - 2020) was a suspense novel writer whose debut novel, "Where Are the Children?" (1975) was in its seventy-fifth printing as of 2015. In this book, a 7-year-old girl loses her sister to a murder in which her testimony sends the killer to jail; however, he has now been released and is returning to her town claiming his innocence.
12. The Shelters of Stone (2002)

Answer: Jean M. Auel

Jean M. Auel (1936-) is an American author who wrote the "Earth's Children" series, set in prehistoric Europe, that explores human activities of this time. "The Shelters of Stone" is the fifth book in Auel's "Earth's Children" series where the heroine and her mate have completed the arduous journey back to his home and people and she is met with anger and suspicion.
13. In This Mountain (2002)

Answer: Jan Karon

Jan Karon (1937-) is a novelist from Lenoir, North Carolina whose papers are held at the Albert and Shirley Small Special Collections Library at the University of Virginia. "In This Mountain" is the 7th book in Karon's "Mitford Years" series in which Father Tim and Cynthia are back home in Mitford, where they are met with a severe haircut price war and a risky new menu item at the Grill.
14. The Beach House (2002)

Answer: James Patterson and Peter de Jonge

James Patterson (1947-) is an American novelist who received the Literarian Award from the National Book Foundation in 2015 and was the first writer to sell a million e-books.
Peter de Jonge (1954-) is an American author of fiction and non-fiction whose three novels co-authored with James Patterson were #1 New York Times Best Sellers.
In "The Beach House" a lawyer whose brother is drowned under mysterious circumstances must take on the local cops and judges bought and paid for by a resident billionaire.
15. Hard Eight (2002)

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is a writer from South River, New Jersey, who started out writing contemporary romance novels using the pen name Steffie Hall. "Hard Eight" is the eighth book in Evanovich's "Stephanie Plum" series in which the heroine's search for a missing child is complicated by legal issues surrounding the case.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (1997-2002):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with its author.

  1. Match Work to Author - 1997-1998 Easier
  2. Match Work to Author - 1999-2000 Easier
  3. Match Work to Author - 2000-2001 Easier
  4. Match Work to Author - 2001 Easier
  5. Match Work to Author - 2001-2002 Easier

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us