FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  19992000
Quiz about Match Work to Author  19992000

Match Work to Author - 1999-2000 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 1999-2000. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,417
Updated
Jun 22 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
345
Last 3 plays: cardsfan_027 (15/15), Dagny1 (15/15), crossesq (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Southern Cross (1999)  
  J. K. Rowling
2. The Testament (1999)  
  Mary Higgins Clark
3. Bittersweet (1999)  
  J. K. Rowling
4. The Girl Who Loved Tom Gordon (1999)  
  John Grisham
5. We'll Meet Again (1999)  
  Mary Higgins Clark
6. Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999)  
  Danielle Steel
7. Harry Potter and the Chamber of Secrets (1999)  
  Patricia Cornwell
8. Hannibal (1999)  
  Stephen King
9. Harry Potter and the Philosopher's Stone (1999)  
  J. K. Rowling
10. Black Notice (1999)  
  Danielle Steel
11. The Alibi (1999)  
  Sandra Brown
12. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (1999)  
  Terry Brooks
13. The Brethren (2000)  
  Thomas Harris
14. The Wedding (2000)  
  John Grisham
15. Before I Say Good-Bye (2000)  
  Patricia Cornwell





Select each answer

1. Southern Cross (1999)
2. The Testament (1999)
3. Bittersweet (1999)
4. The Girl Who Loved Tom Gordon (1999)
5. We'll Meet Again (1999)
6. Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999)
7. Harry Potter and the Chamber of Secrets (1999)
8. Hannibal (1999)
9. Harry Potter and the Philosopher's Stone (1999)
10. Black Notice (1999)
11. The Alibi (1999)
12. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (1999)
13. The Brethren (2000)
14. The Wedding (2000)
15. Before I Say Good-Bye (2000)

Most Recent Scores
May 16 2024 : cardsfan_027: 15/15
May 16 2024 : Dagny1: 15/15
May 16 2024 : crossesq: 15/15
May 02 2024 : shadowzep: 15/15
Apr 29 2024 : Brudge: 4/15
Apr 14 2024 : Sethdv7: 15/15
Apr 07 2024 : Matthew_07: 15/15
Apr 03 2024 : Guest 24: 10/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Southern Cross (1999)

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is an American crime novelist whose plots are notable for their emphasis on forensic science. "Southern Cross" is the second book of Cornwell's "Andy Brazil" series which is a story of corruption that escalates to murder after Charlotte Police Chief Judy Hammer has been summoned by an NIJ grant to clean up the police department.
2. The Testament (1999)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an American novelist and lawyer known for his white-knuckle, legal/crime books. This story tells of a self-made billionaire who is eccentric, confined to a wheelchair and hoping to die, which has his heirs circling like vultures.
3. Bittersweet (1999)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is a US writer in the romance novel genre who was inducted into the California Hall of Fame, in December 2009. "Bittersweet" is a portrait of a woman who dares to embark on a painful yet exhilarating new adventure along with the man who supports and guides her.
4. The Girl Who Loved Tom Gordon (1999)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947-) is an American writer often referred to as the "King" of Horror for his stature in the genre. This is a grim story that explores our deep fear of the unknown and the extent to which faith and a girl's vibrant spirit can overcome it.
5. We'll Meet Again (1999)

Answer: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (1927 - 2020) was an American author known as the "Queen of Suspense" who was inducted into the Irish America Hall of Fame in March 2011. "We'll Meet Again" is a story of two female friends, one of whom is charged and convicted of a murder the other may have committed.
6. Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999)

Answer: Terry Brooks

Terry Brooks (1944-) is an American author of epic fantasy and film novelizations who was a practicing lawyer before becoming a full-time writer. From the Star Wars canon, this tells of the dark side of the Force threatening its return, while an ancient Jedi prophecy provides hope for the entire imperiled galaxy.
7. Harry Potter and the Chamber of Secrets (1999)

Answer: J. K. Rowling

J. K. Rowling (1965-) is a British writer who is known for her seven-volume children's fantasy series, Harry Potter, published between 1997 and 2007 inclusive. In "Harry Potter and the Chamber of Secrets" miseries and horrors arise, including a new professor at Hogwarts (Gilderoy Lockheart), who is outrageously stuck-up, and a ghost (Moaning Myrtle) who haunts the girls' lavatory.
8. Hannibal (1999)

Answer: Thomas Harris

Thomas Harris (1940-) is an American author, known for his suspense novel series about his most famous and notorious character, Hannibal Lecter. Master storyteller Harris takes us to hell and beyond as he permanently alters the world we thought we knew.
9. Harry Potter and the Philosopher's Stone (1999)

Answer: J. K. Rowling

J. K. Rowling (1965-) is a British author who, in 2000, was awarded the Order of the British Empire (OBE) for services to children's literature. This is the first book of Rowling's "Harry Potter" series and introduces the hero who due to his miserable life with the Dursleys, hasn't had a birthday party in eleven years - but all that changes when a mysterious letter arrives with an invitation to the Hogwarts School for Witchcraft and Wizardry.
10. Black Notice (1999)

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is a crime writer known for novels featuring medical examiner Kay Scarpetta, set primarily in Richmond, Virginia. "Black Notice" is an international story that puts Dr. Kay Scarpetta directly in the line of fire and places those she holds most dear in mortal jeopardy.
11. The Alibi (1999)

Answer: Sandra Brown

Sandra Brown (1948-) is an American author of thriller/suspense novels and romance novels who received the Romance Writers of America's Lifetime Achievement Award in 2007. "The Alibi", tells of a prosecuting attorney who has a dalliance with a woman who later turns out to be the prime suspect in one of his cases.
12. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (1999)

Answer: J. K. Rowling

J. K. Rowling (1965-) is a British author and creator of the Harry Potter series of books who
Time magazine named a runner-up for its 2007 Person of the Year. This, the third book of the Harry Potter series tells of the dreaded fortress of Azkaban and its infamous prisoner who has escaped and threatens Harry's safety even within the walls of his beloved Hogwarts.
13. The Brethren (2000)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is a novelist and lawyer from Jonesboro, AR who won election as a Democrat to the Mississippi House of Representatives, serving from 1983 to 1990. "The Brethren", tells of three former judges who meet each day in the library of their minimum security prison to work on a mail fraud scam until they unwittingly catch out an unexpected victim.
14. The Wedding (2000)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American author best known for her bestselling romance novels whose father, John Schulein-Steel, was a descendant of the founders of Löwenbräu beer. This is the story of Allegra, a lawyer who plans her wedding that, though embattled, provides an opportunity for forgiveness, reconciliation, and new hope for the future.
15. Before I Say Good-Bye (2000)

Answer: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (1927 - 2020) was an American author from the Bronx, New York noted for her suspense novels and who had the distinction of being named a Chevalier of the Order of Arts and Letters in France in 2000. In "Before I Say Good-Bye" Clark supplies the suspense via communication with the dead and delves into the mystery of other psychic powers.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (1997-2002):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with its author.

  1. Match Work to Author - 1997-1998 Easier
  2. Match Work to Author - 1999-2000 Easier
  3. Match Work to Author - 2000-2001 Easier
  4. Match Work to Author - 2001 Easier
  5. Match Work to Author - 2001-2002 Easier

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us