FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  2001
Quiz about Match Work to Author  2001

Match Work to Author - 2001 Trivia Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the year 2001. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,534
Updated
Jun 29 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
302
Last 3 plays: DeepHistory (15/15), crossesq (15/15), ramses22 (8/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Dreamcatcher  
  Sue Grafton
2. A Common Life  
  Patricia Cornwell
3. On the Street Where You Live  
  Mary Higgins Clark
4. Chosen Prey  
  James Patterson
5. "P" Is for Peril  
  Janet Evanovich
6. Seven Up  
  Jonathan Franzen
7. Leap of Faith  
  John Irving
8. The Fourth Hand  
  Danielle Steel
9. Suzanne's Diary for Nicholas  
  Jan Karon
10. Valhalla Rising  
  John Sandford
11. Black House  
  Nora Roberts
12. The Corrections  
  Stephen King and Peter Straub
13. Isle of Dogs  
  Danielle Steel
14. Midnight Bayou  
  Stephen King
15. The Kiss  
  Clive Cussler





Select each answer

1. Dreamcatcher
2. A Common Life
3. On the Street Where You Live
4. Chosen Prey
5. "P" Is for Peril
6. Seven Up
7. Leap of Faith
8. The Fourth Hand
9. Suzanne's Diary for Nicholas
10. Valhalla Rising
11. Black House
12. The Corrections
13. Isle of Dogs
14. Midnight Bayou
15. The Kiss

Most Recent Scores
Today : DeepHistory: 15/15
May 16 2024 : crossesq: 15/15
May 16 2024 : ramses22: 8/15
May 16 2024 : pollucci19: 15/15
May 03 2024 : shadowzep: 15/15
Apr 14 2024 : Sethdv7: 15/15
Apr 08 2024 : Guest 24: 7/15
Apr 07 2024 : Matthew_07: 13/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dreamcatcher

Answer: Stephen King

Stephen King (1947-) is an American novelist who has also written over 200 short stories, almost all of which have appeared in various book collections. "Dreamcatcher" is set in a haunted city in Maine where 4 young boys stand together and perform a brave act that changes them in ways that will become of paramount importance later in their lives.
2. A Common Life

Answer: Jan Karon

Jan Karon (1937-) is an American novelist who has written extensively for the adult market and also for younger readers. "A Common Life" is the 6th book in Karon's "Mitford Years" series in which all the beloved Mitford characters from the series gather for the wedding of Father Tim Kavanagh and Cynthia Coppersmith.
3. On the Street Where You Live

Answer: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (1927 - 2020) was a US author known for her suspense novels whose daughter Carol Higgins Clark and former daughter-in-law Mary Jane Clark, are also writers. In this book, a young woman is haunted by two murders that are closely related despite the 110 years that separate them.
4. Chosen Prey

Answer: John Sandford

John Sandford (1944-) is a former journalist and novelist who received the Distinguished Writing Award from the American Society of Newspaper Editors in 1986. "Chosen Prey" is the twelfth book in Sandford's "Lucas Davenport" series in which the hero must contend with a very intelligent history professor who is forced to commit a murder and then decides he likes it and wants more.
5. "P" Is for Peril

Answer: Sue Grafton

Sue Grafton (1940 - 2017) was an American author best known as the author of the "alphabet series" ("A" Is for Alibi, etc.) featuring her private investigator protagonist Kinsey Millhone. "P" Is for Peril" is the 16th book in Grafton's "Kinsey Millhone" series in which the heroine investigates a man's disappearance where his second wife believes him dead and his first wife thinks he's alive.
6. Seven Up

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is an American novelist who gained fame authoring a series of contemporary mysteries featuring private investigator Stephanie Plum. "Seven Up" is the seventh book in Evanovich's "Stephanie Plum" series in which a semi-retired mobster fails to show up for a court appearance, and Stephanie Plum is assigned the task of finding and dragging him back to jail.
7. Leap of Faith

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American romance novel author who has had 25 books adapted for film and 22 adapted for television. "Leap of Faith" is about being pulled into a confusing place where one is seduced and lied to until a moment comes when survival depends on a final leap of faith.
8. The Fourth Hand

Answer: John Irving

John Irving (1942-) is an American-Canadian author and screenwriter who won a Lambda Literary Award in 2013 in the Bisexual Fiction category for "In One Person". "The Fourth Hand", tells of a NY TV journalist who has his hand eaten by a lion while a renowned hand surgeon awaits the chance to perform America's first hand transplant. Elsewhere, a woman wants to give the reporter her husband's hand after her husband dies, despite his being alive and healthy.
9. Suzanne's Diary for Nicholas

Answer: James Patterson

James Patterson (1947-) is an American author from Newburgh, NY who has had 16 of his works adapted for film and TV. In this book, a woman's boyfriend leaves her with a diary to read. She quickly discerns that he is a part of the diary's story as she walks a tightrope between hope and fear as the climax approaches.
10. Valhalla Rising

Answer: Clive Cussler

Clive Cussler (1931 - 2020) was an adventure novelist from Aurora, Illinois best known for his thriller novels who has had two books adapted for film, "Raise the Titanic!" (1980) and "Sahara" (2005). "Valhalla Rising" is the 16th book in Cussler's "Dirk Pitt" series in which the hero must rely on Jules Verne's nautical lore to stop a ruthless oil baron seeking political power.
11. Black House

Answer: Stephen King and Peter Straub

Stephen King (1947-) is a US author from Portland, Maine and Peter Straub (1943-) is a US novelist and poet from Milwaukee, Wisconsin who co-wrote this novel. "Black House" is the second book of King and Straub's "The Talisman" series where the hero is now retired from the LAPD and living in a small town in Wisconsin where a series of murders involving young children force him out of retirement.
12. The Corrections

Answer: Jonathan Franzen

Jonathan Franzen (1959-) is an American author and essayist whose 2001 novel "The Corrections", was critically acclaimed and won Franzen a National Book Award. This book creates a cataclysm between a world of civic virtue and sexual inhibitions and the contemporary times of hands-off parenting, home surveillance and globalized greed.
13. Isle of Dogs

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is a US writer best known for her best-selling series of crime novels featuring medical examiner Kay Scarpetta. "Isle of Dog" is the third book in Cornwell's "Andy Brazil" series where the eccentric island of Tangier in the Chesapeake Bay declares war on its own state over recent legislation.
14. Midnight Bayou

Answer: Nora Roberts

Nora Roberts (1950-) is an American novelist who won the 1989 Golden Medallion Award for Best Suspense from the Romance Writers of America for "Brazen Virtue". In "Midnight Bayou", a man buys a run-down mansion just outside of New Orleans and while he is restoring it, begins to experience sensations of terror and nearly unbearable grief.
15. The Kiss

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American author best known for her books that often involve rich families facing a crisis, such as blackmail, prison, fraud, and suicide. "The Kiss" gives us the story of how a single shattering moment can change lives forever as two unhappily married friends meet and are involved in a devastating accident and lean on each other to survive.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (1997-2002):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with its author.

  1. Match Work to Author - 1997-1998 Easier
  2. Match Work to Author - 1999-2000 Easier
  3. Match Work to Author - 2000-2001 Easier
  4. Match Work to Author - 2001 Easier
  5. Match Work to Author - 2001-2002 Easier

5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us