FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  20002001
Quiz about Match Work to Author  20002001

Match Work to Author - 2000-2001 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 2000-2001. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,455
Updated
Jun 26 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
295
Last 3 plays: Kabdanis (15/15), Upstart3 (3/15), Dagny1 (12/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Easy Prey (2000)   
  Rosamunde Pilcher
2. The Indwelling (2000)   
  John Grisham
3. Hot Six (2000)   
  Dean Koontz
4. The House on Hope Street (2000)   
  Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins
5. Winter Solstice (2000)   
  Robert Jordan
6. The Bear and the Dragon (2000)   
  Terry McMillan
7. The Rescue (2000)   
  James Patterson
8. Drowning Ruth (2000)   
  Nicholas Sparks
9. The Last Precinct (2000)   
  Patricia Cornwell
10. Winter's Heart (2000)   
  Christina Schwarz
11. The Mark (2000)   
  Tom Clancy
12. From the Corner of His Eye (2001)   
  Danielle Steel
13. A Day Late and a Dollar Short (2001)   
  John Sandford
14. A Painted House (2001)   
  Janet Evanovich
15. 1st to Die (2001)   
  Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins





Select each answer

1. Easy Prey (2000)
2. The Indwelling (2000)
3. Hot Six (2000)
4. The House on Hope Street (2000)
5. Winter Solstice (2000)
6. The Bear and the Dragon (2000)
7. The Rescue (2000)
8. Drowning Ruth (2000)
9. The Last Precinct (2000)
10. Winter's Heart (2000)
11. The Mark (2000)
12. From the Corner of His Eye (2001)
13. A Day Late and a Dollar Short (2001)
14. A Painted House (2001)
15. 1st to Die (2001)

Most Recent Scores
May 16 2024 : Kabdanis: 15/15
May 16 2024 : Upstart3: 3/15
May 16 2024 : Dagny1: 12/15
May 16 2024 : fado72: 15/15
May 16 2024 : crossesq: 7/15
May 16 2024 : JanIQ: 5/15
May 16 2024 : sam388: 15/15
May 16 2024 : horadada: 2/15
May 16 2024 : pollucci19: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Easy Prey (2000)

Answer: John Sandford

John Sandford (1944-) is an American novelist, a former journalist and a New York Times best-selling author who won a Pulitzer Prize for a Feature Article in 1986. "Easy Prey" is the eleventh book in Sandford's "Lucas Davenport" series, where police chief Davenport investigates a murder that points to one of his own men as a suspect.
2. The Indwelling (2000)

Answer: Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins

Tim LaHaye (1926 - 2016) was an American Christian minister who conceived the series "Left Behind" and guided the use of the essential theological themes of the books. Jerry B. Jenkins (1949-) is an American author from Kalamazoo, Michigan who handled the writing of the apocalyptic "Left Behind" series.

"The Indwelling" is the seventh book in LaHaye and Jenkins' "Left Behind" series where the killer of the Antichrist is revealed and the horrors of God's judgment and the hope of salvation are made manifest.
3. Hot Six (2000)

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is an American author who began writing short romance novels under the pen name Steffie Hall, but has become well known for her series of contemporary mysteries featuring Stephanie Plum. "Hot Six" is the sixth book in Evanovich's "Stephanie Plum" series, in which the heroine is bedeviled by a raft of wild embroilments including trying to prove her on-again-off-again boyfriend guiltless of a mob killing.
4. The House on Hope Street (2000)

Answer: Danielle Steel

Danielle Steel (1947-) is an American author who has written over 140 NYT bestselling novels, which is the most of any living writer at the time this quiz was written. In "The House on Hope Street" a happily married 40-ish wife and mother loses her husband and later her son due to an accident, and while at the hospital meets a doctor who rejuvenates her life.
5. Winter Solstice (2000)

Answer: Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher (1924 - 2019) was a British romance novelist whose breakthrough came in 1987 when she wrote the family saga "The Shell Seekers". In "Winter Solstice" fate joins five intriguing people plagued by abandonment, loneliness, regret, and loss in a dilapidated estate house in Northern Scotland.
6. The Bear and the Dragon (2000)

Answer: Tom Clancy

Tom Clancy (1947 - 2013) was an American espionage novelist who, in 1990, received the Alfred Thayer Mahan Award for Literary Achievement from the Navy League of the United States. This is the third book in Clancy's "John Clark" series, where President Jack Ryan is evaluating an attempted assassination in Russia which could be a precursor to a China/Russia conflict.
7. The Rescue (2000)

Answer: Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (1965-) is an American novelist from Omaha, Nebraska who has had eleven books adapted for film. In "The Rescue", a volunteer fireman who takes risks when confronted by raging fires or deadly accidents finds himself unable to commit to a love relationship.
8. Drowning Ruth (2000)

Answer: Christina Schwarz

Christina Schwarz was raised in Wisconsin and has a B.A. and M.A. in English from Yale. "Drowning Ruth" was selected for Oprah's book club in September 2000, and provides a portrait of two close-knit sisters who discover the dangers of keeping secrets and their potential dramatic repercussions.
9. The Last Precinct (2000)

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is an American crime novelist who won the Prix du Roman d'Adventures for her book "Postmortem" in 1992. "The Last Precinct" is the eleventh book in Cornwell's "Kay Scarpetta" series and finds the heroine under criminal investigation in connection with the "Werewolf" murders which may have connections with her past.
10. Winter's Heart (2000)

Answer: Robert Jordan

Robert Jordan (1948 - 2007) was an American writer of the epic fantasy genre, a Vietnam War helicopter gunner who was awarded the Distinguished Flying Cross with oak leaf cluster. "Winter's Heart" is the ninth book in Jordan's "Wheel of Time" series, in which Rand al'Thor and his cohorts face personal trials in their quests to build alliances against the Dark One.
11. The Mark (2000)

Answer: Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins

Tim LaHaye (1926 - 2016) was a Baptist evangelical Christian minister who Time Magazine named one of the 25 most influential evangelicals in 2001. Jerry B. Jenkins (1949-) is an American author who has written more than 200 books, in multiple genres, such as biography, self-help, romance, mystery, and young adult fiction.

"The Mark" is the eighth book in LaHaye and Jenkins' "Left Behind" series, in which the Global Community Potentate has been resurrected and possessed by Satan.
12. From the Corner of His Eye (2001)

Answer: Dean Koontz

Dean Koontz (1945-) is an American author of suspense thrillers with touches of sci-fi, horror, mystery, fantasy and satire who wrote under several pen names including David Axton and Deanna Dwyer. "From the Corner of His Eye" tells of a courageous 13-year-old boy who regains his eyesight and vividly describes what happens as his life unfolds and becomes interwoven with others.
13. A Day Late and a Dollar Short (2001)

Answer: Terry McMillan

Terry McMillan (1951-) is an American writer who achieved national attention in 1992 with her third novel, "Waiting to Exhale". In "A Day Late and a Dollar Short" a family matriarch, her sometimes-husband, and their four adult kids see each other through good times and bad, and completely on their own terms.
14. A Painted House (2001)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an American novelist and lawyer who has a lifelong passion for baseball, and to show his support built a $3.8 million youth baseball complex in 1996. "A Painted House" is Grisham's semi-autobiographical story of a boy growing up on a southern cotton farm in rural Arkansas.
15. 1st to Die (2001)

Answer: James Patterson

James Patterson (1947-) is an American author whose books have sold more than 400 million copies and was the first person to sell a million e-books. "1st to Die" is the first book in Patterson's "Women's Murder Club" series, in which four women share a resolve to apprehend a killer who has been stalking newlyweds in San Francisco.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (1997-2002):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with its author.

  1. Match Work to Author - 1997-1998 Easier
  2. Match Work to Author - 1999-2000 Easier
  3. Match Work to Author - 2000-2001 Easier
  4. Match Work to Author - 2001 Easier
  5. Match Work to Author - 2001-2002 Easier

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us