FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Phantom of the Opera
Quiz about Phantom of the Opera

Phantom of the Opera ! Trivia Quiz


If you're as big of a Phantom Phan as I am, you'll have NO PROBLEM answering these questions!

A multiple-choice quiz by Daroga. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Gaston Leroux

Author
Daroga
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
81,722
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
994
- -
Question 1 of 10
1. "The Phantom of the Opera" had a sequel, written by whom? Hint


Question 2 of 10
2. Who is Raoul's older brother? Hint


Question 3 of 10
3. In Persia, the ruler was called the __________.

Answer: (Three Words no punctuation)
Question 4 of 10
4. What does "daroga" mean in Persian? Hint


Question 5 of 10
5. Erik said to Christine, "Your soul is a ________ thing, child."

Answer: (One Word)
Question 6 of 10
6. Who is Christine's "mom"? Hint


Question 7 of 10
7. The first character you meet at the beginning of the book who sees the Phantom is ______.

Answer: (She doesn't have a very big part of the book.)
Question 8 of 10
8. Christine's nationality was...? Hint


Question 9 of 10
9. What is Erik's trademark weapon? Hint


Question 10 of 10
10. What was all Erik had left from his mother? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Phantom of the Opera" had a sequel, written by whom?

Answer: Frederick Forsyth

The sequel was called The Phantom of Manhattan. (Wasn't very good, it follows the play more than the book...)
2. Who is Raoul's older brother?

Answer: Comte de Chagny

3. In Persia, the ruler was called the __________.

Answer: Shah in Shah

Another ruler mentioned in The Phantom of the Opera was the Sultana, but I didn't count her because the Shah in Shah is the SUPREME ruler.
4. What does "daroga" mean in Persian?

Answer: Chief of Police

5. Erik said to Christine, "Your soul is a ________ thing, child."

Answer: beautiful

6. Who is Christine's "mom"?

Answer: Mamma Valerius

7. The first character you meet at the beginning of the book who sees the Phantom is ______.

Answer: Jammes

Little Jammes starts "The Phantom of the Opera" off at a bang with a nice little scare for the Chorus Girls when she tells her tale of the Phantom.
8. Christine's nationality was...?

Answer: Swedish

Most people believe she's French, because she's played by a French girl in the musical. But in the book, it specifically says she was Swedish, and to go further, also had blue eyes and blonde hair. I just like to point that out to people because too many have made the image of her as a brunette...
9. What is Erik's trademark weapon?

Answer: Punjab lasso

Erik would hang the Punjab Lasso from the metal tree in the Torture Chamber so people would have the option to kill themselves. He also used this weapon in Persia to entertain the Sultana.
10. What was all Erik had left from his mother?

Answer: Furniture

Source: Author Daroga

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Terry before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us