FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Mel Gibson
Quiz about All About Mel Gibson

All About Mel Gibson Trivia Quiz


Here's a somewhat tough quiz regarding Mel Gibson's filmography, both as an actor and director...good luck!

A multiple-choice quiz by oldmanbacon. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Mel Gibson

Author
oldmanbacon
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
345,235
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
414
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), Guest 179 (8/10), Guest 51 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Mel played a wealthy entrepreneur named Tom Mullen who must deal with his son's kidnappers in "Ransom", released in 1996. What kind of business did he run? Hint


Question 2 of 10
2. In Mel's "Mad Max" film series, what was Mad Max's last name? Hint


Question 3 of 10
3. Mel directed this 2006 film starring Rudy Youngblood. All dialogue was displayed in subtitles, as not a word of English was spoken. Hint


Question 4 of 10
4. Goldie Hawn and David Carradine starred with Mel in this 1990 feature. Hint


Question 5 of 10
5. Perhaps Mel's greatest accomplishment, "Braveheart" won him both Best Director and Best Picture at the 1996 Academy Awards.


Question 6 of 10
6. In the "Lethal Weapon" series of films, Mel played a cop named Riggs. What was Riggs' first name? Hint


Question 7 of 10
7. In which animated film did Mel perform voice work? Hint


Question 8 of 10
8. Jodie Foster directed Mel in this 2011 feature. Hint


Question 9 of 10
9. Mel played English seaman "Fletcher Christian" in this 1984 film, it also starred Anthony Hopkins and Liam Neeson. Hint


Question 10 of 10
10. Which film does Mel NOT appear in? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 28 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 12 2024 : Guest 179: 8/10
Mar 30 2024 : Guest 51: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Mel played a wealthy entrepreneur named Tom Mullen who must deal with his son's kidnappers in "Ransom", released in 1996. What kind of business did he run?

Answer: Airline

Mullen ran a successful independent airline. The hook of the story is how Mullen turns the tables on his son's kidnappers, going on national television and offering their demanded two million dollar ransom to anyone who can identify and turn them in.
2. In Mel's "Mad Max" film series, what was Mad Max's last name?

Answer: Rockatansky

In director George Miller's post-apocalyptic series of films, Mel played a highway cop who becomes a "road warrior" after the brutal death of his wife and child. You have to go back to 1979's "Mad Max" to hear him addressed as Rockatansky, it isn't mentioned in any of the later films.
3. Mel directed this 2006 film starring Rudy Youngblood. All dialogue was displayed in subtitles, as not a word of English was spoken.

Answer: Apocalypto

The critically acclaimed film told of a life-and-death struggle during the decline of the Mayan empire. "Powaqqatsi" was a 1988 documentary produced by George Lucas, and "The Land Before Time" was an animated feature about dinosaurs, also released in 1988.
4. Goldie Hawn and David Carradine starred with Mel in this 1990 feature.

Answer: Bird On A Wire

Goldie played Mel's old flame love interest, and Carradine the bad guy out to get them. "Tequila Sunrise" costarred Kurt Russell and Michelle Pfeiffer, "The Man Without A Face" costarred Jamie Lee Curtis and "Air America" costarred Robert Downey, Jr.
5. Perhaps Mel's greatest accomplishment, "Braveheart" won him both Best Director and Best Picture at the 1996 Academy Awards.

Answer: True

"Braveheart" also picked up Best Cinematography, Best Makeup and Best Effects: Sound Effects Editing at the 1996 awards ceremony, and received a total of ten nominations that year.
6. In the "Lethal Weapon" series of films, Mel played a cop named Riggs. What was Riggs' first name?

Answer: Martin

Detective Martin Riggs was a Vietnam Vet with psychological issues and serious combat skills. He was partnered up with veteran cop Roger Murtaugh, played by Danny Glover.
7. In which animated film did Mel perform voice work?

Answer: Pocahontas

Mel voiced English settler and Pocahontas' love interest John Smith in the 1995 Disney release.
8. Jodie Foster directed Mel in this 2011 feature.

Answer: The Beaver

Mel played a troubled husband. He resorted to using a beaver hand-puppet as his sole means of communication with others in his life.
9. Mel played English seaman "Fletcher Christian" in this 1984 film, it also starred Anthony Hopkins and Liam Neeson.

Answer: The Bounty

"The Bounty" was based on the history of events that occurred on the HMS Bounty in 1789. "Master and Commander" starred Russell Crowe as another Englishman at sea, "The Boat" aka "Das Boot" told the tale of a German U-boat during WW2, and the "Caine Mutiny" featured Humphrey Bogart as a US naval captain.
10. Which film does Mel NOT appear in?

Answer: Tender Mercies

"Tender Mercies" was released in 1983 and starred Robert Duvall as a broken-down country singer trying to reassemble his life. Mel played an Australian WW2 commando in "Attack Force Z", released in 1982. 1984's "The River" had him facing hard times as a man trying to raise his family and protect his farm from the banks and a series of vicious storms. "Mrs. Soffel" was also released in 1984 and featured Diane Keaton as a warden's wife who falls in love with prisoner Ed Biddle, played by Mel.
Source: Author oldmanbacon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Mel Gibson Movies Average
2. Mel Gibson Movies Easier
3. Mel Gibson Movies Average
4. Mel Gibson Roles Average
5. Mel's Movie Madness Tough
6. Mel Gibson Co-Stars Easier
7. Mel Gibson's Leading Ladies Easier
8. Jason Isaacs Average
9. Zac Attack! Easier

5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us