FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mel Gibson Movies
Quiz about Mel Gibson Movies

Mel Gibson Movies Quiz Challenge - How Much Do You Know? | People Themed


Good actor, enjoyable movies. A hard question for the first one and an easy one for the last.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Mel Gibson

Author
robert362
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
74,725
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3623
Last 3 plays: Guest 24 (9/10), Guest 4 (5/10), Guest 98 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. 'The Patriot' featured Mel in the American Revolution. Who played his enemy, Lord Cornwallis? Hint


Question 2 of 10
2. In 'Braveheart' Mel played a hero in Scotland's battle for independence. Unfortunately, the movie took liberty with the truth by portraying another national hero of Scotland as a coward and traitor. Which one? Hint


Question 3 of 10
3. 'What Women Want' had Mel competing with Helen Hunt in business. What type of business was it? Hint


Question 4 of 10
4. 'Gallipoli' again had Mel in combat. In which war? Hint


Question 5 of 10
5. 'The Bounty' was Mel's opportunity to take a shot at the famous mutiny. Who played Bligh? Hint


Question 6 of 10
6. Mel starred in 'Maverick'. Who was his co-star? Hint


Question 7 of 10
7. Which is NOT a Mel Gibson film? Hint


Question 8 of 10
8. Mel's movie, 'Ransom', was incorrectly identified by some as a re-make of an earlier movie with the same title. Who starred in that 'Ransom'? Hint


Question 9 of 10
9. Mel also directs. Which was his first effort? Hint


Question 10 of 10
10. Who co-starred with Mel in the 'Lethal Weapon' movies? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 24: 9/10
Jun 05 2024 : Guest 4: 5/10
Jun 05 2024 : Guest 98: 5/10
Jun 04 2024 : Guest 169: 6/10
Jun 03 2024 : Guest 136: 6/10
Jun 02 2024 : Guest 107: 7/10
Jun 02 2024 : Guest 99: 10/10
May 31 2024 : Guest 98: 10/10
May 25 2024 : Guest 73: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'The Patriot' featured Mel in the American Revolution. Who played his enemy, Lord Cornwallis?

Answer: Tom Wilkinson

Wilkinson got nominated for an Oscar for 'In the Bedroom'.
2. In 'Braveheart' Mel played a hero in Scotland's battle for independence. Unfortunately, the movie took liberty with the truth by portraying another national hero of Scotland as a coward and traitor. Which one?

Answer: Robert Bruce

Bruce is a national hero - talk about bending the facts for the movie!
3. 'What Women Want' had Mel competing with Helen Hunt in business. What type of business was it?

Answer: Advertising

Alan Alda as the boss.
4. 'Gallipoli' again had Mel in combat. In which war?

Answer: World War I

Big battle of WWI.
5. 'The Bounty' was Mel's opportunity to take a shot at the famous mutiny. Who played Bligh?

Answer: Anthony Hopkins

Tone was Christian in the Clark Gable version, which also starred Laughton. Howard was in the Brando version.
6. Mel starred in 'Maverick'. Who was his co-star?

Answer: Jodie Foster

Roberts was in 'Conspiracy Theory'. Hawn was in 'Bird on a Wire'.
7. Which is NOT a Mel Gibson film?

Answer: The Marrying Man

That one stars Alec Baldwin (and Kim Basinger).
8. Mel's movie, 'Ransom', was incorrectly identified by some as a re-make of an earlier movie with the same title. Who starred in that 'Ransom'?

Answer: Glenn Ford

With Donna Reed.
9. Mel also directs. Which was his first effort?

Answer: Man Without A Face

All are movies that starred Mel.
10. Who co-starred with Mel in the 'Lethal Weapon' movies?

Answer: Danny Glover

Cute.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Mel Gibson Co-Stars Easier
2. Mel Gibson's Leading Ladies Easier
3. Mel Gibson Movies Easier
4. All About Mel Gibson Average
5. Mel Gibson Movies Average
6. Mel Gibson Roles Average
7. Mel's Movie Madness Tough
8. Zac Attack! Easier
9. Jason Isaacs Average

6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us