FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mels Movie Madness
Quiz about Mels Movie Madness

Mel's Movie Madness Trivia Quiz


This quiz deals with a variety of questions about movies that Mel Gibson has starred in. The questions asked are about characters, co-stars, quotes and taglines. Have fun!

A multiple-choice quiz by NalaMarie. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Mel Gibson

Author
NalaMarie
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
55,725
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2026
Last 3 plays: Guest 24 (6/10), Guest 4 (6/10), Guest 136 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. 'Someone is going to pay' is the tagline to what Mel Gibson movie?

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. Mel played the character Rick Jarmin in which of the following movies? Hint


Question 3 of 10
3. In which film did Mel co-star with Jamie Lee Curtis? Hint


Question 4 of 10
4. For what movie did Mel provide the voice of John Smith?

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. 'Lord, whatever I've done to piss you off, if you could just get me out of this and somehow let me know what it was I promise to rectify the situation' is quoted in which of the following films? Hint


Question 6 of 10
6. 'Love gives you wings. It makes you fly. I don't even call it love. I call it Geronimo. When you're in love, you'll jump right from the top of the Empire State and you won't care, screaming 'Geronimo' the whole way down. I love her so bad, I just, whoa, she wrecks me. I'd die for her' is quoted in which movie? Hint


Question 7 of 10
7. In which movie does Mel's character say, 'Aim small, miss small'? Hint


Question 8 of 10
8. Who was his love interest in the movie 'What Women Want'?

Answer: ( Two words, or just surname ... character's name ONLY)
Question 9 of 10
9. In which film did he play the role of William Wallace? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following taglines is NOT from 'Payback'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 24: 6/10
Jun 05 2024 : Guest 4: 6/10
Jun 03 2024 : Guest 136: 2/10
May 31 2024 : Guest 98: 9/10
May 25 2024 : Puzzlegirl2024: 6/10
Apr 28 2024 : Johnmcmanners: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Someone is going to pay' is the tagline to what Mel Gibson movie?

Answer: Ransom

2. Mel played the character Rick Jarmin in which of the following movies?

Answer: Bird on a Wire

His character's name in 'Mrs. Soffel' was Ed Biddle. His name in 'Air America' was Gene Rayck and his name in 'Tequila Sunrise' was Dale McKussick.
3. In which film did Mel co-star with Jamie Lee Curtis?

Answer: Forever Young

4. For what movie did Mel provide the voice of John Smith?

Answer: Pocahontas

5. 'Lord, whatever I've done to piss you off, if you could just get me out of this and somehow let me know what it was I promise to rectify the situation' is quoted in which of the following films?

Answer: Maverick

Mel co-starred with Jodie Foster as Bret Maverick.
6. 'Love gives you wings. It makes you fly. I don't even call it love. I call it Geronimo. When you're in love, you'll jump right from the top of the Empire State and you won't care, screaming 'Geronimo' the whole way down. I love her so bad, I just, whoa, she wrecks me. I'd die for her' is quoted in which movie?

Answer: Conspiracy Theory

Mel played the character Jerry Fletcher along with Julia Roberts as Alice Sutton (which by the way, he is referring to in this quote).
7. In which movie does Mel's character say, 'Aim small, miss small'?

Answer: The Patriot

His character Colonel Benjamin Martin says this.
8. Who was his love interest in the movie 'What Women Want'?

Answer: Darcy McGuire

Darcy McGuire was played by Helen Hunt.
9. In which film did he play the role of William Wallace?

Answer: Braveheart

Mel played this role very well. He was a Scottish rebel who led an uprising against the cruel English ruler Edward the Longshanks, who wished to inherit the crown of Scotland for himself.
10. Which of the following taglines is NOT from 'Payback'?

Answer: It's time to get even

Source: Author NalaMarie

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Mel Gibson Co-Stars Easier
2. Mel Gibson's Leading Ladies Easier
3. Mel Gibson Movies Easier
4. Mel Gibson Movies Average
5. All About Mel Gibson Average
6. Mel Gibson Movies Average
7. Mel Gibson Roles Average
8. Zac Attack! Easier
9. Jason Isaacs Average

6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us