FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ferris Bueller
Quiz about Ferris Bueller

Easy Movie Trivia: Ferris Bueller | 15 Questions


'Ferris Bueller' is the best movie of all time and I love it! Hope you do too!

A multiple-choice quiz by Smile367. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. Ferris Bueller

Author
Smile367
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
19,487
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
19207
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 159 (14/15), Nana7770 (12/15), Guest 172 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. Who directed 'Ferris Bueller's Day Off'? Hint


Question 2 of 15
2. Who is Ferris's best friend? Hint


Question 3 of 15
3. Who is Ferris's girlfriend? Hint


Question 4 of 15
4. What is his girlfriend's last name? Hint


Question 5 of 15
5. What kind of car do they borrow? Hint


Question 6 of 15
6. What does the license plate of Cameron's father
s car say?
Hint


Question 7 of 15
7. Who is the Principal or Dean of the students? Hint


Question 8 of 15
8. What does the kid's notebook say when the principal gets on the bus?

Answer: (Two words. It's also the name of a band)
Question 9 of 15
9. Who is the school's secretary? Hint


Question 10 of 15
10. Who said this: 'If I was bleeding out my eyes you guys would make me go to school.'? Hint


Question 11 of 15
11. Who said 'What country do you think this is?' Hint


Question 12 of 15
12. Who said, 'It's his fault he didn't lock the garage.'? Hint


Question 13 of 15
13. What is the name of Ferris's sister? Hint


Question 14 of 15
14. What does Ferris complain about not having during the whole movie? Hint


Question 15 of 15
15. Who played Ferris Bueller?

Answer: (Two words, or last name only)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 159: 14/15
May 16 2024 : Nana7770: 12/15
May 14 2024 : Guest 172: 14/15
May 03 2024 : Guest 108: 12/15
Apr 21 2024 : Guest 71: 13/15
Apr 19 2024 : angostura: 15/15
Apr 19 2024 : Guest 51: 15/15
Apr 09 2024 : Mattamuskeet: 14/15
Mar 30 2024 : Guest 72: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who directed 'Ferris Bueller's Day Off'?

Answer: John Hughes

John Hughes directed many teen comedies in the 80s. This was just one of them and what I consider to be his best.
2. Who is Ferris's best friend?

Answer: Cameron

3. Who is Ferris's girlfriend?

Answer: Sloane

4. What is his girlfriend's last name?

Answer: Peterson

Sloane Peterson is her full name. It is said in the scene where Rooney is talking to her father (really Cameron), Mr. Peterson.
5. What kind of car do they borrow?

Answer: Ferrari

They borrow Cameron's father's Ferrari out of the garage.
6. What does the license plate of Cameron's father s car say?

Answer: NRVOUS

The license plate is meant to spelt 'nervous' because that's what Cameron's father is.
7. Who is the Principal or Dean of the students?

Answer: Mr. Rooney

8. What does the kid's notebook say when the principal gets on the bus?

Answer: Save Ferris

The cover of the kid's notebook says 'Save Ferris'. This is also the name of a band but I'm not sure if that's where they got their name from or not.
9. Who is the school's secretary?

Answer: Grace

10. Who said this: 'If I was bleeding out my eyes you guys would make me go to school.'?

Answer: Jeanie

Jeanie says this when she finds out Ferris is sick and is staying home from school.
11. Who said 'What country do you think this is?'

Answer: parking lot attendant

He says this when Ferris asks him if he speaks English.
12. Who said, 'It's his fault he didn't lock the garage.'?

Answer: Ferris

This is one of my favorite lines in the whole movie. Ferris says it as they go to take the Ferrari from the garage.
13. What is the name of Ferris's sister?

Answer: Jeanie

14. What does Ferris complain about not having during the whole movie?

Answer: car

'I asked for a car for my birthday, I got a computer. How's that for being born under a bad sign?'
15. Who played Ferris Bueller?

Answer: Matthew Broderick

Source: Author Smile367

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us